3 ayda 196 milyon yeni mobil abone

____________________________________________________________________

TeleGeography’nin GlobalComms Database son verilerine göre 2010’un son çeyreğinde Dünya mobil operatör pazarına 196 milyon yeni abone girdi.

Kablosuz bağlantı her yerde, her şekilde gelişiyor. Sadece cep telefonu ile konuşmak amaçlı değil, mobil modemlerle 3G ağlarından ağa erişmek için ve hatta özel cihazları SIM kartları ile ağa bağlayarak uzaktan yönetmek veya uzaktan ölçümler yapmak amacıyla da kullanılıyor cep telefonu operatörü hizmetleri. Sabit kablolu bağlantıya göre her yere taşınabilen aletler kullanıcılara daha çekici geliyor. Şirketlere de farklı yerlere koyacakları ölçüm vs. donanımları için kablo çekme masrafı ve zahmeti olmadığından ilgi görüyor.

Bu üç aydaki mobil abone artışı, ayrıca TeleGeography istatistikleri içinde bir rekor. Daha önceki en yüksek artış, 2007’nin dördüncü çeyreğinde olmuş ve 190 milyon kadar bir artış olmuş.

Rekorun kırılmasında önemli rol oynayan ülkelerden biri olan Hindistan’daki artış 63 milyon olmuş. Yani Hindistan’da üç ayda Türkiye’deki toplam mobil abone sayısı kadar yeni abone eklenmiş.

Önemli artış kaydedilen diğer ülkeler de Brezilya, Endonezya, ABD, Nijerya, ve Mısır. Artış genelde Asya’daki gelişmekte olan ülkelerde olsa da, Almanya, Fransa ve Meksika gibi pazarın olgunlaşmış olduğu yerlerde de önemli artışlar görülmüş.

Toplam artış oranı yavaş yavaş düşse de, bu üç aylık önemli artış mobil operatörlerin ağzını sulandırıyor tabii ki. 2014 itibarıyla, Dünya’da 7 milyar mobil abone olacağı düşünülüyor.

Kaynak: TeleGeography.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz