Aksicim Part 1 Kros Koşusu #trailrun

____________________________________________________________________

Her yapılan plan gerçekleşme sürecinde plana uygun gitmeyebiliyor. Haftasonu da böyle bir planla böyle bir koşu yaptık. Hedefimiz Kırklareli, Vize’deki Kazandere Barajı etrafında bir tur atıp atamayacağımızı görmekti. Mesafe olarak çok derdimiz yoktu ama iyi bir mesafe ortaya çıkacağı ortada idi.

Barajın servis yolundan koşumuza başladık. İki kilometreye yakın inişten sonra göletin Kuzey tarafındaki yoldan koşarak devam ettik. Yaklaşık bir kilometre sonra yolda bir inek sürüsü belirdi. Tabi sürünün başında çobanı ile pek de kontrol edemeyeceği belli olan üç kangal türevi. Sonradan iki yavru da arkadan geldi. Köpekler muhtemelen hayvanların arasından geçmemize izin vermeyeceği için, kendimizi de pek parçalatmak istemediğimiz için ters yönden koşmaya karar verdik ve geri doğru koştuk.

Barajın güneyindeki yoldan koşmaya başlayınca da haritaya göre yolun çok fazla iyi bir şekilde devam etmeyeceği belliydi. Baraj kenarından bir süre koştuktan sonra barajın kollarından birinin ucunda yol bitiverdi. Aslında tam bu nokta baraja daha fazla su biriktiğinde su altında kalan bir yer ama, buradan devam edince ağaçların içinde güzel ve boş çamurlu bir yoldan devam ediyor yol. Ama bol yağışlı mevsimlerde buraya erişim yüzme gerektirebilir. 😀

Bu kısımdaki orman içi yollar ise hiçbir haritada düzgün bir şekilde görünmüyor. Yol dediklerimiz de yangın önleme şeritleri de olabilir daha çok. Buradan biraz tırmanıp tekrar göl kenarına indik. Sonrasında da ilk başta azıcık değişik bir yol takip ederek yine aynı güzergahtan geri döndük.

Gölet etrafını dönme gibi bir şey yapmamız mümkün olmadı ki çok da önemsediğimiz bir plan değildi zaten bu. 18 KM kadar bir mesafe toplayarak geri döndük. İlk baştaki iniş, tepemize çıkan güneş ile birlikte karşımızda sıkı bir tırmanış olarak yerini aldı. Koşa yürüye, daha çok yürüye çıktım burayı. 😀 Sonrasında da biraz kahvaltı vs. temiz bir antrenman günü oldu.

Rota ne kadar Kazandere Barajı etrafında olsa da yakındaki Aksicim köyünden dolayı Aksicim Göleti falan da denebiliyor bölgeye. Bu yüzden Aksicim rotası dedik ve ilk bölüm olarak Part 1 dedik. Devamı olan koşamadığımız bölümü bir ara koşarız. Belki ikisini birbirine de bağlarız. 🙂

#kendimeNotFF Sıcak kötü bir şey, olumsuz etkiliyor.
#kendimeNotFF Tırmanış antrenmanlarını arttırmak lazım.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz