Anakonda

____________________________________________________________________

Anakonda, dünyadaki yılanların en büyüklerinden biridir. Bu dev et yiyici, Güney Amerika’nın bataklık tropikal alanlarında yaşıyor. Sığ suda çok fazla zaman geçiriyor. Anakondalar Boa yılanlarına benzer. Yumurta ile doğuruyorlar imiş ama yavrular ana karnında yumurtadan çıkıyormuş ve 20 ila 40 bebek yılancık aynı anda doğuyor imiş. 🙂 En büyük örnekleri uzun 25 metre ve 550 kilogram kadar imiş. Hayvanların 35-40 metre boyutta olanları rapor edilmiş olsa da bu boyutlarda hiçbir müzede veya başka bir şekilde örneği olmadığından kesin kabul edilmez.

Anakonda

Anakonda

Anakondalar etobur (et yiyen) canlılardır. Çoğunlukla gece avlanırlar. Anakondalar artık nefes alamayıp ölene kadar avlarını sıkarak öldürürler. Bazen de avı boğarlar. Bütün yılanlar gibi onlar da kafadan başlayarak avını bütün yutarlar. Anakondanın alt ve üst çenesi kendisinden daha kalın hayvanları yutabilmesi için daha esnek bağlar ile birbirine bağlıdır. Yılanlar yiyeceği çiğnemez, midelerindeki çok güçlü asitler ile avlarını sindirirler. Anakondalar domuz, geyik, kuş, balık, kemiriciler gibi hayvanları yiyebilirler. Büyük bir hayvan yedikten sonra, anakonda uzun süre hiçbir gıdaya ihtiyaç duymadan haftalarca yaşayabilir. Genç anakondalar doğumdan kısa bir süre sonra av da dahil kendi kendilerine bakabilirler. Ama büyük yırtıcılara karşı hemen hemen savunmasız gibidirler. Küçük kemirgenler (sıçan ve fareler gibi), yavru kuşlar, kurbağalar ve küçük balıklar gibi hayvanlar yerler.

Aşağıdaki videoda görünen hayvan da bir adet anakonda. Ancak nedendir bilmem, yediği hayvanı çıkarıyor burada. Bir izleyin derim.

Daha fazla anakonda videosu.

Kaynak, Wikipedia, Anaconda.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz