Asansörde karşılaşabileceklerimiz

____________________________________________________________________

Asansörlerde inip çıkarken birçok kişiyle karşılaşırız. Eğer apartmanımızın asansörü değil de iş yerimiz, dershanemiz vs. toplu ortamlardaki asansörlerde isek de her tipten insanla yan yana gelir yukarı çıkar aşağı ineriz bu insanlarla. Tabi her tipi ile de farklı farklı şeyler tecrübe ederiz. Bir bakalım şu tiplere, ha! 🙂

İş görüşmecisi!

Baştan ayağa profesyonel görünmesini sağlayacak ciddi takım elbiselere bürünmüş, iyi bir görünümü vardır. Sizin önemli, patron vs. biri olabileceğinizi düşünerek akşamdan kalma pis koksanız hergün aynı kıyafetleri giyseniz, banyo yapmasanız bile hemen sizle arkadaş canlısı bir konuşmaya başlamak isteyebilir. Onunla dostça bir konuşmaya başlarsınız. Konu işten açılır, işiniz hakkında sorular sorar ama acaba işinizi, sonra kız arkadaşınızı, sonra da tüm hayatınızı elinizden alırmı diye düşünürken onu hiç duymazsınız. Aslında bir problem yok, tüm bu düşüncelerinizin nedeni hala akşamdan kalma sabahlar olmasın haliniz. 😀

Caz çıkarıcı!

Böyle biriyle mutlaka bir asansörde bulunmuş ya da yeterince şanslı iseniz(!) bu adam siz de olmuş olabilirsiniz. Bu sebepten osurulmuş bir asansörde bulunmanın yollarından başka nasıl asansörü bombalayacağımızı tartışalım. Cesur olabilir ve o osuruğun asansördeki sessizliği yarıp paramparça etmesine izin verebilirsiniz, ancak unutmayın ki bu arkadaş kaybetmenin hızlı ve etkili yollarından biridir. Çoğu zaman bulunduğumuz ortam daha kibar olmamızı gerektirir. Gazı ortama salıp bir şey olmamış gibi davranmak en çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Tabi unutmamalı ki gaz bombamızın sesinden sonraki hareketlerimiz vücut dilimizin etrafa “Ben yaptım, ben yaptım…” diyen cümlecikler saçmasına sebep olabilir. Kokudan burnunu kapatıp ağzından nefes almayan, gözleri yaşarmamış, iğrenmeyen, öğürmeyen biri anında dikkat çekecektir. Eğlenceli bombalama yöntemlerinin ilki ise asansör tam durduğunda kapı açılmadan salınan bombadır. Tercihen asansörün o esnada boş olması, çıkabilecek sesi duyacak kimse olmadığından iyi olabilir. O bombadan sonra siz asansörden inecek, başka birileri binecek ve kapısı kapandıktan sonra içeridekilerin öksürükler içinde asansörle yükselmesini izleyip zevkle kahkaha atacaksınız. 😀 Geçici süreyle bir kulak çınlaması hissedebilirsiniz, zira içeridekiler şu an size içlerinden veya dışlarından ağız dolusu küfür ediyorlardır.

Taş gibi sıcak sıcak sıcak piliçler, cızzz!

Bunlardan her tür ofis, dershane, kurs vs. ortamlarda yeterli miktarda bulunur. Hatta sizin katınızda işi olan taş hatunlarla karşılaşırsınız sık sık. Asansöre onu daha profesyonel gösterdiğini düşündüğü şık, dar ve seksi iş kıyafetleriyle binecek, ancak sadece kalite bir porno filmin ilk sahnelerinden kaçıp gelmiş gibi görünecek, bunun farkında olmayacaktır. Büyük ihtimalle üzerinde egzotik vs. onu daha da çekici kılan bir koku sürmüştür.Size “Seni istiyorum, ikinci kattaki karanlık odada …” mesajını verdirecek bir bakışla bakacaktır birkaç kere. Sonra da “X katın düğmesine basar mısınız?” diye kibarca konuşup, cep telefonundan sevgilisiyle mesajlaşacaktır. Tabi bu piliç sadece sizin piliciniz değil, tüm binanın pilicidir; patronunuzun, kurs müdürünün, işçinin, öğrencinin vs… Çünkü herkese aynı bakışla baktığından herkes onun kendisiyle ilgili planları olduğunu düşünür, ve hayaller dünyasında kaybolur. Bu sebepten buna çok takılmak iyi değildir, zaman kaybıdır, akıl kaybıdır… 🙂

Kolonya ve deodorant manyakları!

Bunlarla karşılaştıktan sonra süt banyosundan başka kolonya banyosu veya parfüm banyosu gibi kavramlar olabileceğini de düşünmeye başlarsınız. Nasıl bir insan bu kadar kokmaya ihtiyaç duyar, etrafındakileri rahatsız edecek kadar! Gerçi o asansörde yarım dakika kalmak sizi de mis gibi kokulu bir hale getirebilir, tabi aşırı kokudan dolayı asansörden sağlam çıkabilirseniz. Yani muhtemelen o sürede kokudan bayılacak ve beyin hücrelerinizin birkaçını kaybedeceksiniz. Tabi bir de o kokan kişiyi düşünün, kim bilir kaç beyin hücresi eksiktir. 🙂 Ha bir de eğer o derece kokan kişi yukarıda bahsettiğimiz piliç hatun ise kadınlardan nefret etmeye başlayabilirsiniz. Ya da kadın iseniz erkeklerden işte. 🙂 Ha bir de bu karşı cinsin cinsel isteğini arttırarak uyaran parfümler falan varya, o zaman asansörden inince nereye gidersiniz bilmem. 🙂

Geç kalanlar, hayatı tam sınırında yaşayanlar! (Life on the borderline)

Eğer böyle asansöre hızla giren, hatta son anda yetişen, hatta girdiğinde hiç ter belirtisi yok sadece deli gibi nefes alıyor ama birkaç kat çıkınca ter içinde kalmış, pişmiş biriyse ona ismini sorabilirsiniz, ya da ben olup olmadığını sorabilirsiniz; zira tam beni anlatan bir karakter. 😀 Böyle sık sık saatine bakıyordur, asansör kapısı kapanmayınca düğmelere sert sert tekrar tekrar basıyordur. Bu kişilerle pek iletişime girmemek iyidir. Zira o içindeki telaşın etkisiyle her söylediğiniz şey için içinden tepki olarak istemese bile bir küfür üretecektir, size kulak çınlaması olarak yansıyabilir.

Lahmacun, pizza, tantuni dağıtıcılar!

İnsanlar acıkır, acıkınca da bir şeyler yemek isterler. Ofis vs. ev dışı ortamlarda da acıkınca zahmetsiz hazırlanacak bir şeyler isterler. Bu durumda da gelsin dönerciler, tantuniciler, pizzacılar, bol soğanlı lahmacuncular. Şimdi böyle biriyle asansörde zaman geçirmek pek tehlikeli olabilir. Getirdiği yiyeceğin kokusu asansör kabinine önce dolar, sonra da sizi fethetmeye başlar. Hele bir de açsanız vay halinize. Satıcıyı öldürüp sıcak sıcak kokan paketlere saldırmadan önce size bir tavsiye; satıcıya para vermeyi teklif edin, yine vermezse asansörden inince siz de bir sipariş verin. Bu şekilde sabrınızı güçlendirir, nefsinize hakim olmayı öğrenirsiniz.

Tombul kardeş!

Tombul kardeşRakamsal olarak asansör yerine merdivenleri kullanması gereken kişi şişman kişidir. Çünkü tek başına dört kişilik yer kaplayabilir. 🙂 Tabi dört kişilik yük taşımak da zor olduğundan genellikle bu arkadaşlar asansörü zorunlu olarak tercih ederler. Ha tabi asansördeki dört kişi kuralı gereği yanlarına da üç kişi daha binebilir. 🙂 Asansör ağırlık problemi çıkarmadıkça problem yoktur. Altüstü ezile bezile gidersiniz, cemaat yurdunda iken çok inip çıkmıştım bu şekilde. Eğer bir de yukarıda bahsettiğimiz gazcı arkadaş da bu kişi ile aynı kişi ise o gün hayatınızın en önemli tecrübelerinden birini yaşayabilir, tombiş arkadaşın dün gece yediği leziz yemeklerden oluşan bir kokteyl esansı aniden asansörün içini kaplayabilir ki o devasa iç organlarda birikebilecek gazın miktarını bir düşünün.

Telefonda yüksek sesle konuşanlar!

Bu kardeş asansöre binince telefon görüşmesi, asansörün etrafındaki beton çeper tarafından zayıflayan sinyalin azizliğine uğramış ve konuştuklarını karşıya iletebilmek için yüksek sesle konuşmaya başlamıştır. Konuşuyorsa problem yok, bağırıyor da olabilirdi. İlk başta yaşlı veya duyma kusuru bulunan biri olduğunu sanabilirsiniz, ama bir süre sonra konuşmalarından sağlam biri olduğunu anlayacaksınızdır. Sonrasında da içinizden adamın ne kadar terbiyesiz olduğu ile ilgili cümleler geçirmeye başlarsınız. Boğazını sıkmakla ilgili hayaller kurar, hayal gücünüzü geliştirirsiniz. Ha bir de o asansörün akustik durumunu da bir hesaba katmak gerek, dandik bir kabinde iseniz vay kulaklarınızın haline. Burada devreye gazcı arkadaşı sokup mükemmel bir bomba ile öksürükler içinde kalmasını sağlayabilirsiniz. Derdi çözmez ama intikamın nasıl da soğuk yendiğini size hatırlatır. Ha tabi telefonların nasıl çalıştığını anlatmaya da çalışabilirsiniz.

Dini bütünler!

Bu arkadaşlar dini bütün harama yönelmeyen hatta bakmayan arkadaşlardır. Bu yukarıda bahsettiğimiz piliçler varya, uzun saçlarını görünce akıllarına hemen saçın ele dolanarak çekildiği bir kırmızı noktalı sahne gelir de nefisleri kontrolden çıkar diye önlem olarak bu piliçle asansöre binmeyenlerdir. Hatta bu pilice uzak veya soğuk davranan tek kişi de odur. (Dini gerçekten bütün olması şartıyla.) Muhtemelen bir de dini bütün bir karısı vardır ki evinin olduğu apartmanda ise eşi o piliçle görürse de bozulursa diye girmez yine o asansöre. Ha aklınıza takılan dini sorulara zevkle cevap vereceklerdir, hatta birine bir ilim öğrettiğinden bu kişilerle bir asansör yolculuğundan sonra gayet zevk almış şekilde gideceklerdir yollarına.

  • Dini bütünlerin çocukları!
  • Bu çocuklara öğle vakitleri nasıl olduğunu vs. sorarsınız, namaz kılmaya gittiklerini öğrenirsiniz. Vay be, ben kaç yaşıma geldim Cuma’dan başka bir şey bilmem, şu ufak velede bak dersiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz