AÜ İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı 2. sınıf

____________________________________________________________________
AÜ Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

AÜ Açıköğretim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı

Anadolu Üniversitesi İOLP’nin ikinci yılı da ilk yıla göre zordur ama yine keyfinizi bozacak kadar zor değildir. Rahattır yani yine…

Gramer dersinde yine lisede işlediğiniz konuları tekrar etmeye devam edersiniz. Konuşma dersi olmadığından sınavlarda bunun için telaş yapmazsınız.

İlk yıl yazma dersinde hazırladığımız paragraflardan oluşan portfolyolar artık daha uzun olacaktı. 🙂 Artık bir giriş, üç gelişme ve bir sonuç paragrafından oluşan metinler yazıyorduk. Bu da biraz daha zor oluyordu ama yapılmayacak bir şey değildi hani. Konulara ve amaçlara göre farklı paragraflar vs. yazıyorduk. Tabi ilk sınıfta iki saatte paragraf yazarken artık bütün metni bir saatte yazabiliyorduk. 🙂

Bu yıl okul deneyimi diye bir şey vardı. Bunda iki haftada bir belirli günlerde bir okula gider ve bir öğretmenin derslerini gözlerdik. Gözlem esnasında daha önceden hazırladığımız kontrol listesiyle dersi karşılaştırıp listemizdeki öğeleri işaretleyip, gerekirse notlar alıyorduk vs. Tabi gözleme de daha önceden ders kitabımızdaki konuyu okuyup ona hazırlanarak gidiyorduk. Daha sonra da kontrol listemiz ve notlarımızdan faydalanarak belirli kriterlere uygun raporlar yazıyorduk! (Rapor örnekleri.) Alın size bir yazma etkinliği daha. Bazı aktivitelerin de özel istekleri olurdu, bunu da kitaba göre yapardık. Yalnız unutmadan diyeyim, bu dersin de bir yüzyüze görebileceğiniz öğretmeni vardı. 🙂 İki haftada bir derse girerdi ve gelecek hafta yapacağınız gözlemle ilgili bilgi verirdi.

Gözlem okulunda tabi öğretmen gibi giyinip saç sakalımıza dikkat etmemiz gerekirdi. Mesela bizim staj okulumuzda bizden önce okula giden birkaç arkadaşın yanında baş örtülü ve kot pantolonlu birileri varmış ve müdür bey bu arkadaşlara kızıp bizim okula uyarı vs. göndermiş. Hani ilk görüşmeye sivil gidelim diye bir şey yok, ilk baştan müdür bey ile bozuşmak istemiyorsanız.

Bunlardan başka Türkçe göreceğiniz açıköğretim dersleri var yine. Bunlardan İnkılap Tarihi ile problem yaşadım ben. Derslere çeşitli kırtasiyelerde satılan notlardan çalıştım, zira iki kalın tarih kitabını okumak zor geliyordu. Sonuç AÖF ilk sınavdan da finalden de 43 almıştım. 🙂 Ders ortalaması da 43 gelmiş ve geçme notu 50’nin altında kaldığından bütünlemeye kalmış idim. Bütünleme vakti gerçekten iki kitabı da okudum, ya da tamamlarına yakınını okumuştum. 🙂 E-ogrenme portalından ders videolarını indirip izlemiştim. Son günlerde de geçmiş yılların sorularını inceleyip bunları ezberler gibi okumuştum. Bütünlemede sonuç 83’mü ne gelmişti. 🙂

3. sınıfta ücretli öğretmenlik yapmak istiyorsanız, ikinci sınıfta bütünlemeye kalmamaya özen göstermelisiniz. Ben dediğim gibi bir dersten bütünlemeye kaldım. Ağustos sonuna doğru stajyer öğretmenler için ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden duyuru yapıldı ama ben sınıfı henüz geçemediğim için bir şey yapamadım. Sonrasında Eylül ayında bütünleme sınavına girdim, Ekim ortalarında da sınıfı geçtiğimi doğrulayan belgelerimi vs. aldım milli eğitime gittim. Müdür bey bana beş yıl önce yapılmış başvuruları göstererek dilekçemi alacağını ama yer olmadığını belirtti. Özetle geç kalmıştım ama tam öyle de değildi. 🙂 Torpil yoktu belki de… Neyse böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak için çalışmakta fayda var.

İkinci sınıf da özetle böyle. Aklıma gelen bir şeyler olursa ekleyeceğim zaman zaman…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz