Az Kalsın Tüm Blog Gidiyordu

____________________________________________________________________

Bugün şu wp veritabanının içinde ne oluyor ne gidiyor biraz öğreneyim diye biraz veritabanını kurcaladım.Kurcalamaz olaydım.Herhalde işe yaramıyor dediğim wp-postmeta tablosunu sildim.Tahminlerime göre sorun çıkmamalıydı fakat blogu bir açtım blog sayfanın üzerinde bir hata yazısı ile açılıyor.WP_postmeta tablosu ve içeriği bulunamıyormuş.İşe yaramaz dediğim tablo bir işe yarıyormuş galiba.Hemen eski veritabanı yedeklerini falan yüklemeye çalıştım olmadı, table exist falan diyor ve yüklemiyor.Zaten dosya boyutu da maksimumdan fazlaydı.Daha sonra veritabanı yedeklerimden birini not defteri ile açtım ve ilgili tabloyu phpMyadmin’den sorgu ile kopyala yapıştır yaparak yüklemeye çalıştım.SQL syntax error dedi de başka birşey demedi.Yıktım ortalığı diyordum ancak son anda yedekteki sadece tablo bilgisini içeren kısmı sorgu olarak çalıştırmak aklıma geldi ve denememle birlikte tablom yerine gelmişti.Demekki tablo bir işe yaramıyor görünse de (Hala ne işle yaradığını öğrenmiş değilim.) gerekli bir tablo imiş.Bu kadar veritabanı yıkımı yeter.Blogu komple öldürmeden bu işten vazgeçsem iyi olacak.

4 Yorum

  • Yazan: Özgün, 17 Nisan 2007 @ 5:01 pm

    Aman diyoruz ha 🙂 işe yaramasa koyarlarmıydı 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 18 Nisan 2007 @ 1:09 pm

    Başka bazı eklentiler falan vardı.Onlardan birinin bir parçasıdır diye düşünmüştüm ama demekki öyle değilmiş.Silecektim az daha herşeyi.

  • Yazan: onur çelebi, 25 Nisan 2007 @ 5:34 pm

    Valla dikkat etmen lazım ama ben kayyo sitemi aktivasyon yapmayı unuttuğum için tümden kaybettim. Forum sahibi ve yedek almayan birsürü arkadaş kayyo sebebiyle madur olmuştu. Belki yine aktivasyo falan ister dikkat etmek gerek.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Nisan 2007 @ 2:09 pm

    Ben dikkat etmeye çalışıyorum.Forumda yazıyı gördüğüm ilk gün etkinleştirmeye kalkmıştım ama mail gelmemiş sonraki gün etkinleştirdim.Zaten blogun gönderdiği e-postalardan da yanlış adres verenlerden geri bildirim mailleri geliyor.Onları silmek için kayyo hesabıma girmek zorundayım.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz