Bir Half Life Belgeseli

____________________________________________________________________

Bilgisayarda oyun oynamayı pek sevmem. Güzeldir ama zaman alır ve o zamanı daha işe yarar şeyler için değerlendirebilirim diye düşünürüm. Ancak oyun hikayeleri ve oyunların görsel ortamları ilgimi çeker. Bu ilgimi de bilgisayarda bir şeyler yaparken Youtube’tan oyun oynanış videoları açarak gideririm arada. Bugün de Half Life ile ilgili el yapımı bir belgesel çıktı karşıma.

HALF-LIFE BELGESELİ: ÖNGÖRÜLEMEYEN SONUÇLAR

Belgesel Makine adlı bir Youtube hesabında yayınlanmış uzun bir video. Oyunda olan biten her şeyden sırasıyla bahsediyor. 3 saate kadar süren video oyunla ilgili pek çok merakı karşılıyor, pek çok detayı veriyor.

Dahası, belgesel TV’de vs. kitlesel medyada izleyebileceğim birçok yapımdan çok daha iyi yapılmış. Çok kaliteli bir iş var ortada. Görüntüler, seslendirmeler; her şey çok iyi. Üstelik yepsi Türkçe! Hani bilmiyorum Valve ile bir lisans sorunu vs. bir şeyler yaşamazlar mı ama Valve’in bu adamlarla anlaşıp bunu resmi olarak paylaşması, yayınlaması lazım falan. 😀 Kanallarında benzer başka videolar da var ama onları izleme fırsatım olmadı, muhtemelen onlar da iyidir.

Bir de şöyle bir şey de düşündürüyor. Ben, biz günlük hayatımızı yaşıyoruz, bir şeyler yapıyor, üretiyor, yiyip içiyoruz. Başka bir yerlerde birileri sırf hayal güçleri ile böyle büyük hikayeler yazıyorlar. Birileri bu hikayeleri bilgisayarlarda günlerini vererek görselleştiriyor. Birileri oluşturulan bu ortamın yapay zekasını hazırlıyor. Birileri hepsini birleştirip insanlığın eğlencesine sunuyor. Küçük Dünya’da büyük farkları olan işler…

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz