#PowerOfWe #BAD2012 Bir Türk 10.000 Çinli eder

____________________________________________________________________

Bu senenin Blog Action Day konusu Power of We diye bir şey. Ne yazayım diye düşünemedim bile bu başlığı görünce. Çünkü Türkiye’de We dedin mi işin içine şeytan girer, devamı da we olarak devam etmez zaten. Bende eski bir yazımı yeniden yayınlayayım dedim…

GBirkaç yıl önce Eskişehir KYK Dumlupınar yurdunda bir gece arkadaşlarla siyaset, yönetim, insanlar gelecek vs. öyle çeşitli konulardan sohbet ediyorduk. Bunları genelde alt katta kalan arkadaşlarımın yanına gidip, oraya da birkaç farklı odalardan elemanın gelmesiyle toplaşır konuşurduk. Konu birlik ve beraberliğe geldi, çeşitli grupların birlik ve beraberliğinden örnekler veriliyordu. Bir arkadaş ilginç bir şey demişti. Sözde Hun devleti zamanlarından belki de daha öncesinden Çinlilerin biz Türkler ile ilgili bir sözü varmış. Hani “Bir Türk bir Dünya’ya bedeldir.” sözüne benzer birşey Duyunca şaşırdım, biraz aşağılayıcı idi ama hak vermemek de elde değil:

  • Bir Türk on bin Çinli eder, iki Türk bir Çinli bile etmez.

Yani adamlar daha binlerce yıl öncesinden Türkler arasında birlik ve beraberlik ortamının oluşmasının zor olduğunu biliyorlarmış. Bu söze hak vermemek mümkün mü, hani nerede birlik beraberlik. Her yerde tonla ayrımcılık yapılıyor, birlik ne mümkün. İki arkadaş arasında bile kâr amaçlı sorunlar çıkabiliyor.

Türkiye olarak zaten bir dış tehdit altındayız, zarar vermek isteyenlerimiz var. Bir de içimizde birşey var ki, o da kendi kendimize zarar vermemize sebep oluyor. Belki yabancının verdiği zarar Türk’ün Türk’e verdiğinden daha bile az. Bu şekilde de yabancıların işine yarıyoruz. Bir de onlar da biraz uyanıklık yapıp ortamı biraz ısıttığında iş iyicene çekilmez oluyor.

Binlerce yıldır Çinlilerin bile bildiği bu birlik beraberlik eksikliğimiz bir gün düzelir mi bilmem ama yeterince dikkatli olmakta hoş görülü olmakta, çıkarcı olmamakta fayda var. Bakın Albert Einstein ne demiş; Ancak başkaları için yaşanan bir hayat, yaşamaya değer bir hayattır. Yani herşeyde ben ben ben dememek gerek, biraz da toplum için yaşamalı.

İşte Power of We hikayesi bence böyle bir şey. 🙂

1 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

  1. blogactionday12

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz