Bir Türk bilgisayar oyunu: Boğaz Harbi

____________________________________________________________________

Bilgisayar oyunu piyasası Türkiye’de pek olmasa da yurt dışında ciddi paralar dönen bir piyasadır. Tabi bizim müslümanım deyip her tür kul hakkını helâl deyip yiyen vatandaÅŸlarımız saÄŸolsun, bu piyasanın bizde payı pek olmaz. Zaten bu durum dolayısıyla da oyunlar ülkemizde on kat daha pahalıdır, 100 kaçak oyunun ücreti bir kiÅŸiden alınmaya çalışılmaktadır. 🙂 Neyse, son yıllarda yavaÅŸ yavaÅŸ bu piyasaya da el attığımızı görüyoruz. Bunlardan biri de Çanakkale savaşı ile ilgili BoÄŸaz Harbi oyunu.

BoÄŸaz Harbi oyunu 2 Temmuz’da duyurulmuÅŸ bir Beta sürümü oyun. Tema dediÄŸim gibi Çanakkale Savaşı. Oyun sitesinin Hakkımızda sayfasında zaferlerimizin Dünya’ya da tanıtılması konusunda gerçekten güzel ÅŸeyler yazıyor. Bu tür savaÅŸlar hakkında tonla oyunu vardır yabancıların, ister haklı olsunlar, ister haksız. Neredeyse yenildikleri savaÅŸları bile etkileyici bir ÅŸekilde dijital olarak yenerler. 🙂 Bu oyun da bu açıdan oldukça güzel bir oyuna benziyor.

BoÄŸaz Harbi

BoÄŸaz Harbi

Oyun bir 3D (3B – 3 boyutlu) FPS (First Person Shooter- Birinci Åžahıs NiÅŸancı) oyunu. Yapımında Torque Game Engine Advanced adlı oyun motoru kullanılmış. Visual C++ ile Microsoft Visual Studio 2008’de geliÅŸtirilmiÅŸ ve Autodesk 3D Studio Max ile modellemeler yapılmış. Oyunun hem 32 Bit hem de 64 Bit Windows iÅŸletim sistemli bilgisayarlar için desteÄŸi var.

Boğaz Harbi sitesinin Resimler sayfasından ekran görüntülerine ulaşabilirsiniz. Çok başarılı bulmayabilirsiniz, ama kesinlikle fena değil. Bir de bu oyunun oyun işinde uzmanlaşmış bir şirket tarafından değil de üniversite mezunları tarafından geliştirildiğini aklınızda bulundurun. Videolar sayfasında da oyunun tanıtım videolarını bulabilirsiniz.

Oyun Beta olduÄŸu için ÅŸu an ücretsiz. Ä°leride tam sürümü de çıkacaktır, umarım 10 TL’den çok fazla bir fiyatta satılmaz ki, satılırsa fazla alıcı bulacağını sanmıyorum.

Oyunun sitesine buyrun (indirmek için siteye üye olmalısınız). Counter ve Call of Duty’ye bir Türk alternatifi hem. 🙂

Ayrıca oyun sponsoru Microsoft Inovasyon Merkezi imiş, bilginize.

3 Yorum

  • Yazan: Ä°brahim, 9 Temmuz 2009 @ 6:29 am

    Gerçekten türk oyunlarını görmek beni mutlu ediyor. Umarım fiyatı uygun olur. Seve seve satın alırım 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 9 Temmuz 2009 @ 6:02 pm

    Şöyle 10 TL civarı birşey olsa desteklemek için ben bile satın alırım ki ne çok fazla oyun oynayan, ne de satın alan biriyim normalde.

  • Yazan: Özgür, 25 Kasım 2009 @ 8:29 pm

    Türk oyunu gelmiş hoşgelmiş. Mount&Blade den sonra bir başyapıt daha 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz