Birkaç Bağlantı

____________________________________________________________________

İnternet’te gördüğüm birkaç sayfayı paylaşayım dedim burada.

İlki Türkçe’mizle ilgili güzel bir yazı, kısa bir hikaye gibi. Blogosferde dolaşırken rastladığım Nihal hanımın blogunda geçen ay yayınladığı yazı bir kişinin bir günlük aktiviteleri sırasında yabancı isimlerin kullanımı ile ilgili, yabancı kelimeleri günlük hayatımızda ne kadar çok kullandığımızın iyi bir kanıtı. Buradan buyrun; UYAN ARTIK EY HALKIM.

İkincisi de Google gruplarında Sansure Sansur Hareketi içinde gördüğüm İnternet yasaklarıyla ilgili bir sayfa. Sayfada Türkiye’de yasaklı olan sitelerin bir listesi var. Listeyi yasaklı sitelerin türlerini seçerek görüntüleyebiliyorsunuz. Tabii ki de bu listenin güncel tutulması biraz zor ama sonuçta iyi bir çalışma. Buradan; Blocked in Turkey. Ayrıca şurada da yasaklanmayı bekleyen bir sayfa var.

Üçüncü olarak yasaklarla ilgili bazı dilekçeler ve gönerebileceğiniz adreslerin bulunduğu bir sayfa dikkatimi çekti. Dilekçeleri bütün adreslere göndermeniz hatta, telefon ile de arayıp rahatsız etmeniz ülkemizin geleceği için tavsiye olunur. Buradan; dilekce.kampanya.org.tr.

Bu arada Milliyet gazetesinin kuponla verdiği Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU’nun Bitkisel Sağlık Rehberi kitabını almıştım. Bugün biraz inceledim. Gerçekten hoşuma giden iyi şeyler var. Özellikle dilinin de salt resmi bir dil olmayışı biraz okuyucu ile yazar arasında bir konuşma gibi olması hoşuma gitti. Tavsiye ederim, sağlıklı yaşam herkesin hakkı. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz