Bomboş bir gündü

____________________________________________________________________

İçimde günümü bomboş geçirdim gibi bir his var. Evet, evet, bomboş geçirdim.

Öğlen yataktan kalktım (benim sabahım). Tuvalette telefonumdan gelen e-postalarımı kontrol ettikten sonra kahvaltı ettim. Sonra oturma odasında kitabımı aldım bitirdim. Aralıklı da TV seyrettim. Bir de yeni takvimin yapraklarında sevaplarımızı mezardakilerle paylaşarak daha çok sevap kazanmak gibi bir cin fikir gördüm, inşallah bir ara uygularım, yoksa beni ancak cehennem paklayacak. 🙂

Sonra 3 – 4 gibi bilgisayarın başına geçtim. Birkaç yazı yazdıktan sonra (kendimi en suçsuz hissettiğim anlar) kalktım ve gittim yemek yedim. Sonra da annem aldı kumandayı eline açtı dizisini biraz orayla ilgilendim. Kitabımı da bitirmiş olmam ve ders kitaplarımdan uzak durma isteğimin etkisiyle bir boşlukta hissettim kendimi, günüm sadece TV izleyerek mi geçecekti!

Cep telefonumda Ahmet Altan’ın Aldatmak kitabı vardı, onu okumaya başladım biraz okudum, kadının eşini aldatması için yeterince sebep olduğuna karar verince mola verdim ve bıraktım. Aslında böyle kitaplardan uzak durmam gerek, zaten evlilikten kızlardan iyice uzakım, böyle aldatma vs. kitapları ile de bir daha hiç yaklaşamayacak kadar uzaklaşırım. zaten şu anda öyleyimde, ileride değişir belki. 🙂

Bir ara dışarı çıktım, ne iş anlamadım ama hem kar yağıyor hem de şimşek çakıyordu, etraf bembeyaz olmuştu. Elektrik de gelip gitti birkaç kez.

Sonra parça parça filmler ve diziler izleyerek (Die Another Day, Papatyam (gerçekten beğendim)…) saat 1’e kadar geldim. Tekrar bilgisayarımın başına oturdum.

Bilmiyorum ama kendimi çok boş bir günde hissettim. Birkaç gündür babamla bisikletleri tamir vs. ile uğraştık, dün kitap okumakla meşguldüm vs. pek boş hissetmemiştim kendimi ama bugün üzerimde aşırı bir suçluluk duygusu vardı. Havalar soğuk olduğundan odamda da pek oturamıyorum, o zaman da iyice suçlu hissediyorum kendimi. İşlerimi devamlı sonraki güne bırakıyormuş gibi bir hissim var.

Bir süredir bir projemi yayınlamam için bir arkadaştan komut gelmesini bekliyordum, gelse yayınlayacaktım, herşey hazırdı. Beklediğim komut geldi ve birkaç gün son kontrol için izin istedim. Tamam dedi, projeyi bir inceledim bir sürü yerde eksik buldum. Eksikleri tek bulma yöntemimde deneme yaklaşık 60 bin deneme yapmam gerek. Bir arkadaş bir süre test etti, onun da katkısı oldu ama bazı yerlerde ciddi eksikler oluyor yine. Aslında çoğunu hallettim gibiyim ama 60 bin deneme yapmaya da canım istemiyor, ben de bekletiyorum böyle. 🙂

Bütün günü TV karşısında kitap okuma denemeleri vs. ile ot gibi geçiştirmiş oldum. Aslında havaların soğuk olduğu dönemlerde biraz normal birşey benim için ama herhalde Zorluklara Karşı Kendini Ateşle kitabı yüzünden olsa gerek kendimi acayip suçlu hissettim. Neyse şimdi sanırım bir mim cevaplayacağım, eğlenceli olacak.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz