Cep Ingilizce v1.4

____________________________________________________________________

GÜNCELLEME 01 AĞUSTOS 2009: Eğer cihazınızda MIDP 2.0 varsa ki beş yıl öncesinin en yeteneksiz telefonlarından değilse MIDP 2.0 kullanan yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer cihazınız MIDP 2.0 desteklemiyor sadece MIDP 1.0 destekliyorsa aşağı devam ediniz. Yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6 için tıklayın.

Cep telefonları için hazırladığım İngilizce <> Türkçe sözlük programım Cep Ingilizce’nin 1.4 sürümünü bazı olumsuzluklara rağmen yayınlıyorum. Bahsettiğim olumsuzluk Windows’a İki Yılda Bir Format Gerekli yazımda bahsettiğim problem nedeniyle uygulamanın son halini kaybetmiş olmam. Bu sebeple de Ağustos başında hazırladığım haliyle yayınlıyorum.

Bu problem olmasaydı da çok farklı değişiklikler olmayacaktı ama veri tabanı ve performansı üzerinde biraz çalışmıştım. Elimde kaynak kodun bir yedeği var fakat şimdi yayınladığım uygulamadan daha eski bu sebeple şimdilik 1 Ağustos sürümünü yayınlayıp, kaynak kodu ile daha sonra ilgileneceğim.

Gelelim Cep Ingilizce 1.4’ün yeniliklerine.

Öncelikle bu sürümde arama sonuçları eski sürümde olduğu gibi arama formunda değil ayrı bir listede sunuluyor.

İkinci olarak da veri tabanı önceki sürüme göre biraz daha düzgün, tabi hala mükemmel olduğunu söyleyemeyeceğim.

Bir diğer yenilik ise artık İngilizce’deki düzensiz fiillerin eklenmesi ve bu fiiller içinde arama yapabilmeniz. Bu konuda biraz daha bilgi vereyim. Uygulamanın ana menüsüne giriyorsunuz ve buradan üçüncü seçenek olan Düzensiz Fiiller sayfasına gidiyorsunuz. Burada ilk olarak A’dan Z’ye doğru bir düzensiz fiil listesi çıkıyor. Bu kısımda fillerin mastar hali yazıyor ve listeden bir tanesini seçerseniz diğer hallerini de görebiliyorsunuz. Seçenek menüsünden Arama seçeneği ile bir düzensiz fiili arayabilir ve diğer hallerini de görebilirsiniz. Arama yapacağınız fiil mastar olmak zorunda değildir.

Bilgisayardaki sözlük programlarından gördüğüm bir özellik olan geçmiş aramalar özelliği de bu sözlükte artık mevcut. Bundan önce o dilde yapmış olduğunuz son 15 aramayı görebilir ve tekrarlayabilirsiniz.

Bunların dışında arayüzde de biraz değişikliğe gittim, böyle kullanımının daha iyi olduğunu umuyorum.

Uygulama altyapı olarak değişmedi. Hala J2ME MIDP 1.0 ve CLDC 1.0 destekli aygıtlarda çalışabiliyor. Aygıtınızın 500 Kb civarı bir Java belleğine sahip olması yeterli. Aygıtınızın Java belleği niktarını uygulamanın Hakkında kısmında öğrenebilirsiniz. Telefonunuzun da 1 MB boyutundan büyük uygulamaları yükleyip çalıştırabilmesi gerekli ki bu da son model bazı Nokia ve Samsung modellerinde problemli olabileceği manasına geliyor. Tabii Nokia’nın Symbian sürümlerinde, Sony Ericsson ve Siemens telefonlarda sorunsuz çalışıyor.

İndirme:

Kurulum için gerekli .jar dosyası:

İndir “Cep Ingilizce v1.4”

Cep_Ingilizcev14.jar – 85255 defa indirildi – 2,20 MB

Bazı telefonlarda kurulum için gerekli .jad dosyası:

İndir “Cep Ingilizce v1.4 Jad”

Cep_Ingilizcev14.jad – 32899 defa indirildi – 937,00 B

Cep Ingilizce 1.4’ün Ekran Görüntüleri:

Cep Ingilizce v1.4 Ekran Görüntüsü

Cep Ingilizce v1.4 Sonuc liste

Cep Ingilizce v1.4 Sonuç Görüntüsü

Cep Ingilizce v1.4 Ana Menü

Cep Ingilizce v1.4 Düzensiz Fiiller

Cep Ingilizce v1.4 Fiil Arama Ekranı

Cep Ingilizce v1.4 Fiil Arama Sonuç Ekranı

Cep Ingilizce v1.4 Geçmiş Aramalar Ekranı

59 Yorum

  • Yazan: ilhami, 10 Ağustos 2008 @ 3:24 am

    Ellerinize sağlık,
    şu ana kadar görebildiğim en geniş ingilizce-türkçe cep sözlüğü.
    Sony Ericsson p990i kullanıyorum. biraz yavaş kaldı. Ama yine de memnuniyetle telefonuma kurdum.
    tekrar eline sağlık ve iyi çalışmalar…

  • Yazan: FeRHaD, 10 Ağustos 2008 @ 12:33 pm

    Teşekkür ederim İlhami bey. Uygulamanın açılışı sırasında telefonunuzun Java sanal makinesi türüne göre biraz yavaş olabilir ama kullanım esnasında performansının iyi olması gerekli, zira telefonunuzun 178 MHz işlemcisi bugünün birçok telefonundan bile hızlı olmalı.

  • Yazan: mnbay, 12 Ağustos 2008 @ 5:26 pm

    sözlük bir harika..Nokia N70 kullanıyorum açılışta sözcük kelime girişteki reklam bazen takılı kalıyor..kelime girmek için çıkıp yeniden girmek gerekiyor…Bunun dışında sözlük dört dörtlük…Kuralsız fiileri de eklemeniz çok yararlı olmuş…Teşekkürler başarılar size….

  • Yazan: FeRHaD, 12 Ağustos 2008 @ 5:37 pm

    Teşekkür ederim. Uygulamayı istediğim her telefonda deneyemiyorum, bu sebeple de her telefonda neye nasıl tepki vereceğini bilemiyorum. Bu takılı kalma Siemens C75 emülatöründe de oluyordu ama C65 telefonumda olmazdı. Zaten de takılmaması gerekli, gösterim başladığı anda Tamam komutu olan bir seçenek eklenmesi lazım ama bazı telefonlarda bazen farklılıklar olabiliyor böyle. Önceki sürümü Nokia E65’te denemiştim, onda yoktu böyle bir sorun. Henüz başka böyle bir şikayete rastlamadım. Belki de telefonunuzun yazılımını güncellemeniz gerekiyordur, çünkü bu olmaması gereken bir hata, ya her açılışta olmalı ya da hiç olmamalı. Neyse, sonraki sürümde çevremde bir N70 bulursam bununla ilgilenirim.

  • Yazan: Gökhan, 27 Ağustos 2008 @ 10:31 pm

    Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. N73 de kullanıyorum. Harika bir parogram. Çok kullanışlı. Evet program mükemmel değil ama benim her türlü ihtiyacımı karşılıyor ve ahrıca bir elektronik sözlük almama gerek bırakmıyor. Her an yanımda daha ne isteyeyim. Bu programın geliştirilmesi durumunda ücretli programlarada ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Peki ne gelişecek diyeceksin. Daha incelemedim ama Solved (yada moonstar) gibi harf yazdıkça kelime grubunu gösteriyor ve kelimeye ait tüm karakterler yazılınca kelimenin manasını sorgulaya biliyor olmak çok kullamışlı oludu. Ayrıca menüyü açıp ara demektense joystick (ortadaki beşli tuş) üzerine tıklayınca hemen kelime anlamını göstermeside kullanışlı olur gibi geldi.

    Emeklerin için çok teşekkürler.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Ağustos 2008 @ 12:02 am

    Tavsiyelerin için teşekkür ederim.
    Harf yazıldıkça kelime grubunun gösterilmesini de yapabilirim ancak bir harf yazdıktan sonra veri tabanı boyutu nedeniyle diğer harfi yazmaya kalktığında telefon kısa bir süre yanıt vermeyebilir. Bu sebeple bu özelliği henüz bu aşamada eklemedim.

    Uygulamayı Java programlama dilinde yazdığım için telefon modelleri arasında çalışmasında telefon üreticisine bağlı farklılıklar olabiliyor. Dediğin joystick üzerine tıklama olayı Siemens gibi bazı telefonlarda çalışıyor. Ancak Nokia’da Nokia’nın kendi kurallarına göre menüdeki ilk komut joystickin üst düğmesine atanmıyor. Bunun için programın tüm arayüzüni değiştirmeliyim, tabi bu durumda da yine kesin uyumlu olacağını söyleyemem. Şimdilik böyle idare etmelisin, yakın zamanda bu tür bir değişiklik yapmayı düşünmüyorum.

    Şimdilik arayüzden ziyade yeni yapısa ldeğişiklikler düşünüyorum. Bunları da gelecek sürümlerde görebilirsiniz. Planladığım şeyleri yaptıktan sonra dediğiniz kelime grubu gösterme ve arayüz değişikliği gibi yenilikleri de yapabilirim.

  • Yazan: ilhami, 28 Ağustos 2008 @ 9:01 am

    Selam ile…
    1- Bu versiyonunuzda bir kelime aranınca yaklaşık 6-7 kelime gurubu ekrana geliyor harf sırasına göre, ancak gurubun devamına bakmak gerekince tekrar bir tuşa basıp devam demek gerekiyor -yeni bir kelime gurubu görmek için-. yeni versiyonda bu sürekliliği sağlayabilmek mümkün mü?
    2- Bazı yazımlarda eksiklik var gibi örnek: had= (bak) hav gibi…
    3- Aranan kelimeler ve kelimelerin ara anlamları bold yazılırsa daha verimli olabilir gibi geliyor bana.
    tabi bunların söylenmesi bana kolay geliyor ama yapılması daha zor olabilir…
    Tekrar eline sağlık ve kolay gelsin…

  • Yazan: FeRHaD, 28 Ağustos 2008 @ 2:56 pm

    Merhaba İlhami. Dediğin sonuçların gösteriminde sürekliliği sağlama aslında yapılabilir fakat hem çok yavaş olur hem de fazla bellek kullanır, yani böyle birşey pek mantıklı olmaz. Anck gösterilen sonuç sayısını biraz daha arttırırsam fazla performans düşüklüğünü sebep olmayabilir. Bilmiyorum sonraki sürümde belki bunu 15 kelime falan yapabilirim. yazımlardaki eksiklik ve ana anlamların kalın italik ile gösterimi şu an için veri tabanını önemli bir oranda değiştirmem gerektiği için çok zor. Bu 2 ile 3 maddelerin üzerinde çalışabilmem için inanılmaz uzun bir boş zamana ihtiyacım var, tabi zamanla daha fazla meşgul oluyorum, anlayacağın bunlar ile pek ilgilenemeyeceğim. Üzgünüm.

  • Yazan: Aruz, 31 Ağustos 2008 @ 11:22 am

    Ferhad 1.3 teki titreşim ve ses olayını kaldırmış olman iyi. Bir de menüye girmek artık daha zor. 2 hamle gerekiyor. 🙂 Sadece menü gelse ve geçmişi de menüye eklesen daha kullanışlı ve hızlı olur diye düşünüyorum. Şu sponsor reklam da ilk açılışta gösterilse sonrakilerde gösterilmese çok şık olacak. w810i kullanıyorum. Sonraki versiyonlarında tester olabilirim.

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ağustos 2008 @ 6:34 pm

    Titreşim ve ses olayını geri koyabilirim, bu yönde düşüncelerim var ama koymayabirilirim de, tam karar vermedim. Menüye girmek konusunda devamlı olarak dil değiştireceksen haklısın ama işinin çoğunluğu bir dilde ise bu şekilde çok bir zararı yok. Bir de telefon modeline bağlı olarak farklı telefonların farklı tepkisi olaibliyor. Örneğin; bazılarında Ara komutu ayrı bir düğme olarak görünürken diğerlerinde ise Seçenekler menüsüne girmek zorundasın.Sponsor reklamı da kullanımı zorlaştırmayacak şekilde görünümüne çalışıyorum ama dediğin gibi de yapabilirim, reklam sadece açılış ve kapanışta görünür bir de ekranda kayar yazı olarak görünür. Şu an için özel bir tester ihtiyacım yok, çünkü elimde Sony Ericsson K700i ve Siemens C(ommodore) 65 var, bunlarda çalışması durumunda geri kalan çoğunda da çalışacak demek oluyor, zaten Nokia’nın Symbian OS haricilerini konu dahilinde tutmuyorum. 😀

  • Yazan: fatih, 11 Eylül 2008 @ 2:50 pm

    selam. öncelikle teşekkür ediyorum bu program için. benim telefonum n72. birkaç sorun var söyleyeceğim. sözlükte ‘civilise’yi arattığımda aranıyor diyor ve öyle kalıyor yani donuyor. ayrıca sözlükte ‘condense’ kelimesini ardığımda bulunamadı diyor ama aslında sözlükte mevcut o kelime.(co yazıp çıkan listeyi devam ettirdiğimde orada ‘condense’ var). aynı şey ‘condensable’de de var. başka kelimelerde de bu sorun var mı bilmiyorum ama ben bunları farkettim. bir diğer sorun şu:örneğin ‘installation’u aradığım zaman ‘ins’ ve devamı çıkıyor en yakın kelime olan ‘install’ çıkmıyor listeyi devam ettirdiğimde buluyorum ‘install’ı. yani bulunamayan kelimelerde o kelimeye en yakını çıkmıyor. bazı kelimelerde de bulunamadı diyor ve en yakın kelime çıkacağına hiç liste çıkmıyor karşımıza.
    bir de isteğim var senden. kelimelerin yanında parantez içinde okunuşları da yazsa çok iyi olur böylece program haricinde sözlüğe bakmak zorunda kalmamış oluruz. bir de türkçe-ing ve ing-türkçe sözlükler aynı programda değil de iki ayrı program halinde olsalar programlar hafiflemiş olur ve daha hızlı olur heralde. benden bu kadar. sana çalışmalarında başarılar diliyorum. tekrar teşekkür ederim.

  • Yazan: FeRHaD, 11 Eylül 2008 @ 3:45 pm

    Hatalar konusunda bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Civilise kelimesini sözcükte normal şekilde bulamayınca farklı biçimlerde aramaya çalışıyor ama burada da koddaki bir hata nedeniyle sözcüğün sonundaki eki -ise ve -ize arasında değiştirip duruyor.Bundan dolayı sonsuz bir döngüye giriyor ve de Java belleği bu döngüye yetmeyince sistem hata verip çöküyor. Bunu bildirdiğin için çok teşekkür ederim. 😀 Ayrıca bazı kelimelerde -ise ve -ize ekleri aynı görevi gördüğü için bunlardan biri olmayabiliyor, bu durumda da iki türlüsünü de denemek işe yarayabilir.
    Condense ile ilgili durum ise kelimenin yanlış veri tabanı dosyasında bulunması. Kullandığım veri tabanı ilk hali ile çok karışıktı. Biraz düzelttim fakat kelimelerin bazıları farklı dosyalarda kalmış, böyle birkaç kelimede problem çıkabiliyor bazen.
    Installation arandığında install çıkmasını sağlayabilirim ama sözcüğün sonundaki her harfin tekrar terkar atılıp arama yapılacağı için zaman alıyor ve bellek problemleri ile karşılaşılabilir. Bu sebeple bu sürümde bunu böyle bırakmıştım ama sonrakilerde düzeltebilirim.
    İngilizce okunuşlarla ilgili elimde bir fonetik veri tabanı yok, bulursam bunu da sözlüğe ekleyebilme imkanım olur. Ayrıca sözlüğü ikiye bölmek pek bir performans artışı sağlamıyor, sadece Siemens marka telefonlarda uygulama boyutu küçüldüğü için açılış hızlanabilir ama N72 gibi Symbian işletim sistemli telefonlarda açılışta önemli bir hız farkı olmayacağı gibi aramalarda da olmayacaktır.
    Şu an farklı bir proje ile ilgilendiğim için Cep Ingilizce bir süreliğine böyle devam edecek, karşılaştığın problemleri yine bildirmeye devam edebilirsin.
    Saygılar;
    FeRHaD

  • Yazan: Doktor ALI, 12 Eylül 2008 @ 10:23 am

    Sana cok cok tesekkur ederim FeRHaD kardes.Mukemmel bir sozluk olmus.Yani bildigim en iyi cep sozluk.Bunun icinde sana tesekkur edyiroum.Allah senden razi olsun.Coooooooooooooooook sagol.Biz buralarda okuyoruz(Azerbaycanda).Yani bana cok lazim…Bir daha sana tesekkurlerimi iletiyorum.COK SAGOL.Bu arada ben 6120c -de ve N73-de kullandim tikir-tikir calisiyor.

  • Yazan: FeRHaD, 12 Eylül 2008 @ 5:25 pm

    Güle güle kullanın efendim. İşlerinizde eğitiminizde biraz yardımcı olabildiysem nemutlu bana. Bu dünyanın nice doktorlara eğitimli insanlara ihtiyacı var, bu yolda minik bir katkım oldu ise yok benim keyfime diyecek. 😀

  • Yazan: Gürcan, 13 Eylül 2008 @ 11:34 am

    Telefonum k700i tamda denediğiniz model yani 🙂 Daha önce kullandığım ve çok küçük veri tabaları ve dolayısıyla kelime olmasından kaynaklı olarak çok basit kelimeleri bile bulamamaktaydım. Dedim acaba yeni bir sözlük çıkmışmıdır bir şansımı deneyim ve gerçekten şanslıymışım google da arama yaptığımda en başlarda çıkmamasına rağmen buldum onu ve dedim budur yaaa. Çok teşekkür ederim böyle bir emek harcayıp ücretsiz olarak paylaşıma sunduğunuz için. İş hayatınızda da çok başarılı olduğunuzu tahmin ediyorum böyle ücretsiz çalışmalarda bile kendinizi gayet ciddi bir şekilde adamanızdan belli oluyor bu. Gelecek sürümleri de merakla bekliyoruz. Bilgisayar işinde olduğumdan biliyorum büyük sorun yoktur sadece zaman alan sorunlar vardır. Mailim sizde gözüküyordur eğer sizde yok ise büyük bir ingilizce -türkçe ,türkçe-ingilizce veritabanı var sql halinde dilerseniz size yollayabilirim. Kolay gelsin ve iyi çalışmalar dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 13 Eylül 2008 @ 8:03 pm

    Teşekkür ederim Gürcan bey. Ben de sizin e-posta ile gönderdiğiniz veri tabanlarını kullanıyorum zaten. Ancak bunlardan Türkçe > İngilizce olanı çok fazla karışık, bu sebeple bu yönde farklı bir veri tabanı kullanıyorum ancak o da türkçe karakter ile başlamayan sözcükleri içermemesi haricinde çok iyi. Bu eskikliği de ilk sürümün veri tabanı öğelerinin bir kısmını kullanark kapatıyorum.
    Gelecek sürümlerle ilgili ilginç planlarım var, özellikle okullar açılmadan bir tane sürmeyi düşünüyordum ama zamanım yok bunun için şu an.
    Saygılar,
    FeRHaD

  • Yazan: mehmet, 28 Eylül 2008 @ 3:56 pm

    5310 da çalışmıyor

  • Yazan: FeRHaD, 1 Ekim 2008 @ 1:22 am

    Nokia 5310 XpressMusic gibi telefonlar Nokia’nın Symbian işletim sistemine sahip olmayan telefonları olduğu için bunlarda problem çıkıyor. Aslında Symbian ile alakalı değil fakat telefonun Java sanal makinesi sadece 1 MB ve altı boyutta uygulamaları çalıştırmak için ayarlandığından telefon cep Ingilizce uygulamasını çalıştırmıyor. 1 MB uygulama sınırı Nokia telefonları için çok komik aslında, hele eski Siemens C(ommodore) 65 telefonumda bile 5 MB boyutlu uygulamaları çalıştırabildiğimi düşünürsek.
    Boyutu daha küçük olan diğer sözlük uygulamalarını kullanmanı tavsiye ederim.

  • Yazan: hakan canpolat, 8 Ekim 2008 @ 9:52 pm

    ericsson 880i kulanıyorum açacağım zaman her defasında kur diyor problem ne acaba bilgi verirseniz sevinirim

  • Yazan: FeRHaD, 8 Ekim 2008 @ 11:59 pm

    Son zamanlara kadar uzunca bir süre SonyEricsson kullandığım için böyle bir hatanın olmayacağından eminim. Sanırım siz uygulamayı çalıştırmak yerine her seferinde tekrar kuruyorsunuz. Nasıl çalıştıracağınızı açıklayayım:
    Uygulama dosyasını sanırım telefonunuzun Diğer klasörüne attınız. Bu dosyayı çalıştırdığınızda telefon hemen uygulamayı yüklemeye başlayacaktır. Yükleme esnasında sizden uygulamayı Oyunlar veya Uygulamalar klasörlerinden hangisine kurulmasını istediğiniz sorulur. Bunu Uygulamalar olarak seçin. Kurulum bittikten sonra da Dosyalarım veya Dosya Yöneticisine girin ve burada Uygulamalar’a girin. Uygulama kurulduktan sonra burada Cep Ingilizce ismi ile görünecektir. Üzerine gelin ve tıklayın, uygulama hemen açılacaktır. Daha sonra Diğer klasörü içindeki uygulamayı kurduğunuz dosyayı silin, çünkü kurulum esnasında uygulama telefonun özel uygulama veri tabanına kaydedilir ve optimize edilir, bu sebeple bu dosya ile ilişkiniz kalmaz. Önemli olan Cep Ingilizce isminin Uygulamalar veya Oyunlar menülerinde görünmesidir, çünkü uygulamayı bu menülerden çalıştıracaksınız.

    Eğer siz de zaten bu şekilde yaptıysanız telefonunuzun sanal makine yazılımında problem vardır demektir. Bir yetkili servise yazılımını tekrar yüklettirmeniz gerekir ama eminim ki böyle bir surum yoktur.
    Güle güle kullanın.

  • Yazan: selim, 15 Ekim 2008 @ 12:30 pm

    Bence sonuclarda çıkan ana ingilizce kelimeler bold karakterde olursa çok daha iyi olacaktır. Emeğin için teşekkürler. Daha iyilerini bekliyoruz.

  • Yazan: FeRHaD, 15 Ekim 2008 @ 1:25 pm

    Veri tabanı biraz karışık olduğu için şu an bunu yapmam biraz zor, veri tabanının biraz bakım ve onarıma ihtiyacı var. İleride ise vaktim olduğu bir vakit yapabilirim belki.

  • Yazan: FeRHaD, 24 Ekim 2008 @ 2:33 pm

    I don’t know about Sony digital cameras. Mine is Samsung. 😀

  • Yazan: Mehmet Tolga, 31 Ekim 2008 @ 1:14 am

    walla cok saolasın kardeş..bu kadar uğraşıp hazırlamışın bunları.ellerine saglık

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ekim 2008 @ 1:33 am

    Teşekkür ederim.

  • Yazan: Erdem TUZEN, 14 Kasım 2008 @ 12:50 pm

    kardeşim tebrik ederim 🙂 çok güzel bir çalışma yapmışsın 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 14 Kasım 2008 @ 2:10 pm

    Teşekkür ederim, yeni bir tane daha var geliyor, ondan sonra bunu biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum.

  • Yazan: tuncay, 22 Kasım 2008 @ 9:51 pm

    gerçekten harika bi çalışma ellerine saglık.uzun zamandır boyle bir çalışma arıyordum.tekrar sagol.

  • Yazan: tuncay, 22 Kasım 2008 @ 9:53 pm

    birde okunoşlarını dileyebilsek veya görebilsek mükemmel olacak

  • Yazan: FeRHaD, 23 Kasım 2008 @ 1:01 am

    Teşekkür ederim Tuncay.
    Okunuşlarını görmek ve duymak benim de dileğim. 😀 Ne yazık ki böyle bir veri tabanına ulaşamadım henüz.

  • Yazan: Fikret, 10 Aralık 2008 @ 7:54 am

    Tebrikler.Çok yararlı oluyor.Başarılar dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 10 Aralık 2008 @ 2:28 pm

    Teşekkürler. 🙂

  • Yazan: ali, 8 Ocak 2009 @ 2:04 pm

    merhabalar gercekten cok guzel kaliteli ve cok zengin bir programa benziyor AMA 6680 de calismadi jad ve jar dosyalarini da denedim herhangi bir oneriniz varmi acaba? tesekkurler basarilar

  • Yazan: FeRHaD, 8 Ocak 2009 @ 4:27 pm

    Nokia 6680 cep telefonunda Symbian işletim sistemi var. Nokia’nın Symbian işletim sistemine sahip olmayan cihazlarında uygulamanın boyutu 1 MB üstü olduğu için problem çıkıyor ama Symbian sürümlerine pek problem olmaması gerekli. Uygulamayı sizin sürümünüzün öncüsü Nokia 6630 cihazlara yüklediğimi ve çalıştırdığımı hatırlıyorum.
    Tam olarak nasıl bir problem çıkıyor, uygulama yüklenmiyor mu yoksa yüklendikten sonra çalıştırmaya kalktığınızda mı problemler çıkıyor? Biraz daha bilgi verebilir misiniz?
    Belki telefonunuzun yazılımını güncellemeyi deneyebilirsiniz, belki konu ile ilgili bir güncelleme vardır.

  • Yazan: Osman, 23 Ocak 2009 @ 9:28 pm

    6300 da çalışmıyo malesef :S Dosya boyutu çok büyükmüş ne yaptıysam olmadı. Bişey yapamazsınız.

  • Yazan: FeRHaD, 24 Ocak 2009 @ 1:36 am

    Symbian işletim sistemaiz Nokia cep telefonlarında problem çıkıyor malesef.
    Üzgünüm, dediğin gibi yapabileceğim birşey yok. Aslında veri tabanını biraz küçülterek boyutunu 1 MB altına indirebilirim ama inan ki bu çok zor birşey. Aslında 300 KB olan en eski sürümü onda da çalışabilir ama onu deneyebilirsin ama çok iyi bir şey olduğunu söyleyemem, Projeler sayfamdan ulaşabilirsiniz.

  • Yazan: Fevzi Düzgün, 3 Mart 2009 @ 11:41 pm

    Güzel program tebrikler…tabi belirtilern eksiklikler giderilirse çok daha iyi olur.Ben W890i de kullandım sorun yaşamadım. Başarılar…

  • Yazan: FeRHaD, 3 Mart 2009 @ 11:45 pm

    Teşekkür ederim, zaten yakında yeni sürüm için çalışmalara başlamayı düşünüyorum.

  • Yazan: üzeyir, 18 Mart 2009 @ 11:39 am

    teşekkürler ben 1.2 sürümünü kullanıyorum çok güzel birşey yaptıgınız ama ingilizce yerine türkçeye agırlık vermeniz daha iyi olur bence yeni sürüm nasıl bilmiyorum ama 1.2de 10350 türkçe 38000 ingilizce sözcük var faydalanırken türkçe yazıp ingilizcesini görmek daha iyi olur öğrenme açısından ayrıca 1.4 sürümü nokıa 3120ye olur mu?teşekkürler 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 18 Mart 2009 @ 3:39 pm

    Teşekkürler, Güle güle kullanın.
    Siz sürüm konusunda biraz geri kalmışsınız, 1.2 sürümü 12 Şub. 2008 modelidir ve pek de eskidir. Mayıs ayında 1.3 ile Türkçe > İngilizce yönündeki problemlerin çoğu hallolmuştur. Sadece son sürümde de devam eden, Türkçe karakter içeren aramalarda problemler var. Gelecek sürümde onları da azaltmayı düşünüyorum, bir seferde hepsini düzeltmek ve onlarca yeni kelime girmek çok zaman alıyor.
    Yeni sürümün Nokia 3120’de çalışacağını sanmıyorum, platform olarak aynı platform ancak Nokia serileri boyutu 1 MB üstü uygulamalarda problem çıkarıyor, bu sebeple çalışmayacağını düşünüyorum (hatta eminim de diyebilirim). Hiç Nokia telefon kullanmadığım için de uygulamayı onlara yönelik geliştirmeyi bıraktım, uygulamanın çalışmadığı telefonlar farklı alternatifleri deneyebilirler. Ben Sony Ericsson, Siemens serileri ve Symbian işletim sistemli Nokia, Samsung ve Java yazılımına sahip Windows Mobile işletim sistemlerine yönelik geliştiriyorum uygulamayı. Symbian işletim sistemsiz Nokia ve Samsung telefonları için uygulamayı bölmeyi de düşündüm ama bölük haliyle de çalışmıyor, tek yönde bile veri tabanı boyutu çok fazla. 🙂
    Yeni sürümde bir de işlemci sıkıntım olabilir, yani yavaşlık konusunda ama onu yayınlamadan birşeyler yapabilirim sanırım.

  • Yazan: superas, 3 Nisan 2009 @ 11:47 am

    Çok çok teşekkürler, ellerine sağlık, çok güzel bir sözlük.

  • Yazan: FeRHaD, 3 Nisan 2009 @ 1:46 pm

    Teşekkür edesim, yalnız yeni sürümü indirseydin.

  • Yazan: Ufuk, 11 Nisan 2009 @ 2:18 pm

    Makine Mühendisliği öğrencisiyim, Teknik İngilizce dersi alıyorum. Teknik makalelerdeki bilmediğim bütün kelimeleri buldum. Teşekkürler. Harika bir veri tabanı bence…

  • Yazan: FeRHaD, 11 Nisan 2009 @ 2:39 pm

    Ufuk programın 1.5 sürümü var, onu kullanmanı tavsiye ederim. Onda 1.4e göre kolaylıklar ve yenilikler var.
    Güle güle kullan.

  • Yazan: Ahmet, 28 Nisan 2009 @ 3:03 pm

    oncelkle bir turk olarak boyle bir pro yaptıgınız icin tskler. bn sloved kullanıodum yalnız bu proyu ondan daha cok begendim ve begenerek kullanıyrm ins bu program dahada geliserek sloved e kafa tutar hale gelir
    emeginiz icin cok tesekkürler devamını bekleriz…

  • Yazan: izle, 19 Mayıs 2009 @ 11:43 am

    oncelkle bir turk olarak boyle bir pro yaptıgınız icin tskler.

  • Yazan: s4ilor emre, 31 Mayıs 2009 @ 11:20 am

    bu programı yapan ve biz internet kullanıcılarının hizmetine sunan arkadasımıza cok teşekkur ediyorum…

  • Yazan: BS, 19 Eylül 2009 @ 3:04 pm

    Süper bi uygulama olmuş elinize sağlık

  • Yazan: Furkan, 14 Ekim 2009 @ 3:58 pm

    Super olmus ama turkce bir sozcuk arama zorunda kaldigimda ş harfi yok :S

Bu yazıya bağlantılar

  1. sony ericsson w810i p990i

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz