Cep Ingilizce v1.6.1

____________________________________________________________________

Yakın zamanda bir süreliğine İnternet’ten kopacağım için Cep Ingilizce’nin çok basit bir hatası giderilmiş sürümünü yayınlayayım dedim.

Şu an için Cep Ingilizce ile ilgili tek hata Türkçe > İngilizce yönünde b harfinde sadece b ve ba harfleri ile başlayan kelimelerde arama yapılabilmesiydi. Bunu giderip yükledim yeni sürümü, tabi ne kadar yeni demek doğru ise. Zaten bu sebeple mikro sürüm numarasını arttırdım, yeni sürüm Cep Ingilizce v1.6.1 oldu. Türkçe > İngilizce arama yapmayanların güncellemesine gerek yok bile denebilir.

Ha bir de BlackBerry kullanıcıları bu sürümün çalışıp çalışmadığı ile ilgili birşey derlerse iyi olur, önceki 1.6 sürümü problem çıkarıyor deniyordu.

İndirme:

İndir “Cep Ingilizce v1.6.1 (JAR)”

Cep_Ingilizcev161.jar – 33117 defa indirildi – 3,01 MB

70 Yorum

  • Yazan: musa damar, 4 Ekim 2009 @ 12:37 am

    harikasınız çok teşekkür ederim tam istediğim
    gibi bir sözlük iyi çalışmalar.

  • Yazan: Ethem, 4 Ekim 2009 @ 7:48 pm

    Çok teşekkürler. Allah razı olsun.

  • Yazan: murat, 28 Ekim 2009 @ 2:28 pm

    öncelikle yaptığın sözlük çok işe yarıyor.eline sağlık.daha önceden ericcson k750i telefonum vardı arızalandı.v.1.6 sorunsuz çalışıyordu.
    şimdi yeni nokia 5130 telefonu aldım fakat v1.2 sonraki sürümler çalışmıyor.mesela v1.6.1 son sürümünde bazen normal çalışıyor çoğu zamanda “cep inglizce çalışıyor,Görüntülenecek bir şey yok” yazısı karşıma çıkıyor.telefonumun özelliklerine baktaım
    java 2.1 desteği var sorun nedir.acaba.sözlük sorunsuz birkez açtığımızda müzik veya radyoyu açabiliyoruz.iyi çalışmalar.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Ekim 2009 @ 8:56 pm

    Murat, problem sanırım telefonun Java yazılımından kaynaklanıyor. Çoğu Symbian işletim sisitemine sahip olmayan Nokia telefonlarda bu uygulama 1 MB boyutundan büyük olduğundan problem çıkarıyor ve Java yazılımındaki bir ayardan dolayı açılmıyor bile. Seninkinde de bu problem olmuş olabilir.
    Java MIDP 2.1 desteği iyidir ancak bu uygulama için 2.0 yeterli, tabi bundan bir problem olmayacaktır. Belki uygulamayı açarkenki telefonun bellek durumu ile ilgili birşey olabilir, arkaplanda çalışan uygulamalarla ve hiç uygulama çalışmazken çalıştırmayı dene. Yeterli belleğin varsa birkez açınca kapatmadan da kullanılıyorsa kullanabilirsin.
    Sony Ericsson’un Java Platformu ise gerçekten iyi, uygulama boyut sınırı ile ilgili bir hata çıkması neredeyse imkansız. 🙂

  • Yazan: murat, 29 Ekim 2009 @ 12:31 pm

    öncelkle kolay gelsin diyorum.1 megabyte sınırlaması yani telefonun ram i oluyor.yoksa çalıştırdğımız programın büyüklüğüylemi alakalı.çünkü 7 megabyte lık advanced english dictionary sorunsuz çalışıyor.

  • Yazan: FeRHaD, 29 Ekim 2009 @ 9:01 pm

    RAM ile alakası yok, 500 KB Java belleği ile sorunsuz çalışabiliyor. Sınırlama donanımsal birşey değil, yazılımsal. Yani uygulama boyutu 1 MB üzeri ise aktif duruma getirilemeyecek yani çalıştırılamayacak diye.
    Ancak böyle bir sınır olması durumunda uygulamanın cihazınızda hiç çalışmaması gerekli. Bazen çalışıp bazen çalışmadığına göre farklı bir problem olması gerekli. Ne yazık ki Nokia telefon kullanmadığım için de bu nedir bilemiyorum.

  • Yazan: murat, 30 Ekim 2009 @ 12:04 am

    şuan telefonumda yaptığınız sözlüğün v1.2 kullanıyorum.
    ve hiç sorun çıkarmıyor.peki v1.2 ile v1.6 arasında negibi farklar var.programın çalışmasıyla ilgili.

  • Yazan: FeRHaD, 31 Ekim 2009 @ 6:40 pm

    Çok fark var aslında.
    1.2’yi çok basit olan 1.0 üzerinde sadece veri tabanını değiştirerek yapmıştım ve hızı düşüren tonla şeyle dolu. 🙂
    MIDP sürümleri farklı, 1.2 MIDP 1.0 iken 1.6 MIDP 2.0. Bu tabi 1.6 için gerekli olan bazı özellikleri sağlamak için gerekliydi. Bunu yeni bilgilerle güncellenmiş bir ansiklopedi gibi de düşünebilirsin.
    Boyut farkı var bir de, onu farketmişsindir. Boyut ile ilgili bir şey olabilir, bundan başka bellek kullanımları ile ilgili de fark var ancak bunun pek sorun yaratacağını sanmıyorum. :S

  • Yazan: MURAT, 1 Kasım 2009 @ 2:55 pm

    kolay gelsin.yeni sürümünde MİDP 2.1 KULLANILDIĞINDA ACABA NOKİA BAZI MODELLERİNDE SORUN ÇÖZÜLEBİLİRMİ?

  • Yazan: FeRHaD, 1 Kasım 2009 @ 3:12 pm

    Sanmıyorum, MIDP 2.1 özellikleri de kulanmam gerek bunun için ki pek düşünmüyorum. Zaten bunu yapmam durumunda da şu an destekleyen çoğu telefonda da çalışmayacaktır. Zaten bu sebeple 1.4 sürümü MIDP 1.0 ile çalışacağı son model ki çok da fena sayılmaz. Bundan sonra da 2.1’e geçmeyi pek düşünmüyorum.

  • Yazan: mert, 31 Aralık 2009 @ 11:44 am

    Merhabalar oncelikle sozlugunuz cok guzel ve kullanisli. Blackberrylerden bahsettiginiz icin yaziyorum. Yayinlanan sadece 1.2 versiyonu BB lerde calisiyor. Digerlerinde MIDLET VERSION hatasi veriyor. Bununla ilgili olarak 1.2nin uyarlamisini biz BBciler icin yaparsaniz cok seviniriz iyi calismalar

  • Yazan: FeRHaD, 31 Aralık 2009 @ 1:56 pm

    Mert, ben de uygulamanın BlackBerry cihazlarda çalışmasını çok istiyorum ama nedendir bilmem 1.2 üzeri sürümlerde problem çıkıyor. İlgilenip çözebilmem için de BlackBerry cihaza sahip değilim ki problemin ne olduğunu deneyerek ve farklı testlerle öğreneyim.
    Ama gelecek sürümlerde de uyumluluk için uğraşacağım ama nedeni bilmediğim için pek bir şey yapamıyorum ne yazık ki!

  • Yazan: ingilizcesever, 4 Ocak 2010 @ 4:32 am

    mükemmel bi program çok teşekkür ederiz.. daha önce yüklemeye çalıştım bşaramamıştım bugün aklıma geldi tekrar lazım olunca denedim ve oldu çok başarılı gerçekten tebrik ederimm sizii.kalın sağlıcakla..

  • Yazan: turan, 9 Şubat 2010 @ 6:07 pm

    bende jar formatlı cep için fizik sözlüğü oluşturmak istiyorum, bana kullandığınız proğram ve teknik hakkında yardımcı olabilirmisiniz

    iyi günler

  • Yazan: FeRHaD, 10 Şubat 2010 @ 12:13 am

    Program olarak NetBeans ya da Eclipse tavsiye ederim. Bunların cep telefonu emülatörleri de yüklenmiş olacak tabi.
    Daha sonra da Java ME ile programınızı yazmaya başlayabilirsiniz. Programınız jar içindeki bir dosyayı okuyup içinde arama yapıp size sonuçları sunacak herhangi bir şey işte.

  • Yazan: sinan, 12 Şubat 2010 @ 9:13 pm

    Ferhad kardeşim öncelikle emeğin ve paylaşımların için çok çok teşekkürler.Allah razı olsun. 1.6.1 versiyonunu indirip kurdum jar dosyasını. Yalnız ‘Türkçe > İngilizce yönünde b harfinde sadece b ve ba harfleri ile başlayan kelimelerde arama yapılabilmesi’ problemi devam ediyor.Burada verdiğin linkte de tıklayıp indirdiğimde dosya ismi Cep_Ingilizcev16 olarak gözüküyor. Ayrıca telefona kurduktan sonraki infoya girdiğimde de Cep Ingilizce v1.6 31.07.2009 olarak gözüküyor. Sen buradaki jar linkine yanlışlıkla 1.6 yı koymuş olabilir misin? Çünkü b harfi olayındaki hata devam ediyor.

  • Yazan: FeRHaD, 13 Şubat 2010 @ 1:32 am

    Teşekkürler uyarı için, hata düzeltildi.

  • Yazan: sinan, 5 Mart 2010 @ 12:32 am

    Ben teşekkür ederim kardeşim ilgin için. Geç oldu cevabım ama kusura bakma.

  • Yazan: ali, 17 Nisan 2010 @ 6:45 pm

    Önce yeni çalışmalarında başarılar diliyorum ve emeğine sağlık programı açtığım zaman cep ingilizce çalışıyor gösterilecek bir şey yok yazısı çıkıyor sonra açılmıyor bu hata 1.2 sürümünde yoktu 1.6 ya geçtim bunda var düzeltirsen iyi olur şimden tşk

  • Yazan: FeRHaD, 17 Nisan 2010 @ 6:51 pm

    @Ali
    O sorun bazı Nokia cihazlarda ortaya çıkıyor, ama tam olarak neden çıktığını anlamış değilim. Sanırım bellek yetersizliğinden olabilir, cihazını bir yeniden başlatmayı dene derim.

  • Yazan: ali, 18 Nisan 2010 @ 9:24 pm

    Sorun bellekten değil çünkü bellek çok kapatıp açıyorum yine aynı sorun dediğim gibi eski sürümde böyle bişey yoktu

  • Yazan: FeRHaD, 18 Nisan 2010 @ 9:35 pm

    O zaman yapılabilecek bir şey yok. Nokia cihazlar dışında olmuyor böyle bir problem.
    1.4 sürümünü deneyin derim ama sanırım onda da oluyordu bu problem. Cihazınızın yazılımı güncel mi bu arada, onunla düzelebilir bir problemdir belki de.

  • Yazan: ali, 22 Nisan 2010 @ 5:46 pm

    peki bu baştaki reklamı silebilirmisin büyük bir ihtimalle ondandır şu Hızlı ve Güvenli PHP, PERL, JSP Hosting Alfaserver.net. reklamı onu iptal ederek eklersen çok sevinirim.

  • Yazan: FeRHaD, 22 Nisan 2010 @ 5:58 pm

    Yeni sürümde yeni bir arayüz olacak zaten, farklı olacak. Onda gidecektir bu problem, üst seviye arayüzü bırakıp alt seviyeye geçeceğim vs.

  • Yazan: isgender, 24 Ağustos 2010 @ 11:05 am

    Merhaba Ferhad abi. Önce böyle bir proje yaptığın için sana ve sponsorlarına teşekkür ederim. Bir de bir kaç ricam var. Abi lütfen sözlükde olan söz sayısını artır her yöne 50000 tane olursa iyi olur. Bir de Amerikan İngilizcesinde olan jargon ve argo.ları artır. Yeni sürümünü bekliyorum ve başarılar diliyorum. Allah senden razı olsun. Dil yeteneğimi artırmama çok yardımcı oldun. Teşekkürler!
    Azeri kardeşin İSGENDER

  • Yazan: cengaver tuna, 12 Ekim 2010 @ 8:38 am

    eyw kardes 5800 a attım ınsallah calısır …allah razı olsunn

  • Yazan: faruk, 23 Ekim 2010 @ 9:55 am

    “cep inglizce çalışıyor,Görüntülenecek bir şey yok”
    bu sorunu lütfen çözer misiniz?
    ne yaptıysam olmadı
    telefonu güncelledim
    bütün ayarlar sıfırlandı yine olmadı
    olan mesajlarıma oldu ):

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ekim 2010 @ 1:41 pm

    Fatih, Nokia cihaz kullanmıyorum ve yakın zamanda da kullanmayacağım sanırım. Bu problem sadece Nokia cihazlarda ortaya çıkıyor ve çok şikayet var, ama kendim bir şekilde kendi ortamımda çıkaramadığım için problemi, sebebine ve çözümüne yönelik bir şey yapamıyorum malesef.

    Üzgünüm ama bu pek yakın zamanda hallolacak bir şey değil. Yeni sürümde belki hallolur ama sorunun kaynağını tam olarak bilmediğimden belki şans eseri olur bu.

    Mesajlarınız ile ilgili çeşitli yedekleme yazılımları vardır, bunları kullanarak mesajlarınızı, telefon defteri, arama kayıtları, takvim ve görevler gibi öğeleri yedekleyebilirsiniz, tavsiye ederim.

  • Yazan: faruk, 23 Ekim 2010 @ 3:58 pm

    cevabınız için teşekkürler umarım bir sonraki sürümde düzelir
    size başka bir sözlük programı var onun gibi yapabilir misiniz diye bir öneride bulunsam belki biliyorsunuzdur kullanımı çok basit ve bir çok telefonda çalışıyor

    http://www.kodi.cz/en/about.xhtml

    sözlüğün adresi bu
    herki dile geçmek ve aramak çok kolay
    bu ara yüzde yapabilirseniz harika olur
    tekrardan çok teşekkür ederim

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ekim 2010 @ 4:31 pm

    Onun gibi yapmam için ya çok miktarda sözlük veritabanı olması gerek elimde ya da satın almalıyım, ya da sözlüğü ücretli yapmalıyım. 🙂
    Onun çalışmasının sebebi veritabanının küçük olması. Veri tabanında çoğu şey cep sözlüğü tadında. Onun gibi olması için benim veritabanımdaki onbinlerce tanımdan açıklama silmem ve kelime ile ilgili en sık kullanılan anlamları belirleyip tek onları bırakmam gerek…
    Şimdilik gelecek arayüzde böyle bir planım yok.

  • Yazan: faruk, 23 Ekim 2010 @ 4:34 pm

    sizin sözlüğünüzün içeriği o sözlükten çok güzel zaten o yüzden beğeniyorum arayüz öyle olabilir diye düşünmüştüm oda olmazmış (:

    nokia 6303 classic sorununu biran önce çözmeniz dileğiyle size kolay gelsin
    teşekkür ederim (:

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ekim 2010 @ 4:50 pm

    Gelecekte olabilir de, şu an hobi olarak yaptığım bir iş ve önceliği yüksek işlerim var. Onlar bittiği gibi yeni sürüme kasmayı planlıyorum inşallah. 🙂 Müsait olsam da gelecek ay falan çıkarsam sürümü, iyi olacak. 🙂

    Modelinizi söylemeniz iyi olmuş. Bu modellerde Symbian işletim sistemi yok ve sadece 1 MB boyuta kadar Java uygulamaları çalışıyor. İki mini sürümvar ama onları da 1 MB boyuta çekmem için çok uğraşmam gerek. 🙁

  • Yazan: faruk, 23 Ekim 2010 @ 6:20 pm

    Benim telefon 2 Mb ön bellek var. Şuanda sorunu hallettim. Baya bir uğraştan sonra temayı değiştirim bir baktım ki durmadan çalışıyor program. Bu sefer cidden çalışıyor ama…

    6303classicde sorunu olanlar temayı değiştirip deneye bilirler. Ben rastlantı olabilir mi diye düşündüm fakat değiştirdiğim temaya gelince sürekli çalıştı program. Muhtemelen bunun ön bellekle alakası vardır.

  • Yazan: FeRHaD, 23 Ekim 2010 @ 7:25 pm

    Oldukça mantıklı, uygulama başlatılıyor ama baştaki iki ekran öğesinden ikincisine geçerken bellek yetersizliğinden dolayı geçemiyor.
    Telefonu yeniden başlatınca da düzeliyordu bu problem. Tabi işletim sistemi bir süre sonra eldeki belleğin kontrolünü tam sağlayamadığından biraz sızıntı oluyor ve bellek dolunca uygulamada sorun çıkıyor.
    Uygulamanın hakkında sayfasında uygulamaya ayrılmış bellek miktarını gösterir ama bu soruna sebep olan bellekten ayrı olduğundan doğru olmayabilir.

  • Yazan: onur, 3 Kasım 2010 @ 5:16 am

    ferhad bey öncelikle bu emeginize karşılık ne kadar övgü sunsak azdır.yıllardır kullanmış oldugum nokia 6630 telefonuma v1.3 sürümlü sözlüğünüzü yükleyerek bayaga da bi yararınızı görmüştüm.bunun için geçte olsa çok çok teşekkürler.şimdi ise emektar telefonumu degiştirerek samsung wave aldım.ilk işim ing sözlük yüklemek için arayışa geçmekti tabi ki adres burası oldu 🙂 fakat versiyon yükseltmişsiniz jar dosyasını indirdim 8gb küsür çıktı.yanlış bi dosyamı indirdim diyecegim ama sanmıyorumda.ayrıca bu yükleme işinde biraz özürlüyüm affınıza sıgınarak bana yardımda bulunabilirmisiniz acaba?

  • Yazan: onur, 4 Kasım 2010 @ 3:31 am

    sorunu hallettim.program samsung wave da gayet iyi çalışıyo.ellerinize saglık.iyi ki varsınız..

  • Yazan: onur, 16 Aralık 2010 @ 5:45 pm

    en son yorumumda samsung wave da gayet iyi çalışıyo diye yorum bırakmıştım.evet çok büyük bi sorun olmasa da belirtmek istedim;aranacak kelime yazıldıgında imleç yavaş işliyo ve telefonun sistem sesi kapalı olsada her harf tuşlanışında click sesi çıkartıyo.sinir bozucu bişiy ama her şeye ragmen bu sözlük için verdiğiniz emege tekrar tekrar teşekkürler,saygıyla selamlıyorum.sevgiler

  • Yazan: FeRHaD, 16 Aralık 2010 @ 6:23 pm

    İmleçin yavaş hareket etmesi kelime kutusuna girişten 1.5 saniye sonra aramanın başlaması olmalı, arama işlemi işlemciyi tam kullandığından yavaşlatıyordur biraz. Yeni sürümde ayrı bir süreçte olacağından arayüz ve arama sistemi bu olmayacaktır sanıyorum.
    Klavyede ses çıkışı ise benim önleyebileceğim bir şey değil. Cihazınızda mutlaka klavyede ses çıkışı ile ilgili ayarlar vardır, bunları bir inceleyin. Sesi kesemediyseniz de Java yazılımının böyle bir ayarı olup olmadığına bakın, zira ses komutunu veren Java yazılımı.

  • Yazan: onur, 22 Aralık 2010 @ 5:47 pm

    öncelikle bilgilendirme mesajınız için teşekkür ederim.sanırım bu sorun kullanmış oldugum samsung wave telefonuyla alakalı bi sorun olabilir düşüncesindeyim.çünkü o tuşlama yaptıgımda çıkan clik sesi,telefonumun genel ayarlarını sessiz yapmış olsamda çıkıyo.ayrıca kelime arattıgımda örnegin 2 tuşuna 2 kere basıp B harfini çıkartmak istiyorum B harfini atlıyo.3-4 kez denediğimde şansa çıkarsa çıkıyo. eski telefonum nokia 6630 da senelerce sorunsuz kullanıp sayenizde çok iş görmeme imkan tanıdıgınız için de tekrar tekrar teşekkür ediyorum.farkındayım her seferinde teşekkürlerimi sunuyorum ama napiyim hak ediyosunuz 🙂 sevgiler..

  • Yazan: yasir, 5 Ocak 2011 @ 2:34 am

    hocam calısmaların harika ama ben bunun bi yerden .sis ini yukledıgımı hatırlıyorm sılındı gıtı smdı bulamıyorm bı bılgn varmı? 😀

  • Yazan: FeRHaD, 5 Ocak 2011 @ 2:41 am

    Yasir, indirdiğin uygulama farklı bir uygulama olmalı. Henüz hiç SIS biçiminde bir uygulama hazırlamadım.

  • Yazan: başak, 25 Şubat 2011 @ 3:59 pm

    öncelikle sözlüğü başarıyla indirdim bilgisayarıma fakat sözlüğü sony w700i telefonuma nasıl atcağımı bilemiyorum..telefonu usb ile bilgisayara bağladığımda açılan dosyaların hangisine atcam bu sözlüğü acaba?? yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • Yazan: FeRHaD, 25 Şubat 2011 @ 6:40 pm

    Başak, cep telefonunu USB kablosu ile bilgisayara bağlayacaksın. Sony Ericsson’da hafıza kartı ya da telefon hafızasında Other diye bir klasör vardı sanırım, Other değilse Misc de olabilir. Bunun içine atacaksın.
    Sonra cep telefonunu bilgisayarından ayıracaksın. Telefonunun dosya yöneticisine gireceksin. Orada resimler, sesler, oyunlar, uygulamalar vs. en altta Diğer diye bir klasör olacak sanırım, onun içinde telefona kopyaladığın dosyayı bulacaksın.
    O dosyanın üzerine tıklayıp devam veya ileri komutları ile devam edip uygulamayı telefon ya da hafıza kartından hangisine istersen, telefonunun Uygulamalar klasörü içine kuracaksın. Sonrasında Diğer klasöründen bir geri gidip, uygulamalar klasörüne gidersen orada Cep Ingilizce yazdığını göreceksin, sözlüğü buradan açıp kullanabilirsin. Eğer yüklediysen ama uygulamalar klasöründe yoksa oyunlar klasörüne de bak. Tabi hafıza kartı ya da telefon hafızasına kurduysan, bunlara da bakarsın.
    Sony Ericsson cihazlarda kurulum kolaydı, hız olarak da hızlı çalışır sanırım uygulama. 🙂
    Kuramazsan yine yaz, bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım. 😉

  • Yazan: Murat, 6 Mart 2011 @ 9:24 pm

    Gerçekten çok detaylı ve kullanışlı bir program. samsung s8003 te sorunsuz çalışıyor. sizi kutlar, çalışmalarınızın devamını dilerim.

  • Yazan: FeRHaD, 8 Mart 2011 @ 2:42 am

    Teşekkürler Murat.

  • Yazan: Enes, 20 Nisan 2011 @ 11:17 am

    Merhaba, Ferhad bey. Yapmış olduğunuz bu sözlük programı için size çok teşekkür ederim. Bu sözlük programının bir sonraki versiyonunun fonetik kısmında fonetik alfabesine ait æ, θ (Peltek te okunur) ð (Peltek de okunur)harfleri de belirtilebilir mi? İyi Günler.

  • Yazan: FeRHaD, 21 Nisan 2011 @ 3:40 am

    Enes bey, zaten uygulamaya bu harfler de eklenik, ancak karakter seti olarak her cihaz bu karakterleri göstermediğinden görünmüyordu bu harfler. Ancak yeni sürümde fonetik gösterimi resimler üzerinden yapacağım için, sorunsuz görünecektir.

  • Yazan: erkut, 18 Mayıs 2011 @ 8:12 pm

    daha önce telefonumda vardı ama yanlışlıkla sildim.programın adını da hatırlayamadığım için uzun süre bulamadım.6-7 farklı sözlük yükledim sonra hepsini sildim.bugün tesadüfen buldum nette.hemen attım tel.ime.senin sözlüğün piyasadakilere 5 çeker.paralı olanlara bile.tebrik ederim..

  • Yazan: SERCAN, 21 Mayıs 2011 @ 1:00 am

    slm bu programı samsung g 810 yukleyebılır mıyım acaba nasıl ogrenırım ne yapabılecegımı ?

  • Yazan: FeRHaD, 21 Mayıs 2011 @ 2:18 am

    Sercan, cihazda Symbian işletim sistemi var öğrendiğim kadarıyla. Bu durumda bu uygulamayı telefonuna yükleyebilirsin. Yapman gereken, yukarıdaki Cep Ingilizce v1.6.1 (JAR) bağlantısındaki dosyayı bilgisayarına kaydetmek, onu telefonda kolay bulabileceğin bir yere atmak. Sonra da dosya yöneticisinden onu çalıştırmak. Bundan sonra kurulum başlayacaktır ve devamlı onay vererek uygulamayı akıllı telefonuna yükleyebilirsin. Kurulumdan sonra uygulama diğer uygulamaların yanında, ana menüde olacaktır, ya da alt klasörlerinde. Oradan çalıştırabilirsin.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz