CepIngilizce v1.0

____________________________________________________________________

Cepİngilizce bir J2ME platformu için hazırladığım bir İngilizce Türkçe sözlük uygulaması. Hazırlama nedenim var olan birkaç sözlük uygulamasının ihtiyacımı tam olarak karşılamaması nedeniyle hem kendime birşey hazırlamak hem de biraz Java öğrenme merakı. Tabii kısıtlı zamanım nedeni ile istediğim seviyeye gelmedi. Bu ilk sürümde İngilizce > Türkçe veritabanında yaklaşık 15800 ve Türkçe > İngilizce veritabanında da 8500 kadar kelime var. Bu miktarı arttırmalı ve arayüzünü biraz daha kolay kullanımlı bir arayüz ile değiştirmeliyim. Ancak şimdilik idare eder. Uygulama içine kelimeler, kelime ve öbekleri ve bazı deyimler dahil. Aslında Türkçe İngilizce veritabanında çok eksik var ama aramayı tek veri tabanı üzerinden çift yönli yapamadığı için böyle. Dediğim gibi sonraki sürümlerde kelime sayısını arttıracağım.
Kullanımı basit. Arayacağınız sözcüğü ekrandaki alana yazıp arama butonuna basıyor veya seçenekler menüsünden Ara seçeneğini seçiyorsunuz. Eğer sözcük veritabanında mevcut ise derhal arama sonucu size gösteriliyor, yoksa da şansınıza küsün. Ekran görüntüleri şunlar;
CepIngilizceCepIngiizce

Uygulama Java MIDP 1.0 profilinde hazırlandığı için hafızası izin veren tüm Java destekli tüm cep telefonu ve PDA gibi aygıtlarda çalışır(Yani Iphone avucunu yalar!). Ekran görüntüleri ve tuş kontrolleri aygıttan aygıta değişebilir. Boyutu 315 KB civarı.
Buradan indirebilirsiniz:

İndir “CepIngilizce”

CepIngilizce.jar – 454 defa indirildi – 313,01 KB

İndirdikten sonra .jar dosyasını telefonunuza yükleyiniz.
Güle güle kullanın.

Önemli Not: Cep Ingilizce v1.6 çıkmıştır boşuna eski sürümü indirmeyin, lütfen Cep Ingilizce v1.6 sayfasından yeni sürümü indirin.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz