Edirne’den döndüm ve Mr. Bean Tatilde

____________________________________________________________________

Cuma günü kısa bir süre olmayacağımı yazmıştım. Buy süre içinde Edirne’ye sınavlarım vardı, ben de bu sebeple Edirne’deydim.

AÖF İÖLP öğrencisi olarak sınavlarımız belli başlı bazı illerde yapılıyor. Ne yazık ki sınavlarımız Tekirdağ’da yapılmıyor. En yakın yer olarak da Edirne ve İstanbul var ve Edirne hem yakın hem de kalacak yerim olduğu için tercihim. Sınavlar Edirne’de Trakya Üniversitesinin Ayşekadın yerleşkesinde yapılıyor.

Neyse işte, Cuma günü Edirne’ye Muratlı’dan Ceylanlar’ın 15:30 otobüsü ile hareket ettim. 17:30 gibi Edirne otogarındaydım ve oradan da şehir içi otobüsleriyle kalacağım yere gittim. Bu arada Muratlı <> Edirne Ceylanlar ile yolculuk 10  TL.

Cumartesi sabahı saat 9:00’da Dilbilim, İngiliz – Amerikan Edebiyatı ve İngilizce Öğretimine Yaklaşımlar sınavlarımız vardı. Pazar günü de Özel Öğretim Yöntemleri ve Çocuklara Yabancı Dil Öğretimi sınavları vardı, tabi bunlar da sabah 9:00’da.

Edirne’de 4 GB Mini SD hafıza kartı aradım ama bulduğum en ucuz 45 TL idi, biri fiyatı ayarlarız dedi ama 20 TL fiyata vermeyeceğinden uzaklaştım oradan. Micro SD 4 GB hafıza kartları 20 TL fiyata bile bulmak mümkün, Mini SD olunca ise nedense fiyat X2 oluyor. Mini SD <> Micro SD adaptörü soruyorum, kimse de onları tek başına satmak istemiyor, sanki benden başka kolay kolay Mini SD kart kullanan var da, sadece benim gibi Toshiba Portégé G500 kullanıcıları. 🙂 Neyse kartı alamadan kaldım. 1 TL fiyata bir yazılabilir CD aldım, beş on tane de boş DVD ve CD aldım. İnternet kafeden telefona Kabadayı 2007 ve Issız Adam filmlerini atıp izledim.

Bugün de Edirne’den Ceylanlar 13:45 otobüsü ile geldim. Daha önceden telefona Mr. Bean Tatilde ( Mr. Bean’s Holiday) filmini atmıştım. Muratlı kavşağına çok yakın bir yere kadar filmi izledim. Gerçekten eğlenceli bir filmdi. Filmi telefona kopyalayacağım zaman acaba komedi atmasam mı, hayvan gibi gülmeye başlamaz mıyım diyordum ama 2 CD’lik MPEG 1 filmlerden atmak istemedim, bu 700 MB boyutunda gayet yüksek çözünürlüklü idi, tabi telefonda olunca aşağıdaki gibi QVGA kalitesinde oluyor mecburen.

Mr. Bean TatildeMr. Bean Tatilde

Neyseki öyle hayvan gibi kahkahalar atmaya başlamadım. Yanıma oturan kimse de olmayınca gayet keyifli bir yolculuk oldu.

Mr. Bean Tatilde 2Mr. Bean Tatilde 2

Biraz da filmden bahsedeyim. Mr. Bean muhtemelen bildiğiniz gibi her tür belaya bulaşmakta ve ufak aptallıklar ve sakarlıklar bazen de uyanıklıklar ile belayı kendine çekmeyi çok iyi başaran biri, aynen bir bela paratoneri. Bu filmde de kahramanımız İngiltere’de katıldığı bir çekilişten Fransa’da Cannes’de bir tatil kazanıyor. Ancak kahramanımızın Fransa’da trenden indikten sonra yanlış yere giden bir taksiye binmesiyle işler karışıyor ve eğlence başlıyor. Kahramanımız çekilişten bir de bir video kamera kazanıyor.

Mr. Bean Tatilde 3Mr. Bean Tatilde 3

Kamera ile yukarıdaki gibi garip garip görüntüler çektikten sonra başka birinden kendini çekmesini istiyor. Bundan sonra da istemeden o kişinin trenine binmesini engelliyor, trende de o kişinin çocuğu var. Hikaye bu şekilde başlıyor ve gayet eğlenceli bir şekilde devam ediyor ve bitiyor. İzlemeyene izlemesi tavsiye edilir.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz