Ekransız Windows CE navigasyon cihazı

____________________________________________________________________

Springteq WeGo MiniŞimdi tanıtacağım cihaz ekransız bir Windows CE işletim sistemli navigasyon cihazı. 🙂 Ekransız dediğim tabii ki size her şeyi seslenerek anlatıyor demiyorum, sadece kendi üzerinde ekranı yok. Bunun yerine görüntüyü aracın camına projeksiyon sistemiyle veriyor ve siz de oradan yansıyan görüntüyü görüyorsunuz. 😀 Sonuç daha büyük bir görüntü alanı.

Springteq’in duyurduÄŸu cihaz sıradışı bir navigasyon cihazı. Ãœzerindeki güçlü projektör sayesinde gün ışığında bile aracın camından yansıyan ışığı rahatça görmek mümkünmüş! Bu ne kadar doÄŸru görmeden bilemeyeceÄŸim, zira aÅŸağıdaki videoda da çok parlak bir görüntü yok. Ancak geceleri çok eÄŸlenceli olacağı kesin. Cihaz camdan 1 metre uzaÄŸa kadar koyuluyormuÅŸ ki bu mesafede görüntü iyi oluyormuÅŸ, daha uzaklaÅŸtığında ise ışık zayıflıyor tabi…

Springteq WeGo cihazları Windows CE işletim sisteminde çalışıyormuş ve 400 MHz Samsung S3C2416XL-40 işlemciye, 64 MB belleğe ve 2 GB saklama alanına ve SD kart yuvasına sahip. 400 MHz işlemci 32 kadar GPS uydusundan gelen sinyali işleyebiliyormuş.

Cihazın tanıtım yazısında kazaların bazılarının insanların etkileşim kurduğu çoğu cihazın araç içinde sürüş güvenliğini engellemeyecek bir yerde olmamasından kaynaklandığından bahsediliyor. Bu açıdan düşünüldüğünde gelecekte bu tip ekranlara sahip göstergelerin artacağı kesin. Hatta araçların her birinde muhtemelen kendine özgü böyle bir projektör olacaktır, ve farklı uygulamalarda buraya sinyal gönderip ekranın kendilerine izin veren bir kısmında görüntü alanına sahip olacaklardır.

Cihazın detaylarına buradan bakabilirsiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz