Elizabeth: Altın ÇaÄŸ, VahÅŸi Amerika, Kız Kaçıran (beyaaa….)

____________________________________________________________________

Elizabeth: Altın Çağ

Elizabeth: Altın Çağ

Elizabeth: Altın ÇaÄŸ(Elizabeth: The Golden Age): Kraliçe 1. Elizabeth bakire bir kraliçedir ve evlenmesi beklenmektedir. Evlenmezse tahtın devamı için bir prens doÄŸuramayacağından bir ÅŸekilde tahttan indirilmesi gerekecektir. 1. Elizabeth ise sıradan erkekleri beÄŸenmemekte özel birÅŸeyler beklemekte kısaca bakire ömeye doÄŸru gitmektedir (Bayılırım böyle bakire geberen kadınlara. 🙂 ). Elizabeth’in kuzeni Ä°skoçya Kraliçesi Mary Stuart, Ä°ngiliz tahtını ele geçirmek için Ä°spanya Kralı Philip ile iÅŸbirliÄŸi yapmaktadır, sarayda casusları falan vardır, onlara bilgi sızdırmaktadır. 1. Elizabeth’in danışmanı Sir Francis Walsingham, kraliçeyi komplolardan, tuzaklardan, suikastlerden ve tahttan düşürülmekten koruyabilmek için uÄŸraÅŸmaktadır. Ä°mparatorluÄŸunu korumak için savaÅŸa hazırlanan 1. Elizabeth Amerika’dan gelen bir denizci olan Raleigh’e aşıktır, tabi korkunç bir savaÅŸ da onları beklemektedir. Nitekim orduları düşman ordularının yanında çok zayıftır. Bu ÅŸekilde bir ortam vardır filmde, izlenilmesi tavsiye bir filmdir, ancak baÅŸka alternatifleriniz varsa öncelik verebilirsiniz. 🙂 Yalnız tarihsel olarak da tuhaflıklar var, mesela Ä°spanya o tarihte en güçlü devlet denmiÅŸ, ama gerçekte nasıl? 😀

VahÅŸi Amerika (Wild America): Bu da geçen gün TV 8’de yakaladığım bir film, yakaladım çünkü en baÅŸlarını kaçırdım. 🙂 Filmde üç kardeÅŸ bir belgesel çekip zengin olmak için yola çıkıyorlar. Hiç kimsenin daha önce girmeyi baÅŸaramadığı bir maÄŸaraya gidip kış uykusunda olan ayıları falan çekecekler. DoÄŸal ortamda geçen film eÄŸlenceli birÅŸey. Bir de filmde hayallerini gerçekleÅŸtirememiÅŸ biraz asabi yedek parçacı bir baba var. Çocuklarının da kendi gibi olmasını istiyor ve birÅŸeyi baÅŸaramayacaklarını düşünüyor. Araları pek iyi deÄŸil yani, bu baba sayesinde de duygusal olaylar geliÅŸiyor filmde. Kısaca 1997 yapımı izlenesi bir film.

Kız Kaçıran: Kız Kaçıran, tarih itibarıyla dün ve bugün izleme fırsatı bulduÄŸum ATV’de yayınlanan bir dizi. Papatyam dizisi yüzünden tamamını izleyemedim. Dizi Åžarköy’de çekiliyormuÅŸ ve 13 bölümmüş sanırım, yani bir yaz dizisi, olcak bitçek. 🙂 Dizide iki fakir kardeÅŸ zengin bir kıza ve kızın hizmetçisine aşık oluyor. Ä°ki tarafında ailesi birbirini tanıyor ama babalar zamanında üç kiÅŸi ortak piyango bileti almış ve piyango çıkınca ortaklık bozulmuÅŸ, bileti alan kiÅŸi sahiplenmiÅŸ bileti ve paraları tek başına götürüp zengin olmuÅŸ, bir fabrikaya ortak olmuÅŸ vs. kendini kurtarmış. DiÄŸerlerine ise hala ortak piyango biletleri alıp piyango çıkmasını beklemek kalmış, akıllanmamışlar yani. 🙂 Olay aşık gençler arasında geçecek ve ilginç bir diziye benziyor. Yalnız dizide rahatsız olduÄŸum birÅŸey de aşırı abartılı Trakyalı lehçesi. Yahu adamların bir beya deyiÅŸi var bir beya saniyelerce sürüyor, sünüp gidiyor. Bu kadar da abartılı konuÅŸmaz ki her Trakyalı bunu. Belki eskilerde böyle imiÅŸ ama ÅŸimdi hele gençler arasında hiç de bu kadar abartılı bir uzatma yok, kısacık bizimki. 🙂 Hatta üniversitede arkadaÅŸlar beyaaa… vs. ilgili birÅŸeyler deyince ne olduÄŸunu anlamıyordum bile, çünkü ben kullanmam ve çevremde de yoktur pek kullanan. Kullananlar da o kadar uzatarak kullanmaz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz