Etiketli yazılar: efsaneler

Müzik sadece müzik olmadığında

Müzik yaşamlarımızın bir parçası; az ya da çok herkesin sevdiği bir müzik eseri, bir müzik türü var. Boşa ruhun gıdası denmemiş müziğe. Devamını oku »

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

Hindulara göre depremler

Yılanın halkaları üzerinde duran bir kaplumbağanın sırtındaki sekiz filin üzerinde duran dünya, denkleme giren hayvanların birinin en ufak bir kaşıntı ve titremesi ile sallanınca deprem oluyormuş. Hindu Mitolojisi bunu öğretiyormuş.
Devamını oku »

Nüfus artışına çözüm olarak AIDS? :)

AIDS virüsü laboratuvar ortamında üretilip yayıldı deniyorya, mantıklı mı acaba?

Yay kötü yaşam koşullarının olduğu yerlerde, acı çekmesinler bari! Dünya nüfusunu azaltmak ya da artışını yavaşlatmak için böyle bir virüs üretip yaymak işe yarayabilir bir çare gibi görünüyor. Doğru bir uygulama olmadığı muhakkak ama çözüm olarak kullanmayı düşünenler mutlaka olacaktır, belki de olmuştur. Aç susuz acı çekerek yaşayacağına hiç yaşamasın da acı çekmesin. Kıt kaynaklar da başkalarına verilerek değerlendirilir vs. Harbiden bir nüfus kontrol tekniği olarak düşünülmüş bir şey olabilir. 😀

Tim Samaras ve diğer iki fırtına kovalayıcı vefat etmiş

Discovery kanalının Storm Chasers dizisinde görünen fırtına kovalayan bilim adamlarından önemli birileri Tim Samaras, oğlu Paul, ve takım arkadaşı Carl Young Oklahoma’daki EF-3 hortum esnasında hayatlarını kaybetmiş. Devamını oku »

21 Aralık 2012

Dünya’nın sonu geliyor diyorlar, dünyanın başını görmemiş insanlar. 😀 Üstelik de 21 Aralık’ta imiş, 16 gün var daha. Elektrikler kesilecek elektriksiz kalacakmışız. Lan insanlık elektriği kesmeye az mı uğraşıyor kaç milyonlar yatırıyor bu işe sanıyorsunuz. ( Bkz. 😀 ) Elektrik olmadan sen duyar, işitir, yaşar mısın; kalbin atar mı sanırsın… Bazıları da büyük felaket gelecekmiş gibi bir ton para harcayıp hayatta kalmalarını sağlayacak sığınak hazırlayıp yiyecek içecek depoluyorlar falan. Tuvaletinizi yapacak yer de ayarlamayı unutmayın, malum o kadar yemenin sonucu belli. 😀 Devamını oku »

Legotechnic 8110 Unimag

LEGO’nun ilginç oyuncaklarından biri.


Legotechnic 8110 Unimag

Legotechnic 8109 Tieflader

Biri bana bu oyuncaktan alsın.


Legotechnic 8109 Tieflader

100 yıl sonra evlilik kavramı olur mu?

Şu an evlilik kavramını ve evlilik müessesesini yaşadığımız, tanık olduğumuz ya da haberini duyduğumuz olaylarla ölüyor vaziyette görmekteyim.  Hani boşanma istatistiklerini biraz araştıran neden böyle düşündüğümü kolayca anlayabilir. Devamını oku »

Yüksek yüksek tepelere…

Yüksek Yüksek Tepelere diye bir türkü vardır, böyle buralarda kınalarda falan çalarlar. Bir yerde rastladım da neymiş diye: Devamını oku »