Etiketli yazılar: Filmler

1900 Efsanesi (The Legend of 1900) (La leggenda del pianista sull’oceano) #film

Yıllar önce, tahminen 12 – 13 yıl önce izlediÄŸim bir filmdi. O zaman yazma ihtiyacı hissetmemiÅŸtim ama, ÅŸimdi bir yazmaya niyetlendim nedense. Daha TV8’in çakma Türk HD kanallarından daha fazla bant geniÅŸliÄŸi ile SD yayın yaptığı yıllar (8 vs. 5 Mbit.) Bir kış günü, TV’nin karşısında balık konservesi yemiÅŸtim sanırım izlerken. Geçende Feysbuk’ta Muammaer abi paylaşınca tekrar oturum izledim bu gece. Bu sefer tavuk konservesi yedim. .ıIı.

Devamını oku »

The Ä°mam [#film]

Youtube’ta denk gelince izlediÄŸim bir film. Ä°mam hatip mezunu bir motorcu bir arkadaşının hatırı için bir köyde geçici olarak imamlığa baÅŸlıyor. Arkadaşı da ölmek üzere olduÄŸundan reddetmek istemiyor. Ä°mam hatip mezunu ama bunu çevresinden saklamış, çevresi bunu bilmiyor. Sürdüğü hayat da pek imam hatipte öğrendiklerine uygun bir hayat deÄŸil, çeliÅŸkileri var. Yeni imamın geliÅŸine ahali seviniyor ki, kendilerine namaz kıldıracak yeni bir imamları var artık. Tabi motorcu imamı köydeki bazı kiÅŸiler pek hoÅŸ karşılamıyor. Bir de motora köyün genç kızlarından birini bindirince iÅŸler iyice karışıyor. Din, ahlâk, modern yaÅŸam gibi konuların arasında pinpon topu gibi dolaÅŸan bir yapım iÅŸte. Mükemmel bir film deÄŸil. Konudan iyi bir ÅŸeyler çıkarılmaya çalışılmış. Ama bir süre sonra olayları tahmin edebilmeye baÅŸlıyorsunuz, oyunculuklar eh iÅŸte… Ä°zlediÄŸime piÅŸman mıyım? DeÄŸilim…

Devamını oku »

Sarı Mercedes

Yerli yapım film ve dizileri genel olarak çok sevmem. Genelinde çoÄŸu yoÄŸun aÅŸk, iliÅŸki etrafında dönen yapımlar oluyor. Benim de ilgimi çeken bir tarafı olmadığı için pek izlemem. Bu film de Youtube’da birkaç kısa videosu karşıma çıktı parça parça. Onlara denk gelip izledikten sonra da tamamını izledim. Ä°zlediÄŸime de hiç piÅŸman deÄŸilim. 🙂

Devamını oku »

Yavrularım filmi

Yavrularım, pek izlemediÄŸim TV’de denk geldiÄŸim bir filmdir. Sanırım orijinali Who Will Love My Children adlı bir Amerikan filminden Türkçe’ye Türkiye’ye uyarlama bir filmmiÅŸ. Film ağır bir dram tabi. Devamını oku »

Night Train to Lisbon – Lizbon’a Gece Treni [Film] (2013)

Ne açıdan bilmiyorum ama, izledikten sonra hoÅŸuma giden, izlediÄŸim için piÅŸman etmeyen bir film oldu. Devamını oku »

Hayal kurmak yasaklanmalı, cezalandırılmalı (!)

Yıl 2000’lerden önce, çocukluÄŸumun güzel günlerinden biri. TV’de MAc Gyver gibi kaliteli bir yapım var. Bir akÅŸam yeni bir dizi izlemeye baÅŸlıyorum. Diziye bayılıyorum, hayran kalıyorum. Hayal gücüm o dizideki öğelerle dolmaya baÅŸlıyor aniden. Devamını oku »

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doÄŸmuÅŸ, büyümüş, ölmüş; küçük yaÅŸlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili ÅŸeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama iÅŸi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, ÅŸekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuÅŸ. Kadın 11 AÄŸustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceÄŸimiz ile bir ÅŸeyler söylemiÅŸ hani. Baba Vanga’ya göre geleceÄŸimizde şöyle bir ÅŸeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduÄŸum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleÅŸecekmiÅŸ! Devamını oku »

Celal ile Ceren Fragman

Bu Åžahan adam olacak galiba diyesim geldi. Recep Ä°vedik filmlerindeki kadar kıroluk dolu deÄŸil gibi karakterler. Devamını oku »

İlüzyon yaparken baş kesen ilüzyonist [#video] [#+18]

Sihirbazlık gösterisi yapanlar hep güzel bir kadının vücudunu boyundan ve belden bölerya, izleyenler hayretler içinde kalır nasıl hala kadın sağ kalabiliyor, hiç kan akmıyor diye. İyi yapılmadığında akabiliyormuş. Videoyu izleyiniz. 🙂
Devamını oku »

Åžebeke (Network) [Film] [Fragman]

Åžebeke, Ä°ngilizce orijinal adı ile Network insan yaÅŸamına televizyonun girip bir numaralı kitle iletiÅŸim aracı haline gelmesinden sonra dönüştüğü canavarı anlatmaya çalışan 1976 yapımı bir film. Devamını oku »