Etiketli yazılar: Filmler

1900 Efsanesi (The Legend of 1900) (La leggenda del pianista sull’oceano) #film

Yıllar önce, tahminen 12 – 13 yıl önce izlediğim bir filmdi. O zaman yazma ihtiyacı hissetmemiştim ama, şimdi bir yazmaya niyetlendim nedense. Daha TV8’in çakma Türk HD kanallarından daha fazla bant genişliği ile SD yayın yaptığı yıllar (8 vs. 5 Mbit.) Bir kış günü, TV’nin karşısında balık konservesi yemiştim sanırım izlerken. Geçende Feysbuk’ta Muammaer abi paylaşınca tekrar oturum izledim bu gece. Bu sefer tavuk konservesi yedim. .ıIı.

Devamını oku »

The İmam [#film]

Youtube’ta denk gelince izlediğim bir film. İmam hatip mezunu bir motorcu bir arkadaşının hatırı için bir köyde geçici olarak imamlığa başlıyor. Arkadaşı da ölmek üzere olduğundan reddetmek istemiyor. İmam hatip mezunu ama bunu çevresinden saklamış, çevresi bunu bilmiyor. Sürdüğü hayat da pek imam hatipte öğrendiklerine uygun bir hayat değil, çelişkileri var. Yeni imamın gelişine ahali seviniyor ki, kendilerine namaz kıldıracak yeni bir imamları var artık. Tabi motorcu imamı köydeki bazı kişiler pek hoş karşılamıyor. Bir de motora köyün genç kızlarından birini bindirince işler iyice karışıyor. Din, ahlâk, modern yaşam gibi konuların arasında pinpon topu gibi dolaşan bir yapım işte. Mükemmel bir film değil. Konudan iyi bir şeyler çıkarılmaya çalışılmış. Ama bir süre sonra olayları tahmin edebilmeye başlıyorsunuz, oyunculuklar eh işte… İzlediğime pişman mıyım? Değilim…

Devamını oku »

Sarı Mercedes

Yerli yapım film ve dizileri genel olarak çok sevmem. Genelinde çoğu yoğun aşk, ilişki etrafında dönen yapımlar oluyor. Benim de ilgimi çeken bir tarafı olmadığı için pek izlemem. Bu film de Youtube’da birkaç kısa videosu karşıma çıktı parça parça. Onlara denk gelip izledikten sonra da tamamını izledim. İzlediğime de hiç pişman değilim. 🙂

Devamını oku »

Yavrularım filmi

Yavrularım, pek izlemediğim TV’de denk geldiğim bir filmdir. Sanırım orijinali Who Will Love My Children adlı bir Amerikan filminden Türkçe’ye Türkiye’ye uyarlama bir filmmiş. Film ağır bir dram tabi. Devamını oku »

Night Train to Lisbon – Lizbon’a Gece Treni [Film] (2013)

Ne açıdan bilmiyorum ama, izledikten sonra hoşuma giden, izlediğim için pişman etmeyen bir film oldu. Devamını oku »

Hayal kurmak yasaklanmalı, cezalandırılmalı (!)

Yıl 2000’lerden önce, çocukluğumun güzel günlerinden biri. TV’de MAc Gyver gibi kaliteli bir yapım var. Bir akşam yeni bir dizi izlemeye başlıyorum. Diziye bayılıyorum, hayran kalıyorum. Hayal gücüm o dizideki öğelerle dolmaya başlıyor aniden. Devamını oku »

Vanga Nine’nin (Baba Vanga) kehanetleri

Vanga nine Bulgaristan’da doğmuş, büyümüş, ölmüş; küçük yaşlarda bir fırtınada savrularak gözlerine gelen kumla kör kalmış ve insanlara gelecekleri ile ilgili şeyler söyleyebilen bir kahin kadın. Falcı kadın da diyebiliriz ama işi baya ileri götürmüş sektörün lideri(!) bir kadın, şekere bakıp söylüyor. 😉 Hani söyledikleri ve kehanetleri falan tutuyormuş. Kadın 11 Ağustos 1996’da hayatını kaybetti. Yola çıkmadan da geleceğimiz ile bir şeyler söylemiş hani. Baba Vanga’ya göre geleceğimizde şöyle bir şeyler olacakmış… Parantez içine de kendi yorumlarımı koydum biraz. En alta koyduğum belgeseli izlemekte de fayda var.

Suriye’nin düşmesinden sonra Apokalipsis gerçekleşecekmiş! Devamını oku »

Celal ile Ceren Fragman

Bu Şahan adam olacak galiba diyesim geldi. Recep İvedik filmlerindeki kadar kıroluk dolu değil gibi karakterler. Devamını oku »

İlüzyon yaparken baş kesen ilüzyonist [#video] [#+18]

Sihirbazlık gösterisi yapanlar hep güzel bir kadının vücudunu boyundan ve belden bölerya, izleyenler hayretler içinde kalır nasıl hala kadın sağ kalabiliyor, hiç kan akmıyor diye. İyi yapılmadığında akabiliyormuş. Videoyu izleyiniz. 🙂
Devamını oku »

Şebeke (Network) [Film] [Fragman]

Şebeke, İngilizce orijinal adı ile Network insan yaşamına televizyonun girip bir numaralı kitle iletişim aracı haline gelmesinden sonra dönüştüğü canavarı anlatmaya çalışan 1976 yapımı bir film. Devamını oku »