Etiketli yazılar: GSM

Teknoloji çağında alacak akıllı telefon olmaması

Telefonumda çok fazla uygulama var. Kasmaya başlıyor artık. Yeni bir tane alıp anneme falan vereyim bunu diyorum ama alacak telefon bulamıyorum. Aradığım özellikler değişebilen batarya ve su geçirmezlik. Destekleyen telefonlar Samsung Galaxy S5. Benim kullandığım telefon Samsung Galaxy S5. 😀 Devamını oku »

Bir 5G testi ve elektromanyetik kirlilik

Ülkemizde hala hizmete girmemiş 4G LTE hizmeti konuşulsun elin Korelileri 5G’yi test etmeye başlamışlar. Tabi şu anda 5G üzerinde kabul edilmiş bir standart yok, bundan dolayı bu teste 5G testi demek doğru değil. Teknolojinin geliştirilmesi sırasında atılan adımlardan biri sadece bu. Adamlar da hızın dibine vurmuş tabi. Ulaştıkları değerler muazzam. Samsung testlerinde 110KM/s hızda hareket halinde 1,2Gbps ve sabit halde baz istasyonuna çok yakın bir noktada iken 7,5Gbps bant genişliğine ulaşmış! Yani saniyede yaklaşık 1 GB’a yakın bir veri indirmişler… Kullandıkları frekans bandı 28GHz, oldukça yüksek bir frekans bandı.


Devamını oku »

Android’de gömülü uygulamaları devre dışı bırakma

Android işletim sisteminde RAM ve işlemci kaynaklarımızı haddinden fazla tüketen pek çok uygulama var. Bu durum bu cihazların batarya kapasitesi ve dayanma sürelerini göz önünde bulundurunca istenmeyen bir duruma dönüşüyor. Bir uygulama belki birkaç günde ya da haftada hatta ayda bir kez kullanacak olsak bile arkaplanda durup bir şeyler yapmaya devam edebiliyor. Kendi yüklediğimiz uygulamalarda söz sahibi sayılırız ama bu derdimize bir de telefon üreticisi ya da operatörün telefonun ROM’una gömdüğü uygulamalar da ekleniyor. Bunları cihazımızda ROOT yetkisi elde etmeden kaldırmamız mümkün değil. Ancak yeni Android sürümlerinde bunları pasifleştirerek işlemci ve bellek kaynaklarımızı kullanmalarının önüne geçebilmemize olanak verilmiş durumda. Bunun için bu uygulamaları silmeden kaldırmadan sadece devre dışı bırakıyoruz. Devamını oku »

Turkcell Her Yöne 5000 SMS Paketi

Hazır Kart Genç ve GençPlus Tarifelerine, Her Yöne 5000 SMS Paketi ile sadece 12 TL’ye 30 gün boyunca HER YÖNE 5000 SMS gönderilebiliyor.

Almak içinHY5000SMS yaz 2222’ye gönderin.

İptal etmek için​IPTAL HY5000SMS yazıp 2222’ye gönderin.

Ücret 12 TL’dir.

Türkiye’ye 4G şebekesi

CommsUpdate’den gelen bildirim e-postasında ilginç bir haber vardı. Yalnız pek bilgi bulamadım konu ile ilgili.

Aselsan Elektronik Sanayi & Ticaret in partnership with Netas Telekomunikasyon and Turk Telekom’s Argela software unit have signed a USD46.8 million contract with the Turkish government to build a 4G Long Term Evolution (LTE) network designed for civilian and military use. The system is expected to lead to theoretical download speeds of 100Mbps compared to the current 10Mbps-40Mbps offered by 3G technologies.

According to TeleGeography’s GlobalComms Database, the first LTE tests in Turkey were performed by local operator Turkcell in May 2010. At a later trial in April 2012 Turkcell’s transmission speeds surpassed 100Mbps.

Meraklısına konu ile ilgili ana kaynak sanırım bu:
Economic Update Turkey: Steps toward 4G

Özetle 4G ekipmanlarının yurtiçinde üretilmesi ve askeri ve sivil amaçlara hizmet edecek bir 4G şebekesi kurulumu gibi şeyler. Bizim yetkililerden adam gibi açıklama bekliyoruz. 😀

İsviçre 4G LTE teknolojisine geçti

İsviçre’de en fazla aboneye sahip mobil operatör Swisscom, 4G’ye geçti. Şirket 4G olarak LTE şebekesini kullanıyor ve 800, 1800 ve 2600 MHz frekanslarını kullanıyor. Paket olarak LTE şebekesini kullanmak için özel bir pakete ihtiyaç duyulmuyor, LTE desteğine sahip bir cihaz gerekiyor. Şu an 26 konumda olan hizmet, gelecek yılın sonunda ülkenin %70’ine yayılmış olacakmış.

Yunanistan LTE 4G’ye geçti

Adamlarda kriz var, battı balık yan gidiyorlar derken Yunan mobil operatörü Cosmote iki şehirde 4G LTE şebekesini devreye soktu. LTE (Long Term Evolution), başka operatörlerin 4G adını verip kullandığı HSPA bağlantıları gibi değil, harbiden şu an 4G şartnamelerine en uyan 4G teknolojisi türü. Yani çakma değil sistem. 😀 Devamını oku »

China Mobile ve Ericsson TDD-LTE ile 223 Mbps indirme hızı

Ericsson’un açıklamasına göre Bejing, Çin’de China Mobile operatörünün şebekesinde yapılan bir indirme testinde
Time Division Duplex Long Term Evolution (TDD-LTE) teknolojisi ile 223 Mbps hıza ulaşılmış. Devamını oku »

Turkcell 2555 Twitter servisi tivit gönderimi ücretli

Turkcell bir süre önce 2555 Twitter SMS hizmetini duyurmuştu. Bir güzel de kullanılıyordu. Hizmetten SMS paketi ile tivit gönderilebiliyor, hesabınıza gönderilen yanıt, RT ve DM gibi etkinlikler de ücretsiz olarak SMS ile telefonunuza gönderiliyordu. 19 Ekim itibarıyla Turkcell SMS ile tivit gönderimini sanırım paket dışına almış durumda. Devamını oku »

Vodafone’da çalışmak isteyenler için

Bir Vodafone çalışanı arkadaşımın blogum için hazırladığı yazıdır. ( XpressMusic34@DH ) İşe giriş için neler gerekli, nasıl bir Vodafone çalışanı olunur ve çalışma koşulları nedir konulu. –>

Devamını oku »