Etiketli yazılar: PageRank

Alexa & PR Kontrol istatistikler

Alexa & PR Kontrol bir yıl önce yayınladığım bir cep telefonu uygulaması idi. Uygulamanın amacı istediğiniz sitenin Alexa bilgilerini ve Google PageRank değerini gösteriyor. Aradan bir yıl geçmiş bakalım ne olmuş dedim. 🙂 Devamını oku »

Opera SEOBar3.JS

SEO ile ilgilenenler İnternet gezginlerinde sitelerinin ya da rakip sitelerinin PR değerini görmek isteybilirler. Bunun için de IE ve Firefox için Google ve diğer üçüncü parti eklenti geliştiricilerin eklentileri kullanılır. Opera eklenti sistemi IEve Firefox’tan farklıdır, Opera uygulaması içinde Opera şirketinin koymadığı bir kodun çalışması istenmez. Bu sebeple de Opera IE veya Firefox eklenti sistemleri gibi bütünleşik bir sisteme sahip değildir. Opera’nın desteklediği eklentiler Netscape için hazırlanmış video, ses vb. ortam eklentileri ve harici uygulama olarak kurulabilen ve kısıtlı miktarda Opera konfigürasyonuna erişerek çalışabilen eklentilerdir. Bu durumda Google PR ve Alexa sıralamasını Opera’da araç çubuğu şeklinde göstermek zordur. Ancak bu Opera’da PR ve Alexa değerlerimizi göremeyiz demek değildir. Opera bu tür ek geliştirmeler için kullanılabilecek User JavaScript özelliğini geliştirmiştir. Bu sayede Opera’ya her sayfada çalışabilecek bir JS ekleyebiliyorsunuz, peki bu JS neden bir PageRank ve Alexa kontrolü yapan bir kod olmasın? Devamını oku »

Blogroll Listemde Değişiklik

Bir süredir dikkat ediyorum da her blogcu Blogroll listesini sitesinin her sayfasında göstermiyor. Her sayfada göstermek yerine sadece ana sayfalarında gösteriyor. Ben de bu değişikliği yaptım. Devamını oku »

Sitenize Link Veren Sitelerin PR Değerini Öğrenin

İnternet’te bir çok site ile SEO amaçlı link değişimleri vs. yapıyorsunuz, birçok site de sizin haberiniz olmadan size link veriyor. Tabi doğal olarak sitenize link veren sitelerin veya sayfaların Google PageRank değerlerini merak ediyorsunuz. Bunun için eğer siteleri biliyorsanız hepsini Google Toolbar eklentili Internet Exploder veya Firefox gibi tarayıcılarla dolaşır veya PRChecker gibi sitelerden teker teker sitelerin PR değerlerini incelersiniz. Ziyaretçi istatistiklerimi incelerken referans sayfalardan biri oldukça ilgimi çekti. Bu uygulama ile sitenize link veren en yüksek PR değerine sahip ilk 10 sitenin PR değerini birarada görebiliyorsunuz. Devamını oku »

Mükemmel Link (Bağlantı)

Mükemmel bir link (veya bağlantı) sizce nasıl olmalı? Bildiğiniz gibi site yöneticileri sitelerine arama motorlarından ziyaretçi gelebilmesi için diğer sitelerde linklere sahip olmalılar. Tabi sadece sıradan linklere değil iyi linklere. Ben de İnternet’te ufak bir araştırma ile siteniz için mükemmel bir linkin nasıl olacağı, sitenize nasıl linkler bulmanız gerektiği ile ilgili aşağıdaki şu maddeleri buldum. Devamını oku »

Google PR Güncellemesi

Bu Google’ın da ne zaman ne yapacağı belli olmuyor. F-Blog.info alan adını aldığımdan beri ki ilk değişim yakın bir zamanda oldu. Değişimi Burak’ın Mayıs Pagerank Güncellemesi yazısını okuyunca farkettim. Daha sonra PR kontrolü yaptığımda sitemin değerinin PR değerinin 4 olduğunu gördüm. Devamını oku »