Etiketli yazılar: Samsung

Xiaomi Mi 8, ilk çift frekans GNSS yongalı akıllı telefon

Iphone ve Android rekabeti başladığından beri çevremizdeki akıllı telefon sayısı sürekli artıyor. Akıllar azalıyor ama akıllı telefonlar artıyor. İlk başlarda çeşitlilikle ilerleyen pazarda zamanla tekdüzelik hakim oldu. Her üreticiden gelen bar tipi telefonlar, hepsinin aynı Qualcomm yongayı kullanması, zamanla tüm üreticilerin harici batarya özelliğini lüks görmeye başlayıp kullanıcılarını süründürmesi vs. Xiaomi Mi 8 de son zamanlarda son akımlara uyarak piyasaya giren fiyat performans seviyesi amiral gemilerden biri. İhtiyacım olmadığı için çok önemsemediğim bir cihazdı ama bir haber başlığı ile keşke benim olsa deyiverdim. 😀 Devamını oku »

4G garipliğinden sonra 5G de mi garip olacak?

3G mobil iletişim teknolojileri arasında tam fonksiyonla hizmete girmiş son iletişim teknolojisidir. 4G temelde veri aktarımı için düşünüldüğünden belli kısımlarda yetersiz kalmış ve sonradan eklemeler almıştır. 5G’de ise henüz ne olacağı ne yapılacağı belli olmamakla birlikte bir çok üreticinin farklı frekans bantlarında testler yapması işleri garipleştirmez umarım. Devamını oku »

Turkcell 3G yolculukta video testi

3G üzerinden arada TuneIn Radio programı ile radyo dinlerim de -özellikle 96 kbit hızda iken- çok takılma olur. Acaba video da nasıl olacak diye bir deneme yaptım. Denemeyi Samsung Galaxy S5 G900FQ cihazımla Turkcell hattım ile yaptım. Cihazım çift taşıyıcı destekli ve turbo paket ile de 43 Mbit’e kadar kullanma hakkına sahibim test esnasında. Test İstanbul Anadolu yakasından Van’a kadar yapıldı İstanbul, Amasya, Erzurum, Ağrı, Van güzergahında yapıldı. Ancak 3G kapsamasının azalması ve de uyumam nedeniyle Amasya’dan öte test sürekliliği yoktu.

İstanbul Anadolu yakasında bir yerlerde idi sanırım NTV, Habertürk, Cine5 sitelerinin canlı yayın sayfalarını Samsung S5 telefonumda Opera ile açıp ara ara değiştirerek izledim. Genel anlamda gayet yeterli idi. Ancak arada kısa takılmalar olabiliyordu, bunlar daha çok baz istasyonu geçişlerinde oluyordu. Mesela boğaz köprüsünü geçince birkaç MB videoyu gönderene kadar telefon 4 hücre değiştirmişti. Her geçişte de hız aşırı derecede düştüğünden beş on saniyede gönderilecek videoyu göndermek yarım dakikadan uzun sürmüştü. Dilovası tünelinde de takılmadan sonra yayını tekrar etkinleştirmek için sayfayı yenilemem gerekti.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

3G üzerinden otobüs yolculuğunda 1080p Youtube testi.

Devamını oku »

Samsung telefonlar için bazı numara kodları

Önbelleği temizleyerek yetersiz bellek hatalarından kurtulmak ya da şebeke özelliklerini görmek için kullanılabilecek çeşitli kodlar. Bir ara atmışım buraya, boşta durmasın yayınlayayım dedim. Kullanmak için telefon tuşlarından * ve # işaretlerini de kullanarak giriş yapmak yetiyor. Devamını oku »

Rubik Küp dünya rekoru

Rubik Küp dünya rekoru Samsung S4 eşliğinde Lego Mindstorm ile hazırlanmış bir donanım tarafından 3.253 saniyede çözülerek kırılmış.

Samsung’tan 3000MB/s hızında SSD

SSD’ler gittikçe yükselen okuma ve yazma hızları ile dikkat çekmeye devam ederken, genelde GB altı hızlara alışık iken Samsung 3GB/s okuma hızına sahip bir SSD ile piyasaya çıkıyor. Devamını oku »

Adaletin bumu Dünya?

Aşağıdaki görüntüde gayet yeni ve donanımlı bir akıllı telefon aleti görmektesiniz. Hatta donanım olarak yeni moda olacak özelliklerden 4G LTE özelliği de var. Hani biz daha 3G ile dostluk kuramadık. Neyse, olayın özü 4G’li gördüğünüz bu telefon adamların ülkesinde 199,99 $$$ gibi komik bir paraya satılacak imiş. Alet bize geldiğinde ise, en az bin TL’cik ve üzerine artık ne kadar olur bilmem. Ama endişelenmeye gerek yok. Bizde LTE olmadığı için acele etmeye gerek yok, cihazın 2. ele düşmesini bekleyebilirsiniz.

Samsung Galaxy Nexus 199$

Samsung Galaxy Nexus 199$

Samsung Galaxy S II işlemcisi 1836 MHz

samsung Galaxy S II zaten son teknolojinin nimetlerinin kullanıldığı, gayet akıllı ötesi bir akıllı telefon. Ama insanoğluna yetmiyor işte. Zavallı aletin işlemcisini 1836 MHz’a kadar hız aşırtmışlar. Cebimdeki aletin bilgisayarımdaki işlemci ile aynı hıza ulaşması, PC’ye bakışını değiştirir yav.

Samsung Galaxy S II işlemcisi 1836 MHz frekansta.

Samsung Galaxy S II işlemcisi 1836 MHz frekansta.

Dayanıklı Android, Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover

Samsung Galaxy Xcover

Yeni ve iyi akıllı telefonlar ucuza satılmıyor. Gerçekten garip şekilde pahalı fiyatlara satılıyorlar. Ancak aygıt yere birkaç düşüşte ekranı kırılabiliyor, orası burası çatlayabiliyor, zarar görebiliyor. Bu durumda da işlevsel olarak cihaz çalışsa bile karizması çizilmiş oluyor. 🙂 Bunu çoğu telefon üreticisi önemsemez ama, önemseyen kullanıcılar için de Sonim gibi seçenekler mevcut olsa da akıllı telefon olarak düşününce çok fazla seçenek yok. Tabi Samsung bunu düşünüp Samsung Galaxy Xcover’ı aklına koymuş sanırım. Devamını oku »

Samsung Wide I/O arayüzlü Mobil DRAM geliştiriyor

Samsung, wide I/O arayüzüne (wide I/O interface) sahip, 50 nanometre teknolojisine sahip yüksek hızlı mobil DRAM geliştirdiğini duyurdu. Bu yeni DRAM akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar gibi taşınabilir cihazlarda kullanılacak.

Samsung, geniş I/O mobil DRAM yongaları.

Samsung, geniş I/O mobil DRAM yongaları.

Devamını oku »