Etiketli yazılar: Tekirdağ

Dolores aka The Cranberries ve vefatı

Yaklaşık 15 sene önce, henüz VCD oynatıcıların yeni yeni ülkede yaygınlaşmaya başladığı dönemde duymuştum sesini. Pazardan alma, içi kaçak 140 küsür yabancı şarkı MP3 dolu bir CD’de idi. CD’yi ilk kurcalarken grubunun şarkılarını duysam da hiç ilgimi çekmemişti başta. Her ne kadar rak ve metal müzikler dinlesem de aslında benim tınım baslı melodik trans, tekno temell şarkılardır hani. Zamanla arada o CD’de denk geldikçe duymaya alışmaya başladım sesini.


Devamını oku »

Van, Erciş ile Tekirdağ, Muratlı arası Turkcell 3G hız testleri

3G hız testleri yapmayı severim, operatörlerimizin bize paramıza göre ne verip ne veremediğini görebilmek için. Testler Van, Erciş’te başlıyor ve Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine kadar geçilen bölgelerde 13 – 14 Haziran tarihlerinde yapılıyor. Devamını oku »

Marmara Ereğlisi, Sultanköy Beldesi, Gür Enerji DGKÇS ÇED Nihai ÇED raporu

Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali

Tekirdağ, Marmara Ereğlisi’ne kömürle çalışan bir termik santral yapılacağı ile ilgili bir ÇED raporundan bahsetmiştim. Sultankö beldesine bir tane de doğalgaz ile çalışacak bir santral yapma ile ilgili de bir çalışma varmış nihai ÇED raporu da geçtiğimiz günlerde yayınlanmış. Devamını oku »

Muratlı IOSB atık su arıtma tesisi ÇED başvuru dosyası

Muratlı’da yeni yapılan evsel atıksu arıtma tesisinin tartışması süre dursun, Muratlı OSB için de yeni bir arıtma tesisi yapılıyor. Muratlı OSB ve etrafındaki bazı köylerin atık sularını toplayacak tesisin halihazırda var olan Kombassan A.Ş. arıtma tesisinin bitişiğinde yapılması ve suyunu Kuru dere denen dereye dökmesi planlanıyor.

Detaylı bilgi için indiriniz: Muratlı IOSB atık su arıtma tesisi ÇED başvuru dosyası

Muratlı’da Flynet İnternet hizmeti

Muratlı E-5 ile Tekirdağ merkez arasında kalan, bundan dolayı da E-5 üzerindeki yerleşim yerleri kadar gelişememiş; daha doğrusu hiç ileri gidememiş bir yerdir. Bundan dolayı da her şeyde olduğu gibi İnternet konusunda da çok alternatifin olmadığı bir yerdir. Turk Telekom’un ADSL altyapısı ile ilçe merkezinin her tarafına genel olarak hizmet ulaşır. Merkezde santrale yakın yerlerde 20 Mbit civarı ulaşılabilen hız şehir dışına doğru düşmektedir. Tabi pahalı ADSL ce 3G hizmetlerinden başka da işe yarar bir sağlayıcı yoktu son zamanlara kadar. Askerden döndüğümde ise dizüstü WiFi ağında Flynet adlı erişim noktaları buluyordu. Soruşturduğumda ilçeye yeni kurulan Flynet adlı bir WiFi Hotspot hizmeti olduğunu öğrendim. Henüz kurulma aşamasındaydı ve abone almıyordu. Son zamanda dağıtıcılarına fiber erişimi vs. sağladıktan sonra abone almaya başladılar ve ben de abonelik aldım tabi. Devamını oku »

Yedek subaylık sınavım

Yedek subaylık sınavım vardı dün. Sabah saat 6.45 gibi çıkıp evden saat 7.00’deki Muratlı – Çorlu otobüsüyle 7.45 – 7.50 gibi Çorlu’ya ulaştım. Tam soracak insan arıyordum ki kulak misafiri olarak 2 numaranın hava alanı yanına gittiğini öğrendim. Otobüs de hemen orada hazır bekliyordu ama otobüse binmeye kalktığımda da Çorlu’da artık akıllı kart sisteminin kullanıldığını öğrendim. Param geçmiyordu. 🙂 Geçiyordu da birilerinin kartını benim için geçmesini ve ücretini ödememi sağlamam gerekiyordu. Tıka basa kalabalık bir otobüste uğraşmak istemedim. Devamını oku »

Muratlı hava durumu, hava istasyonu

Muratlı’da resmi bir hava istasyonu olmadığından çevre ilçelerdeki istasyonlardan elde edilen veriler burası için her zaman anlamlı olmayabiliyordu. Mesela sonuçlarını Tekirdağ merkezden alan Accuweather gibi bir servis, Muratlı hava durumu olarak Tekirdağ istasyonunun verilerini kullanıyordu. Tekirdağ istasyonu ise, deniz kenarında olduğundan Tekirdağ şehir merkezi için uygun bir istasyon olup olmadığı tartışılan bir yer. Dolayısıyla önemli sıcaklık ve hava durumu farkları çıkıyordu. Yağmur yağdığında güneşli, güneşli iken de yağmurlu diyebiliyordu. Ancak Muratlı’dan bir hava meraklısı sayesinde anlık hava durumumuza çevrimiçi olarak ulaşmak mümkün. Devamını oku »

Traceroute Vol0.1

Vodafone’un Speedtest.net üzerindeki hız testi sunucusu İstanbul’daki st01.vodafone.com.tr Pingin 80 ms gibi yüksek bir rakam çıkması sonucu bir yol izleme (traceroute) yapayım dedim. Sonuç aşağıda.

Not: Vodafone Net 8 Mbit ADSL erişimi; Muratlı, Tekirdağ lokasyondan.
DNS’ler: 193.255.68.68, 193.255.141.17 Üniversite DNS. Sorunun kaynağı bu Üniversite DNS’ler olabilir.
Devamını oku »

Aşağısevindikli DGKÇ santraline ÇED olumlu kararı

Muratlı İlçesi, Aşağısevindikli Köyü sınırları içerisinde Rüzgar Tepe Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan, “Aşağısevindikli Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali (464,1 MWm/455 MWe/771,2 MWt)” ile ilgili olarak 17.07.2008 Tarih ve 26939 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren ÇED Yönetmeliği gereğince, “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” karar verilmiştir. ÇED Yönetmeliği”nin 14. Maddesi 2. Fıkrası gereğince söz konusu işletmeye “ÇED Olumlu” kararı verilmiş. 11.09.2012 tarihinde yayınlanan duyuru.

Muratlı Çarşı trafo derdi bitiyor

27 Mart 2012’de yayınlanmış aşağıdaki NTV haber videosuna yeni rastladım. Bizim Muratlı ilçe merkezinde yeni yapılan bir konut tesisine elektrik verilememesi ile ilgili. Ta anahaberlere çıkmış ilçe ama bir de iyi bir şeyle olsaydı. 😀 Devamını oku »