Etiketli yazılar: torrent

Opera ile BitTorrent kullanımı

BitTorrent İnternet üzerinde kişisel bilgisayarlar arasında bilgi paylaşılması yöntemiyle çalışan bir P2P sistemidir. Sistemde dosya paylaşanlar ve dosyayı indirirken paylaşanlar bulunur. Dosyaların hangi bilgisayarlarda olduğu izleyici (tracker) sunucuları tarafından gözlenir ve bir bilgisayardan ilgili bir sorgu geldiğinde izleyici o bilgisayarı o dosyanın bulunduğu diğer bilgisayarlara yönlendirir. Bundan sonra da karşı taraftaki bilgisayar kabul ederse veri göndermeye başlar ve istemci bilgisayara veri inmeye başlar. Sistemi kullanabilmek için BitTorrent yazılımları kullanılır ancak Opera da basit bir BitTorrent yazılımına sahiptir.
Devamını oku »

Best of Boney M Torrent

Boney M’in en iyi şarkıları ile ilgili araştırma yapıyordum ne indirsem, ne indirsem diye. Şansıma iyi bir torrent geldi. Hem şarkılar açısından hem de ses kalitesi. Devamını oku »

OGG Vorbis – Underscore

Ogg Vorbis - Underscore
Ogg Vorbis – Underscore

OGG Vorbis aslında açık kaynaklı bir ses/görüntü biçimi. Bu biçimdeki dosyalar .ogg uzantısına sahiptir. Bu biçimdeki 64 kbps bir ses dosyası 128 kbps bir MP3 dosyası kadar veya daha yüksek kalitede ses verir. Çünkü bu biçimde ses izleri daha fazla ve sıkıştırılma biçimi de oldukça farklıdır. Tabi benim bahsedeceğim bu biçim değil. OGG Vorbis takma isimli bir sanatçının Underscore albümü. Devamını oku »

Revolution Void – Increase the Dosage

Revolution Void - Increase the Dosage

Revolution Void – Increase the Dosage

Revolution Void, bir yapımcı ve caz piyanisti olan Jonah Dempcy’nin bir projesi. Revolution Void, elektronik müziği güzel bir şekilde kendi tarzıyla bütünleştirerek electronik breakbeat jazz gibi bir tuhaf tarzda parçalar üretiyor. Increase the Dosage de Revolution Void olarak ilk albümü. Devamını oku »

TTnet ADSL Faturası 7.25 YTL

Normalde İnternet faturamın TTnet’in yılsonuna kadar indirim kampanyası nedeniyle 16 YTL olarak gelmesi gerek. Tabi bu ay öyle gelmedi, yerine 7.25 YTL geldi. 😀 Devamını oku »

Opera’da BitTorrent Paylaşım Hızının Düşürülmesi

Opera tarayıcının uzun zamandır torrent desteği var. Bu sayede kolayca torrent ağlarından dosya indirip gönderebiliyorsunuz. Tabi ADSL kullanıyorsanız torrent gönderme sırasında indirme hızınız yavaşlıyor. Bundan Opera kullanırken nasıl sakınabilrisiniz? Devamını oku »

Dostunsam Bana Da Yolla

Her rüzgâr savuracak bir toz bulur.
Her hayal yaşanacak bir can bulur…
Her düş gerçekleşecek bir umut bulur…
Kolay bulunmayan tek şey güzel bir dostluktur…
Devamını oku »