Etiketli yazılar: Twitter

Android Twitter uygulaması tivit göndermiyorsa

Android marketteki Twitter uygulaması yorumlarında tivit göndermediği ile ilgili şikayetler oluyordu ki sonunda bende de oldu bu. Uygulamayı bir süre kullanmadım ama sonra biraz uğraşınca bendeki sorunun çözülebildiğini fark ettim. Sorunun nedeni güncellemenin şunu şöyle böyle yapıp bunu böyle etmesi nedeniyle bilmem neyi çökertmesi vs. diyecek teknik incelemem olmadı da; Twitter uygulaması hesap bilgilerimiz ve önbelleği ile ilgili bir sıkıntı. Bende hesap bilgilerimi tekrar girip önbelleği temizleyince düzeldi. Devamını oku »

Turkcell 2555 Twitter servisi tivit gönderimi ücretli

Turkcell bir süre önce 2555 Twitter SMS hizmetini duyurmuştu. Bir güzel de kullanılıyordu. Hizmetten SMS paketi ile tivit gönderilebiliyor, hesabınıza gönderilen yanıt, RT ve DM gibi etkinlikler de ücretsiz olarak SMS ile telefonunuza gönderiliyordu. 19 Ekim itibarıyla Turkcell SMS ile tivit gönderimini sanırım paket dışına almış durumda. Devamını oku »

DSLAM kaynaklı uzun ping süresi sorunları

Ping, internet ortamında iki nokta arasındaki iletişimin süresini gösterir. Yani bir noktadaki bir bilgisayar farklı bir yerdeki bilgisayara ne kadar süre içinde erişebiliyor. Bunun ölçüsü genelde ms yani milisaniyedir ama gelecekte nanosaniye vs. değerlere gider mi bilmem. Ya da kalitesiz bağlantı, uzak mesafe, fazla sistem yükü gibi durumlarda 1000 ms süreyi geçip bir saniyeden uzun da olabiliyor. Ping süresi ne kadar az ise o kadar iyidir, ne kadar çok ise o kadar daha verimsiz bir bağlantınız olur. Çok farklı içeriğe sahip karmaşık sayfalar daha yavaş yüklenir, çevrimiçi oyunları düzgün oynayamazsınız vs. Uzun ping süresinin pek çok sebebi var. Ama ben DSLAM kaynaklı sorundan bahsetmek niyetindeyim. Devamını oku »

Twitter iletilerim ( 2011-07-28 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-25 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-24 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-23 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-23 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-22 )

Twitter iletilerim ( 2011-07-21 )