Etiketli yazılar: yaşamın tüm cevapları

Dolores aka The Cranberries ve vefatı

Yaklaşık 15 sene önce, henüz VCD oynatıcıların yeni yeni ülkede yaygınlaşmaya başladığı dönemde duymuştum sesini. Pazardan alma, içi kaçak 140 küsür yabancı şarkı MP3 dolu bir CD’de idi. CD’yi ilk kurcalarken grubunun şarkılarını duysam da hiç ilgimi çekmemişti başta. Her ne kadar rak ve metal müzikler dinlesem de aslında benim tınım baslı melodik trans, tekno temell şarkılardır hani. Zamanla arada o CD’de denk geldikçe duymaya alışmaya başladım sesini.


Devamını oku »

Müzik sadece müzik olmadığında

Müzik yaşamlarımızın bir parçası; az ya da çok herkesin sevdiği bir müzik eseri, bir müzik türü var. Boşa ruhun gıdası denmemiş müziğe. Devamını oku »

Van, Erciş ile Tekirdağ, Muratlı arası Turkcell 3G hız testleri

3G hız testleri yapmayı severim, operatörlerimizin bize paramıza göre ne verip ne veremediğini görebilmek için. Testler Van, Erciş’te başlıyor ve Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine kadar geçilen bölgelerde 13 – 14 Haziran tarihlerinde yapılıyor. Devamını oku »

Çocuklardan bir kıza tokat atmaları istendiğinde

Birkaç erkek çocuk bir kız ile tanıştırılıyor. Önce kız ile ilgili sorular soruluyor ve birkaç şey yapmaları isteniyor. En sonunda ise kıza tokat atmaları isteniyor.

Tabii ki çocukların hiçbiri kıza tokat atamıyor. O zaman iki teorim var. Ya bizde bu hayvanlık sonradan gelişiyor, ya da kızlar bizi bu hale getiriyor… 🙂 Kızlardan kaynaklı olduğu teorisine daha taraftarım.

Dünya’nın dönüşünü açıklayan Türk

Köylü imiş sanırım videodaki amca. Severim böyle kafasını kullanıp değişik bir şeylerle ortaya çıkan insanları. Hem de bir Türk. Helal olsun dedim.


Devamını oku »

Bisiklete bin!

Çare bisiklet tivitinde yer alan aşağıdaki görsel aslında çoğu şeye mantıklı bir çare buluyor. Gitgide kararan, gitgide batan dünyamızda çevreye de barışa da çare aslında bu iki tekerlekli makinede saklı belki de.

Bisiklete bin.

Bisiklete bin.

Chris Arnade

Chris Arnade, New York’ta Wall Street denen kapitalizmin odak noktasında banker denenlerden biriyken fotoğraf çekmeye başlayıp kendini alamamış biri. Güzel bir Flickr hesabı, birkaç saat geçirdim diyeyim hesabında. New York’un Hunt Point denen bir yerinde ve daha peç çok yerinde çekmiş olduğu fotoğraflarda uyuşturucu bağımlılarından, fahişelere, bisiklet tutkunlarına, dansçılara, New York’ta yaşayan müslümanlara kadar pek çok farklı insan grubunu resimlemiş.

Chris Arnade photosets on Flickr.

Vanessa: Hunts Point, Bronx Devamını oku »

Şebnem Kısaparmak – Devran Böyle Giderse

Reblog.(Org. 28.03.2009)

Efendim son zamanlarda dinlediğim en hoş şarkı diyebilirim. Yeni bir şarkı değil ama gayet eğlenceli, anlamlı ve dinlemesi zevkli, benim gözümde bir devrim şarkısı. Şarkı Şebnem Kısaparmak’ın Devran Böyle Giderse şarkısı. Devamını oku »

Dünya Düzeni – Obama’nın Gelişi ve Meâli

Ülkemize Dünya’nın büyük liderlerinden biri gelir, sonra ne olur ne gider? Lider olmasın, bir yardımcısı olur, bir elçisi olur; gelirler vs. Bu gelip duran adamların derdi nedir, neden gelirler? Dönüşte nasıl giderler, ne alıp ne verip giderler vs. Banu Avar’ın anlatımıyla Obama’nın Gelişi ve Meali, Dünya Düzeni belgeseli. İzlemeniz şiddetle tavsiye olunur. Devamını oku »

Amerikan Rüyası (The Amerikan Dream) [#video] [#animasyon] [#belgesel]

Amerikan Rüyası tam olarak bir belgesel mi bilmem ama aktardığı bilgiler bakımından benim için bir belgesel. Animasyon film, Amerika’nın kapitalist para ve bankaların borçlandırmaya dayalı Amerikan rüyasının çalışma biçimi ile ilgili ilginç bilgiler aktarıyor. İzleyiniz lütfen.
Devamını oku »