ExactFactor – Sitenizin SERP Konumunu Takip Edin

____________________________________________________________________
ExactFactor

ExactFactor istediğiniz anahtar kelimelerde sitenizin Google, Yahoo ve Live arama motorlarındaki SERP konumunu yani sıralamasını kontrol edebildiğiniz bir SEO (Search Engine Optimization) aracı. Tabi benzeri birçok araçtan ufak ama önemli bir farkı var; istatistikleri otomatik olarak kendi denetleyip size e-posta yoluyla bildirebiliyor ve bunlar için sizden ücret almıyor.

ExactFactor ile yapabilecekleriniz ÅŸunlar;

  • Sitenizin durumunu Google, Yahoo ve Live arama motorlarında kontrol edebilirsiniz.
  • AÅŸama raporlarını doÄŸrudan e-posta adresinize alabilirsiniz.
  • Sitenizin konumu deÄŸiÅŸtiÄŸinde e-posta uyarısı alabilirsiniz.
  • Bir rakibinizden daha üst sıraya çıktığınızda e-posta uyarısı alabilirsiniz.
  • Sitenizin konumunu rakipleri ile karşılaÅŸtırabilirsiniz.

Diğer benzeri araçlarda sıralamanızı ve rakibinizle rekabetini kendiniz kontrol eder ve bunu düzenli aralıklarla yapmaya çalışırsınız. ExactFactor ise bu işi sizin yerinize otomatik olarak yapar ve gerektiğinde bunu size e-posta bildirimleri göndererek bildirir.

ExactFactor servisinin bu hizmetlerinden yararlanabilmeniz için yapmanız gereken ExactFactor‘a girip üye olmanız ve e-posta adresinizin doÄŸruluÄŸunun kontrolü amaçlı gönderilen e-postadaki linki tıklayarak üyeliÄŸinizi tamamlamanız. Bundan sonra ExactFactor hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz.

Üyeliğinizi tamamladıktan sonra hemen servisi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ana sayfaya sitenizin adresi ve istediğiniz arama terimini girerek o aramadaki ilk 10 sayfa içindeki sıralamanızı görebilirsiniz.

Hesap sayfanıza çeşitli anahtar kelimeler ekleyerek sitenizin bu anahtar kelimelerdeki durumlarını inceleyebilir ve uyarı (alert) ekleyerek de bu anahtar kelimelerle ilgili sitenizin sıralamasındaki değişimlerden haberdan olabilirsiniz.

Ayrıca rakip siteleri de sisteme ekleyerek onlarla rekabetinizi görebilir ve değişikliklerden otomatik olarak haberdar olabilirsiniz.

exactfactor

Otomatik olarak ayarladığınız şekilde sitenizin istatistiklerini kontrol edip e-posta ile bildirmesi ve tüm bunları ücretsiz olarak yapması bu sistemin siğer sistemlere göre en önemli artısı. Belki Adsense ile para kazanma derdindeki blogcular dışındakileri pek ilgilendirmeyebilir ancak ticari sitesi olanlar için kesinlikle yararlı bir hizmet. Sistemin şu an için tek eksiği anahtar kelime kontrolünü sadece ilk on sayfada yapması. Tabi 11. sayfadan da kaç ziyaretçinin sitenize geldiği de bilinmez ya, o yüzden onu bir eksik olarak da görmüyor özellikle ticari kâr amacı güden işletmelere ve adsense için yaşayan blogculara tavsiye ediyorum.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz