FireStats istatistik yazılımı 1.6 sürümü

____________________________________________________________________

Bir yıldan biraz daha uzun bir zaman önce FireStats istatistik yazılımının tanıtımını yapmıştım. Birkaç gün önce de yazılımın 1.6 sürümü çıktı, üstelik Türkçe desteği ile.

FireStats yazılımı istatistiklerinizi kendi siteniz üzerinden kolayca tutmanızı sağlayan bir yazılım. Bunu zaten sunucunuz kendi log dosyaları ile yapıyor ancak bunlara ulaşmak çok kolay değil. FireStats ile bu blogunuza bir eklenti yüklemek veya yazılımı istediğiniz bir klasöre kurmak kadar kolay.

Firestats 1.6 ekran görünümü

Firestats 1.6 ekran görünümü

FireStats 1.6 ile gelen yeni özellikler şöyle:

İstatistik sayfası sorgularında bazen %900’e varan performans artışı.

Hitleri almada performans artışı. FireStats testlere göre tamponlu modda saniyede 5000 hit alıp 1500 hiti işleyebiliyor. (%10 – %40 performans artışı). Hitleri anında işleme modunda da saniyede 500 hit işleyebiliyor. Bu da %1000’e varabilen bir performans artışı.

FireStats hit gösterim sayfaları

FireStats hit gösterim sayfaları

Ayrıca FireStats hitlerinizi gösterirken bunları sadece düz bir liste şeklinde sunmak yerine sayfalayabiliyor da. Bu sayede sayfaların aşağı doğru uzayarak tarayıcının donması gibi problemler ortadan kalkıyor. Ayrıca sayfa gösterimini tarihe göre de ayarlayabiliyorsunuz.

RSS abone desteği de yeni özelliklerden. RSS beslemelerinize gelen hitleri de görebileceksiniz. Tabi bu özellik sadece geliştiriciye bağış yapanlara özel.

JavaScript ile hit kaydı da yeni eklenen özellikler arasında. Bu özelliği kullanmak için şu aşağıdaki koddaki ID değeri olan 1 değerini hitlerini tutmak istediğiniz sitenin ID değeri ile değiştirerek HEAD etiketleri arasına koyun:

<script type=’text/javascript’ src=’http://server/firestats/js/fs.js?site_id=1></script>

WP yönetim panelinde hitlerinizin görünmesi

WP yönetim panelinde hitlerinizin görünmesi

Hitleriniz ile ilgili ziyaretçi sayısı gibi bazı bilgileri WP yönetim panelinde Başlangıç sayfasında da görebiliyorsunuz.

FireStats Site Yönetim Sekmesi

FireStats Site Yönetim Sekmesi

Site yönetimi sekmesi de yenilendi ve sayfalama özelliği oluşturuldu. Siteleriniz artık sonsuza kadar aşağı bir liste şeklinde sıralanmak zorunda değil, sayfalar ile daha kolay bir kullanım sağlanmış durumda.

Yazılımla ilgili en önemli yeniliklerden biri de Türkçe dil desteğinin eklenmiş olması. Eğer çeşitli dil sorunları ile ilgili problemlerle karşılaşırsanız bana bildirin, bir sonraki sürüme gerekli düzeltmeyi yaparım. Şu an FireStats yirmi bir dilde kullanılabiliyor.

FireStats harici servisleri kullanmak istemeyenlere, harici servisleri bilgilerinizi kendi amaçları için kullanabileceği için güvenmeyenlere karşı birebir bir yazılım. Eski sürümlere göre yeni 1.6 sürümü daha performanslı, bu sayede eski sürümlerden daha az işlemci kullanımı ve sunucu kaynağı tüketen bir yazılım. Daha fazla bilgi.

FireStats referans ve son popüler sayfalar gösterimi

FireStats referans ve son popüler sayfalar gösterimi

İndirme:

FireStats indirme sayfasındaki uygun seçeneklerden yazılımı indirip kurabilirsiniz. WP üzerine kurmak için FireStats Installer da kullanabilirsiniz, büyük bir kolaylık diyebilirim.

Ayrıca bir boş vaktimde yazılıma Pardus Linux ile ilgili birkaç yama da yapacağım, bunlar da sonraki sürüme hazır olur. Tabi geliştiricinin sonraki sürümü ne zaman yayınlamaya niyeti var bilmem.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz