Muratlı 2009 yerel seçim sonucu yine DSP

____________________________________________________________________

Şu an çoğu İnternet sitesinde yazdığına göre 2009 yerel seçimlerinde Muratlı yine eski belediye başkanını seçti.

Sayımlar tamamen bitti mi bilmiyorum ama sanırım bitmiştir. Kaynak sitelerde daha %86 sandık açılmış deniyor ama saatlerdir öyle ve sonuç olarak bir değişiklik yok. Muratlı tekrar eski belediye başkanı Nebi Tepe’yi seçti.

Bu sonucu beklediğimi daha önceden CHP Tekirdağ mitingi ile ilgili yazımda da yazmıştım. Bu arada Tekirdağ’da da CHP’li bir başkan adayı seçilmiş, Deniz Baykal’ın mitingi işe yaramış olmalı. Belki de Erdoğan’ın dediği gibi daha fazla miting yapsa oyları artar kim bilir.

Nebi Tepe zaten belediye başkanlığında ikinci döneminde idi, yani koltuğa gayet alışık biri. Bu sebeple yarın sabah makamına giderken pek de farklı hissetmeyecek kendini.

Tahminim ilk parti DSP ikinci AKP ve üçüncü de CHP olur şeklinde idi, tuttu yani. Yalnız ben de oyumu Nebi Tepe’ye vermeyi düşünürken son anda nereden esti ise kararımı değiştirip oyumu CHP’ye verdim. Sonuçlar yavaş yavaş neticelenmeye başlayınca da bir an AKP ile DSP’yi yakın görünce tırsıp pişmanlık duydum. Ama karar tek başıma verdiğim bir karar değildi, bu sebeple CHP’ye de güvenmeye başlamıştım. Neyse sonuçta değişen birşey olmadıya sonuç yine DSP. Bir daha anneannemin oy vereceği partiye oy vermeyeceğim. 🙂

Zaten sonuçlar arasında çok da fark yok, DSP, AKP ve CHP arasında yaklaşık yüzer kişilik farklar var. DSP yaklaşık %27 oya sahip AKP de %26 çok fark yok yani. Ama bu çok az farkla bile o malum koltuğa kimin oturacağı değişiyor.

Neyse, Nebi Tepe’ye görevine devamında başarılar diliyorum neyin ne olduğunu artık biliyor zaten, hiç seçim olmamış gibi işine devam edebilir.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz