Goinger metin reklamları

____________________________________________________________________

Bir süredir Gmail e-postamı kullanmıyordum. Bugün bir yoklayayım deyip kontrol ettiğimde Goinger’ın Google gibi metin reklamlarına da geçtiğini gördüm.

Goinger daha önce sitede bir link tıklandıktan sonra 15 saniye kadar süreyle reklam gösteren bir servis olarak kurulmuştu. Bu sistemde sitenizde reklamlarının görünmesini isteyenler belirlediğiniz fiyata göre teklif verip reklamlarını göstertebiliyorlardı.

Yeni eklenen metin reklam (text reklam) ise Google Adsense benzeri bir sistem. Adsense sisteminde olduğu gibi sayfanıza çeşitli kodlar ekliyorsunuz ve bu kodlar siteniz görüntülenirken ziyaretçiye reklam olarak görünüyor. Reklam tıklanırsa da ödeme alıyorsunuz.

Bir de reklamlar sayfalarınızla ilgili olmayabiliyor, teklif verenlerin veya reklam ağındaki diğer sitelerin konuları ile ilgili reklamlar. Bunun da tıklama sayısı üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Ancak uyumlu bir reklam ise problem olmayacaktır. Reklam biçimleri de neredeyse Adsense reklamları ile aynı ancak gösterilen birim olarak farklı. Buradan reklam birimi örneklerine ve kodlara ulaşabilirsiniz.

E-postada bu sistemin diğer benzeri sistemlerden daha kârlı olduğu yazıyordu. Bunu da şöyle açıklamışlar:

Peki goinger`in yayincilara odedigi ucret nasil daha yuksek olabiliyor? Cunku fiyatlandirma stratejimiz farkli. Ornegin Adwords`de binlerce keyword icin binlerce acik artirma varken, goinger`da yalnizca tek bir acik artirma var. Bu sebeple tum reklamverenler tek bir acik artirmaya katiliyor, boylece tiklama basina teklif edilen fiyatlar da daha yuksek oluyor. Bunu da yayincilarimiza yansitiyoruz.

Şu anki en yüksek teklif 12 kuruş imiş, yani sanırım her tıklamada 12 kuruş kazanacaksınız. İlk başta Google Adsense sistemine göre daha iyi görünüyor ama bir de aması var. Acaba kaç reklamcı o 12 kuruşu ödüyor.

Bir de Goinger’ın reklam verme sayfasına girdim. Burada da metin reklamlar ile ilgili 4 tıklama = 1 Kuruş diye birşey yazıyordu, bu biraz kafamı karıştırdı. Fiyatlandırmanın performansa göre yapıldığı ve sadece tıklamların ücretlendirildiği de yazılmış. Bu durumda reklam verenler en düşük 4 tıklama karşılığı 1 Kuruş ödemek zorundalar. Bu da çoğu reklamverene tıklama başına 12 Kuruş ödemekten mantıklı gelecektir. Yani en yüksek teklif 12 Kuruş olsa da düşük fiyatlı teklifler daha çok olacak. Bu durumda sistem yayıncıya ne kadar kazandıracak hiç bir fikrim yok.

Ben de birkaç günlüğüne deneme amaçlı blogdaki Google Adsense kodlarını Goinger text reklam kodları ile değiştirdim. Bir olumlu fark olmasını beklemiyorum ama Gooogle Adsense kadar kazandıracak mı merak ediyorum. Belki daha fazla kazandırır da onun kodlarını tutarım daha sonra. 🙂

Sistemin ne kadar kazandırdığından çok yerli bir sistem olmasına önem veriyorum aslında. Çünkü Google sisteminde her tıklama başına ödenen paranın neredeyse %80’ini Google yiyor, bize de üç beş kuruş birşey kalıyor. Ancak Goinger sisteminde tıklama karşılığı parayı ne oranda yiyecekler bilmiyorum ama Türkler yemiş oluyor. Sonuçta para yine yurt içinde kalıyor. Reklamverenlerimizin paraları yurt dışına gitmemiş, döviz çıkışımız düşmüş oluyor.

Ancak bir de şöyle birşey var. Google da şimdiye kadar çoğu sistemden iyi kazandırdı. Tamam, paranın büyük kısmını kendi alıyor ama bize yaptığı hizmetlerle bu parayı haketmiyor mu peki? En önemlisi arama motoru olarak görevi, e-posta hizmeti Gmail. Google Video, YouTube ve Google Earth gibi bant genişliği canavarı hizmetler. Bunların hepsi pahalı hizmetler ve Google da en iyi şekilde bunları kullanmamızı sağlıyor. Bu açıdan bakınca da paranın ona gitmesinde de sakınca görmüyorum.

Şimdilik birkaç gün Goinger metin reklamları duracak sayfalarımda. Bunlar pek ilgi alanına ya da sayfadaki anahtar kelimelere dayalı reklamlar olmadığı için tıklanma oranları da farklı olabilir. Eğer beğenirsem bunları tutar, beğenmezsem de siler eski Adsense reklamlarını koyarım.

___________________________________________________________

Bir de daha önceden Google’a gönderdiğim bir e-postaya Kural İhlali başlıklı bir yanıt gelmiş, onu da e-posta listemde görünce neredeyse altıma ediyordum. 😀

9 Yorum

  • Yazan: başak, 1 Mayıs 2009 @ 3:55 pm

    Ben daha denemedim… Biraz reklam gelirleri netleşmeye başlayınca görüşlerinizi bekliyoruz efendim 🙂 Ona göre ben de deniyeyim diyorum.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Mayıs 2009 @ 6:12 pm

    Dün 1.1 TL falan idi, bugün daha 0.11 TL. Bakalım günü nasıl bitirecek. Hergün dünkü gibi olsa süper olur valla. 😀 Belki de millet Goinger yazan reklamlara alışık değildi diye fazla tıklayan oldu. Bir hafta kadar kullanayım, ona göre tam kararı veririm.

  • Yazan: başak, 3 Mayıs 2009 @ 10:06 pm

    Ya bu goinger bir süre sonra reklamları saymamaya mı başlıyor ki? Benim reklam gösterim sayımda artık hiç değişme olmuyor 🙁

  • Yazan: FeRHaD, 3 Mayıs 2009 @ 10:18 pm

    Vallahi Başak ben de anlamadım birşey. Gösterim sayısını boşver de benim gelir düştü. İlk gün 1.11 TL falan idi ikinci gün 0.11, bugün de ne kadar daha bakmadım ama ümitli değilim.
    Hatta acaba 0.98 TL ücretim mi pahalı geldi dedim 0.7 TL yaptım ama yine gelir düşük. İlk gün için 60 tıklama yazıyordu hatalı mı bilmem ama sonrakilerde iyice düştü. 🙂
    Sanırım Google Adsense ile devam edeceğim, çözemedim ben bu sistemi. Bir hafta kadar kullanayım bakalım.
    Gösterim sayısı benim sanırım sayılıyor ama tıklama düşük. Ya da bazı reklamları bundan hariç tutuyor. Belki güncellenmesi biraz geç oluyordur.

  • Yazan: Eruh, 4 Ağustos 2009 @ 5:31 pm

    Hiç uğraşmayın ya. Reklamverenler açısından iyi ama yayıncılar açısından berbat. Tık ücreti diğerlerine göre iyi ama çoğu tıklar sayılmıyor. Ödeme de geç yapılıyor. Bir ödeme alıp bıraktım ben.

  • Yazan: FeRHaD, 5 Ağustos 2009 @ 2:25 am

    Ödeme almadım, zaten o kadar kullanmadım. Tıkların sayılmadığı meselesini bilmiyorum ama, kendi reklamıma tıklamam gerekli. 😀

  • Yazan: sezer, 30 Aralık 2009 @ 5:00 pm

    şimdi ben uyeo ldum reklam koydum yakalsık 7 liram war ama dogru duzgun hıc bı yerde parasını kesın ent alanı da gormedım ne dıyosunuz kaldırıyıımmı kalsın mı ? 100 tl oldugunda verıyorlar bazılaının 98 tl de donmus birisinide 90 tl de hesap kapanmıs ne dıyosunuz alan varmı kesın

  • Yazan: FeRHaD, 30 Aralık 2009 @ 11:28 pm

    Valla ben de 7 TL gibi iken bırakmıştım, ben de çok duydum ödenmiyor haberlerini falan. Sen ise ne yapsan bilmem, senin kararın. Adsense vs. hesabın varsa onunla devam et bence.

  • Yazan: oNuR, 7 Mart 2010 @ 4:12 pm

    benim hesapta 140 tl vardı ödeme gününe 2 gün kala hesabımı dondurdular.. gerisini siz düşünün..

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz