Google Maps NES sürümü

____________________________________________________________________

Hani 2000’lerin baÅŸlarından biraz önceleri atarilerimiz olurdu kartlı, ya da kasetli derdik onlara. Ä°ÅŸte Google elemanları, onlarda da çalışan bir Google Maps sürümü yapmak istemiÅŸler ve yapmışlar.

NES için Google Maps sürümü sadece bir yazılım olamıyor tabii ki, çünkü NES’in o tarihi 8-bit donanımı Google Maps için çok yetersiz. Ä°nternet baÄŸlantısı bile yok! 😀 Google, bunun için Google Store’dan alınabilecek bir NES kaseti çıkarmış. Kaseti atariye takıyorsunuz ve kasetin üzerindeki Ethernet giriÅŸine de, diÄŸer ucu yönlendiricinize takılı olan bir Ethernet kablosu takıyorsunuz. Bu kablo üzerinden kaset internete baÄŸlanarak haritaları indirmeye, rota çizme ve sesli komut algılama vs. ÅŸeyleri yapmaya baÅŸlıyor. Tabi görüntü kalitesi çok parlak deÄŸil, 8 bit sonuçta. 🙂 Hatta çözüm olarak Google nesneleri çeÅŸitli NES karakterleri ile deÄŸiÅŸtirmeyi uygun görmüş.

AÅŸağıdaki videoda Google’ın yaptığını izleyebilirsiniz. Google Maps‘e girip üst köşeden Quest modunu seçerek de, Google Maps üzerinden bir deneme turu yapabilirsiniz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz