Greenpeace’ten tarihi bir Ä°nternet eylemi

____________________________________________________________________

Greenpeace, Eylül ayında “Güler Sabancı’yı ikna edelim” diye bir hareket ile Sabancı Holding’i ve daha pek çok ÅŸirketi nükleer enerji ihalesine katılmaması için ikna etmiÅŸti. Bunun üzerine ihaleye sadece AtomstroyExport-Inter Rao-Park Teknik Konsorsiyumu katılmıştı. TAEK’in yaptığı açıklamaya göre de bu konsorsiyum TAEK’in belirlediÄŸi ölçütleri karşılıyormuÅŸ. Yani Bakanlar Kurulu kabul ederse, artık nükleer bir ülkede yaÅŸamamız mümkün.

TAEK’in yaptığı açıklama şöyle:

5710 sayılı ve TETAÅž tarafından hazırlanan ÅŸartname gereÄŸince, 24.09.2008 tarihinde yapılan yarışmada JSC ATOMSTROYEXPORT, JSC INTER RAO UES, PARK TEKNÄ°K ELEK. MAD. TUR. SAN. TÄ°C. A.Åž. Ä°ÅŸ Ortaklığı tarafından sunulan teklif Kurumumuz tarafından TAEK Ölçütleri açısından deÄŸerlendirilmiÅŸ olup ilgili Ä°ÅŸ Ortaklığının sunmuÅŸ olduÄŸu dokümanlarda yer alan bilgiler çerçevesinde teklifin TAEK Ölçütlerini karşıladığı sonucuna varılmış ve “TAEK Ölçütleri Uygunluk Belgesi” 19.12.2008 tarihinde tanzim edilerek TETAÅž Genel Müdürlüğüne teslim edilmiÅŸtir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Başkanlığı

Greenpeace ise TAEK’in kendi yeterlilik ölçütlerine uymadığını belirtiyor. Ölçütlerden biri olan “Sınanmışlık” maddesi ihlal edilmiÅŸ. Greenpeace’in açıklamasıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Greenpeace bunun üzerine boÅŸ dururmu! Hemen bir sanal eylem baÅŸlatmış, buna da “Tarihi bir Ä°nternet eylemi” demiÅŸ. Amaç hükümeti ve Bakanlar Kurulu üyelerini ikna ederek ülkemizi nükleer bir savaÅŸ alanına çevirebilecek ve zaten fazlasıyla dışa bağımlı iken bu baÄŸlarımızı daha da kuvvetlendirecek nükleer planları yürürlüğe sokmalarını engellemek.

Siz de bu tarihi eyleme katılın, ne de olsa böyle önemli bir konu hakkında hepimizin söz hakkı var, demokrasi gereği bizim seçtiğimiz kişiler yine bizim istediklerimizi yapmak zorunda değilmi (!).

Eylem basit. Şu sayfanın altındaki forma adınızı ve soyadınızı yazıp, altına e-posta adresinizi giriyorsunuz. Alttaki yazıya da ekleyeceğiniz birşeyler varsa ekleyip gönderiyorsunuz. Kısa bir süre içinde e-posta adresinize bie onaylama postası geliyor. E-posta adresinizin doğruluğunu kontrol etmek için gönderilmiş bu e-postadaki linke tıklayarak onaylama işlemini tamamlıyorsunuz ve Greenpeace dileğinizi Bakanlar Kurulu üyelerine e-posta olarak gönderiyor.

Devlet büyüklerimiz enerji enerji diye tutturmuş, başka birşey dinlemiyorlar. Bu uğurda da ülkeyi nükleer enerjiye feda etmek ve iyice dışarıya bağlanmak, çok sayıda kömür santrali devreye sokmak gibi büyük yanlışlar yapıyorlar. Unutmamaları gerek ki, bu dünyada elektriksiz de yaşanır, zor da olsa yaşanır, yüzyıllardır atalarımız böyle yaşadı, ama kirlilik içinde bir dünyada elektrik ile bile yaşanmaz. İslami eylemlerin odağı olanlar için de bu böyledir umarım, biraz o açıdan da bakarlar bu işe. 😀

2 Yorum

  • Yazan: internet adamı, 21 Aralık 2008 @ 12:39 am

    Enerji sorunu bitmez

  • Yazan: FeRHaD, 21 Aralık 2008 @ 2:26 am

    Haklısın, enerji sorunu bitmez bitirir, dünyanın bütün doÄŸal kaynaklarını, bütün insanlığımızı…

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz