Hakkımda

Not: Aşağıdaki NOT 2008 Aralık ayında yazılmıştır. 😀

Not: Bu yazı güncel değildir, en boş vakitlerimden birinde güncelleyeceğim. Tahminen sınavlarımdan sonra…

Düzenleme: Bahsettiğim sınavların üzerinden 9 ay geçti, anlayın artık. 🙂

En güncel not: Tüm bu yukarıdaki yazanların üzerinden üç – dört sene geçti, anlayın işte güncellenmeyecek. Profil güncelleme merakı olan biri değilim… 😀

 

Ben Ferhad Fidan.
Doğum
1988’in Şubat ayının tahminen soğuk bir gecesinde Bulgaristan’da dünyayla tanışmışım.
Göç
Yıllar önce Bulgaristan’ın Sofya kentinden anavatanım Türkiye’ye göçüp Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine yerleşmiş bulunmaktayım.
Eğitim
Anadolu Lisesi mezunu olup eğitimimi Anadolu Üniversitesi’nde açıköğretim İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP) 2.sınıfta eğitimimi sürdürmekteyim. Bu programdam amacım bir İngilizce Öğretmeni olarak mezun olmak ve KPSS, atanma vb. engelleri aşarak bir okulda işime başlamaktır. Sloganım “En Azından Bir Çöpçü Ol, Memur Ol.”dur.Çünkü en düşük memur maaşı bile işçi asgari ücretinden daha yüksek ve de devlet elinde devletin kurallarına göre çalıştığınızda geleceğiniz neredeyse garanti altında demektir. Tabii memurluğu geçip profesör vb. olmakta var ama o zor iş.
Bilgisayar
Bilgisayarla ilişkim yaklaşık üç yıl önce başlamış olup bir keresinde Java programlama dilini öğrenmeye kalkmış fakat çevresel etkenler yüzünden daha sonra vazgeçmiş ve Flash ve Photoshop ile de az da olsa ilgilenmişimdir. OpenOffice (Microsoft programlarını crack vb. ile kullanma taraftarı değilim) ile HTML öğrenmeye başlamışımdır. Tabii arada PHP, ASP, JSP gibi dil ve veritabanları da karıştırmışımdır. Bu yüzden çoğu hakkında nedir diye kısaca bilgim vardır. Sonunda HTML vb. ile sayfa hazırlayarak site yapmanın WordPress kullanmak varken biraz saçmalık olduğunun farkına varmış bulunmaktayım. WordPress’i hazır temalarından birinin tarafımca yıkılıp dökülen bir temasıyla kullanmaktayım. Son zamanlarda da NetBeans 5.5 ile J2ME çalışmaktayım. Üzerinde çalıştığım şu an kişisel bir İngilizce <> Türkçe sözlük projem var.
Bilgisayarımda Microsoft Windows XP HomeEdition SP1 (SP2’ye geçiş yapmalıyım) ve Novell SUSE Linux 10 kurulu bulunmaktadır.Windows altında favori;,
tarayıcım : Opera
antivirüs programım : Antivir
ses çalıcım : Winamp
Video oynatıcım : BSPlayer.
Linux’ta favori;
antivirüs;Kullanmıyorum
tarayıcım : Firefox
ses çalıcım : XMMS
video oynatıcım : Kaffeine’dir.

Müzik

Sevdiklerim, dinlediklerim:

The Cranberries, Bon Jovi, Linkin Park, Limp Bizkit, Apocalyptica, Anathema, Therion, Theatre of Tragedy, Papa Roach, Queen, Placebo, Pakito, Ramstain, DJ Tiesto (‘suz olmaz), Madonna, Tina Turner (çüş demeyin), Shakira, Rem, Savage Garden, Queasy, Opus, Belinda Carlise, Jennifer Paige, Kaoma, Dj SASH, Sting, Daft Punk, Infernal, C.C. Catch, Berlin (O Take My Breath Away’i yokmu.), Abba, Modern Talking, Nirvana, Korn, Metallica, Marylin Manson, Kylie Minogue, Tatu, Avril Lavigne,  Korn, Iron Maiden, HIM, Moonspell, Evanescence, Enigma, Red Hot Chili Peppers, Cradle of Filth, CHER, ATB, Ace of Base, Jamelia, Haddaway (What is Love), PCD, Hande Yener, Gülşen, Eylem, Burcu Güneş, Laço Tayfa, Manga, Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Aydilge, Candan Erçetin, Haluk Levent, Edip Akbayram, Manga, Mor ve Ötesi, Ceza, Sagopa, Mustafa Sandal, Kargo, Ogün Şanlısoy, Alpay,  Petra, Veronika, Antique, Slavi Trifonof…

Blog Hayatım

Bir süre HTML sitelerle uğraştıktan sonra WordPress ile tanıştım ve yazılara yorumların da yapılabildiği bu sistemi kullanmaya karar verdim. 25 Aralık 2006’dan beri yazıyorum. Kısaca:
What Kind of Blogger Are You?
Not: Blogosferde taraftarı olduğum bir blog yoktur. Yani birinin bloğuna yorum yazdığım için onun tarafında değilimdir. Kişisel fikirlere göre ayrım yapmam. İstediğim bloga girer, çıkar, işime gelirse yorum yazar, linkini eklerim. Kimseye hesabını vermem.

Diğer
Çok kitap okuyan biri değilimdir. Televizyonu severim. Ayda bir kitap okuduğumda bunu kendi adıma bir başarı kabul ederim. Biraz asosyal biriyimdir.

İletişim
İletişim için aşağı yorum yazabilirsiniz. Eğer özel bir konuysa iletişim sayfamı kullanın. Tabii bloglarınızdaki yorumlarımdan vb. elinizde e-posta adreslerim varsa e-posta da atabilirsiniz. MSN Messenger’a okul dönemleri cep telefonumdan takılırım ayda yılda bir bunun dışında işim olmaz. Bu yüzden hotmail adresimi istemeye zahmet etmeyiniz.

61 Yorum

  • Yazan: bayram ali, 13 Ocak 2007 @ 12:19 pm

    ben bu görüğünüz arkadaşın arkadaşıyım arkadaşom kendine çok iyi bak böyle çalışmalarını görmek güzel

  • Yazan: hüdaverdi parlayan, 18 Ocak 2007 @ 9:41 pm

    ferhat kardeşim sitene tesadüfen girdim değişik ve ilginç …ama ne olursan ol hayata herşey garanti olsun diye memur olma mantalitene katılmıyorum bana göre ne yaparsan iyi hatta en iyiyi yap korkma başarı seni bulacaktır müsterih olmanı temenni ederim.selamlar

  • Yazan: FeRHaD, 19 Ocak 2007 @ 12:29 pm

    Bu zaten en kötü durum için bir seçim olabilir.Daha yükseklere erişmek falan varken sabit bir noktaya takılıp orada durulmaz.Sadece olunabilecek en kötü durumu belirtmek için bunu yazmıştım.İşçi asgari ücretleri ortada.Asgari ücretli bir işçi olmaktansa en düşük kademeli bir memur olmak çok daha iyidir.Tabii ki öğretmenlik olarak da dershane vb. özel bir yerde çalışmak memurluğa göre daha yüksek kazançlı olabilir.Daha 1.sınıf öğrencisi olarak gelecekle ilgili ayrıntılı planlar yapmak benim için zor.Daha önümde uzun bir zaman var.Şimdiki amacım yapabileceğimin en iyisini yaparak çalışmak ve mezun olmak.Bu sadece en kötü durum için bir fikirdi.
    Desteğin ve temennin için teşekkürler.
    Saygılar.

  • Yazan: bayram ali, 27 Ocak 2007 @ 1:27 pm

    oğlum bak bir şeyler yazacam ama bizim meslek grubu ile ilgili lütfen veteriner hekimlere biraz saygı

  • Yazan: çılgın, 27 Ocak 2007 @ 4:25 pm

    oğlum seni memur olarak düşünmek zor kasar o dalgalar seni ben seni en yakından tanıyanım

  • Yazan: FeRHaD, 27 Ocak 2007 @ 4:38 pm

    Bende bende…Görecez bakalım omu beni kasacak benmi onu.:)

  • Yazan: aysel, 27 Ocak 2007 @ 4:57 pm

    güzel olmuş valla.yiğidi öldür hakkını yeme derler.
    benden geçer not aldın.sitene koyman için ilginç mailler alırsam atarım.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Ocak 2007 @ 5:03 pm

    Siz hepiniz toplu anlaşıpta geldiniz galiba daha az önce aliş buradaydı.Önceden söyleseydiniz çay falan da yapardım.

  • Yazan: Sercan, 1 Şubat 2007 @ 1:03 pm

    Gerçekten güzel ve hızlı bir site. İnşallah sitene bi hacker falan uğramaz.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Şubat 2007 @ 1:34 am

    Teşekkür ederim de sitenin hostu kayyo bugünlerde biraz yavaş.Bakım yapılıyormuş.Nasıl hızlı oluyor bana biraz garip geldi.Bazen hızı biraz artıyor sanırım.

  • Yazan: yusuf, 24 Şubat 2007 @ 6:57 pm

    ferhad yaaauuuvv bırak bu işleri de ders çalış o kadar iyi söylüyun da nasıl mezun olacan bu bölümden düşün bu işleri ikinci plana al. iyi olur.. iyi…..

  • Yazan: FeRHaD, 24 Şubat 2007 @ 7:19 pm

    @Yusuf
    Okuma dersinden unit task ödevini yapacaktık biliyor musun?Çarşambaya kadar, bireysel.

  • Yazan: FeRHaD, 27 Şubat 2007 @ 9:28 pm

    Artìk bu blogu GPRS kullanarak cep telefonunuzdan da ziyaret edebilirsiniz.Cep telefonu eklentisi alexking.org’den yüklenmistir.

  • Yazan: no_hope, 1 Mart 2007 @ 3:56 pm

    Selam Ferhad, ben Ömer olum bana da ıyı bı sıte blogu yap da bn de hazırlanım neyse su an dersım var kıb canım byes.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Mart 2007 @ 4:09 pm

    @No Hope
    Oğlum önce yazmayı öğren lan.Cümleye büyük harfle başlanır, özel isimlerin ilk harfleri büyük harfle yazılır ve cümle sonuna nokta konur.Bırak şu MSN ağzını düzgün yaz, ben yamadım bak büyük harfleri.E harfini İ harfine ve İ harfini de I harfine dönüştürme.Tamam mı me you necessary. 🙂

  • Yazan: görkem, 28 Mart 2007 @ 4:45 pm

    dostum ferhat senden bişey rica etçem sizin orda inanlı çiftliği varmış ödevim için oraya gitmek istiyorum bana oraya ulaşabileceğim bir tel no veya orayla ilgili bi tanıdığının nosunu gönderirsen çok sevinirim hadi koçum yap şu iyiliği cevabını bekliyorum

  • Yazan: FeRHaD, 29 Mart 2007 @ 1:05 pm

    Şu an Muratlı’da değilim ama Muratlı’dan arkadaşlara sorar bulurum.Ok. 😀

  • Yazan: görkem, 29 Mart 2007 @ 7:04 pm

    çok sağol ferhat arkadaşım.ama biraz çabuk davranırsan sevinirim dostum tuttum seni çok iyi bir arkadaşmışsın en kısa zamanda cevabını görmek dileğiyle görüşürüz..

  • Yazan: FeRHaD, 30 Mart 2007 @ 1:41 pm

    @görkem
    Mailini kontrol et.

  • Yazan: Mustafa, 7 Nisan 2007 @ 4:58 pm

    S.a kardesim ferhad bana bi ulasırsan sana sevindirici haberlerim var msn ekle yeter:) Allaha emanet ol.

  • Yazan: FeRHaD, 8 Nisan 2007 @ 7:26 pm

    Tamam ekliyorum hemen ama fazla çevrimiçi göremezsen bozulma.

  • Yazan: deniz, 11 Nisan 2007 @ 6:02 pm

    ben ödev yapmak için tesadüfen girdim siteye elinize sağlık güzel olmuş ama bunu yazmamak vicdanıma uymadığı için yazıyorum MEMUR OLMAYIN.. benim annem de memur babam da hatta babam o çok zor görünen prof luğa yaklaşmış bi insan yakında olabilir hiç de memnun değil üzgünüm… hem zaten yakında memurluk tarihe karışacak herkes sözleşmeli olacak

  • Yazan: FeRHaD, 11 Nisan 2007 @ 7:54 pm

    Merak etme.O kadar meraklısı da sayılmam.Okulu bitiriyim falan o zaman bakarım, şimdilik daha kesin bir fikrim yok.

  • Yazan: no_hope, 13 Nisan 2007 @ 3:07 pm

    bencede öğretmen olma arkadasım …hani seni tanımıyorum aslında ama sana bi abi tavsiyesi bak ben su an A… üniversitesin de yardımcı docentim ama hiç mi hiç memnun degilim ne lan bu …bence daha güzel meslekler var..git çalış o mesleklere enter başka bi şey demem … iii düşün

  • Yazan: FeRHaD, 13 Nisan 2007 @ 3:10 pm

    @no_hope
    Hadi lan ne doçenti (gelecekte belki).Yeme beni.Görevli çakarsa buradan chat yaptığımızı atacak şimdi.

  • Yazan: no_hope, 13 Nisan 2007 @ 3:12 pm

    no problem eger cakarsa …biz de onu upstair ….olmaz mı dersin…

  • Yazan: FeRHaD, 13 Nisan 2007 @ 3:13 pm

    O bizi kesin de, biz onu biraz zor.

  • Yazan: no_hope, 13 Nisan 2007 @ 3:13 pm

    hadi kalk voteladım tr yi…gidelim…

  • Yazan: red, 21 Nisan 2007 @ 12:57 pm

    Arkadasım… Ben sıtene tesadufen rastladım.Acıkcası ınanlı cıftlıgı hakkında bılgı arıyordum.A ma muratlıda olusun bana yardım edebılecegın hıssını werdı…ınanlı cıftlıgı nasıl bır yer?
    tekırdag weya corludan ulasımı nasıl??
    ınsanlar uzerındekı uyandırdıgı hıs ne?? bana bu adresten bıldıklerını maıl atarsan sewınecegım sımdıden tesekkurler…

  • Yazan: FeRHaD, 21 Nisan 2007 @ 1:21 pm

    Nedir bu İnanlı Çiftliği meselesi ya.Senden önce bir başkası da telefon numarasını falan istemişti.
    Şu an Muratlı’da değilim.Açıkçası bu çiftliğe de hiç gitmiş değilim.Ama biraz bilgi veriyim.
    Tekirdağ ve Çorlu’dan ulaşım için önce Muratlı’ya gitmelisin.Tekirdağ’dan ulaşım otobüsle 2.50 YTL civarı, Çorlu’dan tren ile değişmediyse 1.5 YTL, minibüs ile 4 YTL olması gerek.Buradan belediye yakınından Hayrabolu otobüslerinden İnanlı çiftliğine ulaşabilirsin.Muratlı’nın birkaç kilometre dışında, İnanlı köyüne kadar gitmiyorsun.Telefon numarası 0-282-361-55-01.Arayarak bilgi alabilir ve istersen gidebilrsin.Daha ayrıntılı bilgi vereceklerdir.
    Bunun dışında çiftlik hakkında bildiğim fazla bir şey yok.Çarşamba gününe kadar İnternet’ten uzak kalacağım, bu yüzden bana ulaşamayabilirsin yukarıda verdiğim telefon numarasını aramanı tavsiye ederim.

  • Yazan: bayram, 5 Mayıs 2007 @ 2:44 pm

    siteniz görüdüm ferhat bey iyi bir yol almatasınız.daha iyi çalışmalarınızı görmek bizleri sevindirecektir.Sizden ricam bizler gibi Veteriner fakültesi öğrecilerinin sorunlarına da değinirseniz sevinirim.Bizler bu mesleğe gönül verirken şimdiden çok çeşitli sorunları da bu mesleği sevdiğimizden dolayı kabul ettik devlet bu sorunlara bir çözüm bulursa sevinirim.Selamlar ve saygılar

  • Yazan: FeRHaD, 5 Mayıs 2007 @ 3:25 pm

    Bayram bey. 🙂
    Yorumunuz için Teşşekkür ederim.Yalnız:
    1-Benim adım Ferhad.
    2-Veteriner fakültesi öğrencisi olmadığım için sorunlarını da bilememekteyim.Paylaşırsanız belki yardımım olabilir.
    3-Lütfen Türkçe’mizi biraz daha iyi kullanalım.
    Saygılar.
    Ferhad

  • Yazan: rustem, 27 Temmuz 2007 @ 7:37 pm

    ferhat nasılsın tatıl nasıl gıdıyo umarım ıyısındır olm kıb grs uz……………

  • Yazan: dağcı, 20 Kasım 2007 @ 6:21 am

    Tam bir Türk genci… Devlete sırtını daya, gerisini düşünme…
    Böyle olmamalı bence, risk yoksa daha fazlası da yoktur. Küçük bir çerçeveye sıkışıp kalırsın.

  • Yazan: FeRHaD, 20 Kasım 2007 @ 9:25 am

    En büyük riski zaten devlete sırtımızı dayayarak alıyoruz. 🙂 Hele bir öğretmenliğe atılalım bakalım nasıl birşey de ondan sonrası ne olur belli olmaz. Aslında çok severek gelmediğim bir bölüm mecburiyetten veya üşengeçlikten de diyebiliriz. Ama şimdilik bitirmeye niyetim var. Bir de benim sağım solum, önüm arkam bir değildir bu gün böyle diyorum ama ileri de ne olacağı belli olmaz.

  • Yazan: toz66, 1 Mart 2008 @ 6:34 pm

    mrb. Bloglar arası mim dalgasının ne kadar yaygın olduğunu belirtmek isterim öncelikle. İşte o dalgalardan bir tanesi daha gürkan tarafından oluşturuldu ve bana gelen pası ben size yönlendirdim. Konu wp sistemi. Mimi cevaplayıp cevaplamamkta serbestsiniz tabi
    link burada
    teşekkürler

  • Yazan: FeRHaD, 1 Mart 2008 @ 9:49 pm

    Mim için ben teşekkür ederim. Yanıtlayacağım.

  • Yazan: toz66, 6 Mart 2008 @ 8:05 pm

    mrb hocam. Sanırım yine ben. Neyse artık. Farklı tarzıyla bir mim dalgası daha başlatmak istedim. Fakat bu sefer standatlar dışı. Tek kişiyi mimliyoruz. Ben de sizi mimledim. Eğer pası almam derseniz beni bilgilendirin. Dalgaya yön verelim.
    Teşekkürler

  • Yazan: HiphopTR, 14 Nisan 2008 @ 4:55 pm

    HiphopTR dergisinden schumi’ye selamlar…

    😉

  • Yazan: Başmanyak, 25 Mart 2009 @ 5:04 pm

    Merhaba Ferhad abi http://www.butunkelimeler.com yayın hayatına son vermiştir.Link tarlasında bulunan linki silersen sevinirim abi kendine iyi bak hoşçakal…

  • Yazan: FeRHaD, 26 Mart 2009 @ 12:15 am

    Tamam, bir ara silerim. 🙂
    Hayırdır, neden sonlandırdın.

  • Yazan: Başmanyak, 29 Mart 2009 @ 5:19 pm

    Sıkıldım artık hem zamanımda yok kısacası biraz mola 🙂

  • Yazan: ümt, 28 Haziran 2009 @ 2:04 pm

    bulgaristan doğumlu olduğunuza göre çift vatandaş olmalısınız. yani başka bir ifadeyle ab vatandaşısınız. ingilizceyi bir başkasına öğretecek kadar biliyorsunuz, bilgisayar ile son derece ilgilisiniz…
    ve buna rağmen iş hayatınızdaki amacınız memur olmak öyle mi? 😀
    son derece mütevazi.

  • Yazan: FeRHaD, 28 Haziran 2009 @ 2:28 pm

    Amaç demeyelim ona. Türkiye’de olunabilicek en iyi şeylerden biri. 🙂
    Bilgisayar vs. ise ilgili bölümlerde okumayınca pek kolay olmuyor. AB işleri için de çevre vs. gerekli, o da bizde yok. 😀

  • Yazan: ORHAN BOZDEMİR, 8 Eylül 2009 @ 4:32 pm

    arkadaşlar mrbalar ben bu şirkette yer almak istiyorum ne yapmam gerekiyo yardımcı olurasanız çok memnun olurum.

  • Yazan: FeRHaD, 8 Eylül 2009 @ 8:37 pm

    Arkadaşım, üzgünüm ama burası bir sigara üretim şirketinin sitesi falan değil. Burada ancak sigaranın zararları ile ilgili birşeyler bulabilirsin, üzgünüm. Google’a devam et.
    Saygılar.

  • Yazan: medya, 25 Aralık 2009 @ 7:10 pm

    selen bana çok yardımcı oldun tşk:):):)

  • Yazan: mert, 6 Ocak 2010 @ 12:46 am

    Selamlar hemşeriz sofya doğumlu ha süper. Bende Saraydayım yakın. 😉
    Benimde bir sözlük (teknik, ticari,tıp,bilişim) projem var hatta yazıdım gerekli eklentileri kurmadan çalışmadığından askıya almıştım. Yardımcı olabilirim.
    Buarada winamp jump to file sorunu çözümü için teşekkürler 😉

  • Yazan: FeRHaD, 6 Ocak 2010 @ 1:01 am

    Yardım teklifiniz için teşekkür ederim. Yazıyı yazdığımdan beri sözlük iyi iş görecek kadar gelişti, artık kırpmaya falan çalışıyorum bile. 🙂

  • Yazan: RAMBO, 20 Ekim 2010 @ 1:52 pm

    Ferhad kardeşim artık güncelle şu v1.6.1 versiyonu. Çünkü Nokia N97 mini cep telefonunda bazen donuyor.

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz