Hakkımda

Not: Aşağıdaki NOT 2008 Aralık ayında yazılmıştır. 😀

Not: Bu yazı güncel değildir, en boş vakitlerimden birinde güncelleyeceğim. Tahminen sınavlarımdan sonra…

Düzenleme: Bahsettiğim sınavların üzerinden 9 ay geçti, anlayın artık. 🙂

En güncel not: Tüm bu yukarıdaki yazanların üzerinden üç – dört sene geçti, anlayın işte güncellenmeyecek. Profil güncelleme merakı olan biri değilim… 😀

 

Ben Ferhad Fidan.
Doğum
1988’in Şubat ayının tahminen soğuk bir gecesinde Bulgaristan’da dünyayla tanışmışım.
Göç
Yıllar önce Bulgaristan’ın Sofya kentinden anavatanım Türkiye’ye göçüp Tekirdağ’ın Muratlı ilçesine yerleşmiş bulunmaktayım.
Eğitim
Anadolu Lisesi mezunu olup eğitimimi Anadolu Üniversitesi’nde açıköğretim İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı (İÖLP) 2.sınıfta eğitimimi sürdürmekteyim. Bu programdam amacım bir İngilizce Öğretmeni olarak mezun olmak ve KPSS, atanma vb. engelleri aşarak bir okulda işime başlamaktır. Sloganım “En Azından Bir Çöpçü Ol, Memur Ol.”dur.Çünkü en düşük memur maaşı bile işçi asgari ücretinden daha yüksek ve de devlet elinde devletin kurallarına göre çalıştığınızda geleceğiniz neredeyse garanti altında demektir. Tabii memurluğu geçip profesör vb. olmakta var ama o zor iş.
Bilgisayar
Bilgisayarla ilişkim yaklaşık üç yıl önce başlamış olup bir keresinde Java programlama dilini öğrenmeye kalkmış fakat çevresel etkenler yüzünden daha sonra vazgeçmiş ve Flash ve Photoshop ile de az da olsa ilgilenmişimdir. OpenOffice (Microsoft programlarını crack vb. ile kullanma taraftarı değilim) ile HTML öğrenmeye başlamışımdır. Tabii arada PHP, ASP, JSP gibi dil ve veritabanları da karıştırmışımdır. Bu yüzden çoğu hakkında nedir diye kısaca bilgim vardır. Sonunda HTML vb. ile sayfa hazırlayarak site yapmanın WordPress kullanmak varken biraz saçmalık olduğunun farkına varmış bulunmaktayım. WordPress’i hazır temalarından birinin tarafımca yıkılıp dökülen bir temasıyla kullanmaktayım. Son zamanlarda da NetBeans 5.5 ile J2ME çalışmaktayım. Üzerinde çalıştığım şu an kişisel bir İngilizce <> Türkçe sözlük projem var.
Bilgisayarımda Microsoft Windows XP HomeEdition SP1 (SP2’ye geçiş yapmalıyım) ve Novell SUSE Linux 10 kurulu bulunmaktadır.Windows altında favori;,
tarayıcım : Opera
antivirüs programım : Antivir
ses çalıcım : Winamp
Video oynatıcım : BSPlayer.
Linux’ta favori;
antivirüs;Kullanmıyorum
tarayıcım : Firefox
ses çalıcım : XMMS
video oynatıcım : Kaffeine’dir.

Müzik

Sevdiklerim, dinlediklerim:

The Cranberries, Bon Jovi, Linkin Park, Limp Bizkit, Apocalyptica, Anathema, Therion, Theatre of Tragedy, Papa Roach, Queen, Placebo, Pakito, Ramstain, DJ Tiesto (‘suz olmaz), Madonna, Tina Turner (çüş demeyin), Shakira, Rem, Savage Garden, Queasy, Opus, Belinda Carlise, Jennifer Paige, Kaoma, Dj SASH, Sting, Daft Punk, Infernal, C.C. Catch, Berlin (O Take My Breath Away’i yokmu.), Abba, Modern Talking, Nirvana, Korn, Metallica, Marylin Manson, Kylie Minogue, Tatu, Avril Lavigne,  Korn, Iron Maiden, HIM, Moonspell, Evanescence, Enigma, Red Hot Chili Peppers, Cradle of Filth, CHER, ATB, Ace of Base, Jamelia, Haddaway (What is Love), PCD, Hande Yener, Gülşen, Eylem, Burcu Güneş, Laço Tayfa, Manga, Sezen Aksu, Şebnem Ferah, Özlem Tekin, Aydilge, Candan Erçetin, Haluk Levent, Edip Akbayram, Manga, Mor ve Ötesi, Ceza, Sagopa, Mustafa Sandal, Kargo, Ogün Şanlısoy, Alpay,  Petra, Veronika, Antique, Slavi Trifonof…

Blog Hayatım

Bir süre HTML sitelerle uğraştıktan sonra WordPress ile tanıştım ve yazılara yorumların da yapılabildiği bu sistemi kullanmaya karar verdim. 25 Aralık 2006’dan beri yazıyorum. Kısaca:
What Kind of Blogger Are You?
Not: Blogosferde taraftarı olduğum bir blog yoktur. Yani birinin bloğuna yorum yazdığım için onun tarafında değilimdir. Kişisel fikirlere göre ayrım yapmam. İstediğim bloga girer, çıkar, işime gelirse yorum yazar, linkini eklerim. Kimseye hesabını vermem.

Diğer
Çok kitap okuyan biri değilimdir. Televizyonu severim. Ayda bir kitap okuduğumda bunu kendi adıma bir başarı kabul ederim. Biraz asosyal biriyimdir.

İletişim
İletişim için aşağı yorum yazabilirsiniz. Eğer özel bir konuysa iletişim sayfamı kullanın. Tabii bloglarınızdaki yorumlarımdan vb. elinizde e-posta adreslerim varsa e-posta da atabilirsiniz. MSN Messenger’a okul dönemleri cep telefonumdan takılırım ayda yılda bir bunun dışında işim olmaz. Bu yüzden hotmail adresimi istemeye zahmet etmeyiniz.

61 Yorum

  • Yazan: FeRHaD, 20 Ekim 2010 @ 2:14 pm

    Donduğu durumlar hakkında bilgiye ihtiyacım var, yoksa gelecek sürümünde de donmalar devam edebilir. Bu belli kelimelerde mi, menülerde dolaşırken mi uygulamadan çıkar ya da başlarkenmi oluyor vs. bilgiler gerekli.

  • Yazan: Çağlar, 1 Kasım 2010 @ 1:10 am

    Tebrik Ederim Güzel Bir Blog.

  • Yazan: çetin, 14 Kasım 2010 @ 4:50 pm

    Ellerine sağlık değerli meslektaşım siten ve projelerin çok yararlı bunların devamlılığını diliyorum 🙂

  • Yazan: Ethem, 19 Aralık 2010 @ 10:24 pm

    emeklerin boşa çıkmaz inşallah.gerçekten orijinal bir blok olmuş :))

  • Yazan: Ethem, 19 Aralık 2010 @ 10:28 pm

    emeklerin boşa çıkmaz inşallah. orijinal bir blog olmuş. ayrıca arama motoru oldukça dikkatimi çekti, her seferinde başka bir cümle çıkıyor :))

  • Yazan: FeRHaD, 20 Aralık 2010 @ 1:58 am

    Eyvallah.

  • Yazan: Fotoğraf Eğitimi, 30 Ocak 2011 @ 11:57 am

    Geçen sene de aynı yazı vardı Ferhad. Güncelle artık 🙂

  • Yazan: FeRHaD, 3 Şubat 2011 @ 6:39 pm

    Düşünüyorum dediğinizi. 🙂

  • Yazan: ESRA TANİ, 21 Nisan 2014 @ 2:35 pm

    Merhaba, ben bir organizasyon için size davet maili atmak istiyorum. Mail adresinizi alabilir miyim?

  • Yazan: serkan, 31 Mayıs 2015 @ 4:33 am

    kardeşim uğraşların ve hedeflerin çok güzel. Sanırım sen de doğuda askerlik yaptın. Ben de 1996 yıllarında oradaydım. seni googleearth e bıraktığın resimlerden buldum. facebookta Hakkari Çukurca Uzundere grubuna beklerim. Allah a emanet ol.

  • Yazan: Levent, 19 Eylül 2022 @ 12:37 pm

    Emekli olmama az kaldığı için araştırma yaparken tesadüfen blogunuza rastladım. Yazmaya devam edin lütfen.
    Elinize sağlık…

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz