İlkokuldan Bir Anı

____________________________________________________________________

İlkokul birinci sınıftayım. Sinem adlı bir arkadaşımla bir oyun oynuyoruz.

Oyunda amaç falan yok, bütün gün birbirimizin parmaklarına kalem batırıyoruz. Tam olarak batırmıyoruz, sadece bastırıp acıtıyoruz. Bir o bastırıp acıtıyor, bir ben.

Bir keresinde “Acımıyorki” falan dedi, ben de bastırırken biraz daha bastırayım o zaman dedim. Bir bastırdım… 🙂 Pıt diye bir ses geldi parmağından, derisi delinmiş.

Parmağı delinince birden ağlamaya başladı kız. Öğretmene de “Ferhad parmağıma kalem batırdı!” dedi. Tabi onu birbirimize karşılıklı yaptığımızı ve bunun bir doğal sonuç olduğunu bilmeyen öğretmenimiz bana ceza verdi ve sınıfın dışına çıkardı.

Neyse ki, son dersti. Ders bitene kadar bekledim sınıfın dışında, sonra da aldım çantamı gittim. Olan arkadaşın parmağına oldu ama çok birşey olmamış olsa gerek sadece ağlamakla yetindi.

4 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 25 Ocak 2009 @ 8:38 pm

    Benim de benzer bir anım var: liseden.
    sıra arkadaşım sol bacağıma yumruk atıyordu. aslında hiç de kötü bir arkadaş değildi. ona göre oyundu. çok da şiddetli yumruk atmıyordu zaten.
    ben elimdeki 0,5 uçlu metal kalemi bacağımın üstünde tuttum o da görmedi bir yumruk daha gönderdi. kalemin ucu eline battı. Ertesi gün öğrendik eli iltihaplanmış davul gibi şişmiş. tetanos iğnesi yapmışlar. daha fazla geç kalsalarmış eli kangren olacakmış. Sağolsun iyi bir arkadaştı beni hiç suçlamamıştı.

  • Yazan: FeRHaD, 26 Ocak 2009 @ 1:52 am

    Seni hiç suçlamamış benimki ise öğretmene şikayet etmişti beni. Üstelik sadece parmağındaki bir delik için. 🙂

  • Yazan: hakan, 23 Mart 2009 @ 11:02 pm

    iyi işte ne güzel bütün derslerden kaytarmışsın,ama benim başıma daha farlı bir olay gelmişti bizim zamanımızda dayak vardı ve bende nasibimi almıştım hiç suçum olmamasına rağmen tabi o zaman cocuksunuz herşeyi öğretmene anlatamıyorsunuz

  • Yazan: hakann, 23 Mart 2009 @ 11:06 pm

    benimde başımdan öyle bişey gecmişti ama ben fena dayak yemiştim hocadan

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz