Garmin Fenix 7X Solar Teardown (Non Destructive)

Sometimes you have an urge to consume some money. You simply want to burn it and then, you lose it. In the end, you’re with a toy that’s kinda same with an older model, but with some tiny differences and a few more installed games. 🙂 The worse is, you want to see what’s inside it. 😀 You start to prepare your tools; screwdrivers, tweezers, balls etc. etc…

Garmin Fenix 7X Solar.
Devamını oku »

Garmin Fenix 6X Pro Disassembly or Teardown whatever you say…

It’s been a long time since I torn something down. So lets destroy something, but what? ? Oow, Garmin released 6 series of its Fenix line. And I have a Garmin Fenix 6X Pro on my arm. So? I can start opening it and it’s definitely a nice thing to post on the blog. 😀 Where’s my T6 or…?

Devamını oku »

Garmin Fenix 5X inner parts, teardown, disassembly, assembly etc… (No Disassemble! )

When I see some circuit boards, get my camera out and take some photos. This time my turn was for Garmin Fenix 5X. Garmin Fenix 5X is Garmin’s sport watch from Fenix series. What makes it different from other Fenix 5 watches is MAPS and mapping functions. It can display the map of the area, search in the map and help you navigate around using the map. It was released last year and Garmin released other products based on that platform. Now lets dive into the watch.

Garmin Fenix 5X

Garmin Fenix 5X

Devamını oku »

Diving inside Garmin Fenix 3, tear down etc…

I have the silver version of F3. I really like it but I’m teacher and wear a formal uniform. As I usually don’t even wear a red tie to fit with F3, I decided to buy a strap to let it seem more formal.
I wasn’t planning an original band but I bought to have the screwdrivers to change the band. I changed the band and tatatataaaa… Devamını oku »

Lansmansız Lansman (Samsung Galaxy S24 serisi)

Geçen bir ürün lansmanına denk geldim. Eskiden çok da meraklanarak izlediÄŸim bir serinin lansmanı idi. Åžimdi ise ürün aynı ürün ailesinin devamı Samsung Galaxy S24 serisi idi ama etrafta ürün yoktu, ya da en azından ürün Samsung Galaxy S24 telefonlar deÄŸildi…

Devamını oku »

Gebze Türkiye Koşuyor Zafer Koşusu 

Türkiye KoÅŸuyor Zafer KoÅŸusu 7 Kasım’da zevkine katıldığım bir koÅŸu yarışı idi. Ben yarışmıyorum tabi, zevkine koÅŸuyorum. 🙂

Devamını oku »

Kyzikos Ultra 30K Arteka Run Yarış Raporu

Yazının başlığını yarış raporu diye yazsam da, yeterli antrenmanı yapamadığım için keyfi olarak giriyorum bu tür yarışlara. Keyfi koşma amacıyla hani. 🙂 Etkinlik bir yarış etkinliği olduğu için bu şekilde adlandırdım sadece. 🙂

Kyzikos Ultra Balıkesir’in Erdek ilçesinde düzenlenen bir yarış. 5K’dan 75K’ya kadar farklı parkurları var. Ben önceden yeterli antrenmanı yapamayacağımı sezdiÄŸimden 30K olan yani 30 kilometrelik mesafesine kaydolmuÅŸtum. Ä°yi de etmiÅŸim. Gerçekten de antrenman kıtlığı yaÅŸadım. 🙂 Daha üstü oln 58K ya da 75K da benim için bitirmesi aman aman bir mesele deÄŸil ama sonuncu olmanın da anlamı yok. O yüzden antrenmanı az yapsam da bitirebileceÄŸim bir mesafeyi seçmek mantıklı idi, 30K seçtim. Hatta bu seneki Ä°da Ultra’da da 35K yarışına kaydoldum.

Devamını oku »

Çatalca Meteoroloji Radarı Yürüyüşü

Çatalca tarafında Gümüşpınar’a yakın MGM’nin meteoroloji radarı var. Åžu MGM’nin sitesinde ya da uygulamasında radar kısmına baktığınızda Ä°stanbul ve çevresi için verileri üreten radar. Tamam Bursa radarı da veri saÄŸlıyor ama çalıştığı sürece esas kaynak Ä°stanbul ve Trakya için Çatalca radarı.

Radar ana yoldan birkaç KM mesafede. Eski Kırklareli Ä°stanbul yolu üstünde Gümüşpınar’dan Ä°stanbul’a doÄŸru birkaç kilometre sonra radarı iÅŸaret eden bir tabelası olan yola geliyorsunuz. Yürüyüşüm de bu yolda biraz ilerledikten sonra baÅŸlıyor. Altınpınar’ın su dolum tesisi var. Etrafta farklı firmaların oldukları yazıyor ama tam olarak kiminden bilmiyorum su kuyuları ve boru hatları vs. de var. Buradan biraz yürüyünce radarın olduÄŸu BüyükkuÅŸkaya Tepe’ye geldim. Tepe gayet yüksekçe ve çevreyi gören bir yerde. Etrafın tadını çıkarınca oradan KüçükkuÅŸkaya Tepe’ye geçtim ve orada da biraz bakındım. Orada da bir telsiz kulesi, yangın gözlem kulesi ve radyolink aktarmaları falan var.

Videoda radarın olduğu kısımlar sona yakın.

Emaar SkyView Seyir Terası ve Sky Walk Manzarası

Bir iÅŸ için Emaar AVM’ye gittiÄŸimde Ä°stanbul’a tepeden bakabildiÄŸimiz Sky View alanı olduÄŸunu gördüm. Çıkıp bir görmesem olmazdı.

Tabii ki adamlar koskoca bina dikmiÅŸ. 48. katına çıkıp etrafa bakıyorsun. Tabii ki bedava olmayacaktı. Türk kimliÄŸini gösterince Sky View 240 ₺ oluyor ve Sky Walk da 40 ₺. Sky View kapalı bir alanda etrafa bakmak. FotoÄŸraf çekilmek için birkaç farklı alan da var içeride ve oturacak yerler vs. de var. Sky Walk alanında ise yanda camlar var ve arada az bir boÅŸluk var. Ãœstü açık, rüzgarı hissediyorsun hani. Ha bir de cam üstünde bir yürüme alanı var. Adamlar Oyak Beton’un C40 ve grobeton ile Skybet ürünlerini kullanmış. Bu kadar ücret fazla olmamalı. HoÅŸ, Türk kimliÄŸi göstermezseniz, yani turist vs. iseniz 960 lira mı neydi, fiyat baya farklı idi o zaman.

Neyse, tepeye çıkmışken biraz görüntü de kaydettim tabii ki. 4K, buyrun izleyin.

Ä°stanbul Sapphire Tower’dan Ä°stanbul’a gece bakışı

YaÄŸmurlu bir gündüzün ardından Ä°stanbul’a Sapphire Tower’ın teras katından bir bakış. Samsung Galaxy S22 ile çekildi. Önümdeki camlarda yaÄŸmur damlası izleri olduÄŸundan ve yansıma yaptıklarından ne yazık ki o kadar temiz bir görüntü olamadı. 28 Ocak 2023 tarihinde çekildi.

SoundPeats S5 Kablosuz Kulaklık Kullanıcı Deneyimi İnceleme vs.

SoundPeats S5 Kasım ayından beri kullandığım bir kulaklık. Önceki kulaklığım Realme Wireless Buds bozulup garanti süreci bir komedi ile sonuçlanınca yerine aldığım kulaklık olur kendisi. KoÅŸuforum’daki yorum ve tavsiyelere göre almaya karar verdiÄŸim bir kulaklıktı. Neden koÅŸuforum da bir odyofil sitesi deÄŸil? Ben odyofil deÄŸilim ve koÅŸarken kullanmak için bir kulaklığa ihtiyacım var. Kulaklığı 11 Kasım 2022 tarihinde 499 liraya almışım, ÅŸuan nedir bilmem. Ä°ki katına çıkmış da olabilir ama sanmıyorum. 🙂

Öncelikle şöyle bir kutu açılımı videosu ekleyeyim.

Devamını oku »

Realme Wireless Buds kulaklık deneyimim

Kullandığım Sennheiser CX Sports Wireless kulaklıklarım hakkı rahmetine kavuÅŸup garantisi için geç de kalınca kendime baÅŸka bir kulaklık edinme arayışına girdim. Vatan Bilgisayar’da öylesine dolaşırken yanıma gelip nasıl yardımcı olabileceÄŸini soran görevliye öylesine aklımdaki sorumu sordum ve bir Samsung’un bir kulaklığı ile Realme Wireless Buds ürününü önerdi. Samsung kulaklık pahalı geldi tabii ki, üstelik telefonlarla gelen Samsung kulaklıklarımı pek beÄŸenmediÄŸimden Realme Wireless Buds’ı bir denemeye karar verdim. 220 liraya aldım kulaklıkları.

Devamını oku »

MTA Fay Hattı Haritaları

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü sitesinde oldukça detaylı sayılabilecek bir ÅŸekilde ülkemizdeki fay hatlarının haritasını sunuyor. Harita görselinde görmek istediÄŸiniz ile tıklayarak açılan PDF’te haritayı inceleyebiliyorsunuz. Gitmek için görsele ya da buraya tıklayın.

Güngörmez Rüzgâr Gülleri Civarında Yürüyüş [video]

Haftasonu yürüyüşü planımı mevsimden dolayı yine yapmayı düşündüğüm yerde yapmamaya karar verdim. Doğrusu aklıma koymuştum, rota inceliyordum. Sonradan mevsimle ilgili olumsuz yorumlar gördükçe, zaten gitgide zaman kaybettiğimden salla gitsin, gidip yakınlarda bir yerde gezineyim dedim. Yine Saray Güngörmez mahallesi etrafı ormanlarda dolaştım. Orman içindeki bir dal kırılma sesleri hariç de bir heyecan yaratan bir şey olmadı. Muhtemelen bir domuz koşturdu o esnada.

Devamını oku »