İstatistikler

There are a total of 4 Kullanıcı online now: 0 Üye, 2 Misafir and 2 Bots.

Most users ever online were 335, on 18 Eylül 2023 @ 9:13 am

2 Misafir Online Now

#1 - Guest on 28 Mart 2024 @ 7:00 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » » İstatistikler [url]

#2 - Guest on 28 Mart 2024 @ 6:58 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Sayfa bulunamadı [url]

2 Bots Online Now

#1 - Bing on 28 Mart 2024 @ 7:00 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » » İzlenesi 100 belgesel [url]

#2 - NBot on 28 Mart 2024 @ 6:58 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Hakkari [url]

Comments Posted By FeRHaD

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

TR Sözlük v1.0 ve Cep imla v1.0

Malesef oldukça uzun zaman önce hazırladığım için elimde yok şu an orijinal veri tabanı.

» Posted By FeRHaD On 17 Kasım 2012 @ 12:01 pm

Ayhan bey, programın veri tabanına baktım da şu an yok elimde. Sözlüğün kullandığı biçimde liste de bir insan için pek kullanışlı değil.
Sözlük veri tabanında TDK’nın sitesinden alınmış bir XML biçiminde bir dosyanın içeriğini ayıklayarak hazırladığım dosyalar bulunuyor. Google’da Türkçe sözlük veri tabanı diye aratarak benzer veriler bulabileceğiniz gibi, TDK sitesi üzerindeki büyük sözlüğü de bu iş için kullanabilirsiniz.

» Posted By FeRHaD On 12 Kasım 2012 @ 11:25 pm

Hasan bey, veri tabanındaki sözcükler özel isimler büyük harfle, cins isimler küçük harfle başlayacak şekilde girilmiş. Bunu değiştirmek ya da programa büyük küçük ayrımını yaptırmak biraz sorun çıkarıyor.
Cep Ingilizce’de arama komutu menüde değil, otomatik yapılıyor. Bu sözlüğü de bu şekilde yapmak daha iyi olur ama yeterli vaktim olmamasından dolayı ilgilenemiyorum.
Güle güle kullanın.

» Posted By FeRHaD On 7 Şubat 2012 @ 6:07 am

İnternet’te mobil uygulama sitelerine falan yükledim zaten. Siz de çeşitli ortamlarda paylaşabilirsiniz tabi ama geliştirici girişi gerektiren platformları bana bildirirseniz daha iyi olur.

» Posted By FeRHaD On 16 Eylül 2010 @ 1:57 pm

Tamam, yalnız çok acele etmeyin, sakin olun yani. Tam olarak ne değişiklik/yenilik yapmam gerektiğine bile karar vermiş değilim çünkü.
cep imla zaten düşük konfigürasyonlu cihazlar içindi ki onda bir güncelleme yapmayabilirim belki.

» Posted By FeRHaD On 16 Eylül 2010 @ 1:36 pm

Enes, yakın zamanda böyle bir sürüm yayınlayamayacağım. Önceliğimde başka projeler var. Bunlar bitince ise bu projede de değişiklikler yapmam daha kolay olacak.
Ancak şu an geliştirme ortamım kaynaklı sebeplerden pek hızlı ilerleyemiyorum.

» Posted By FeRHaD On 16 Eylül 2010 @ 12:49 pm

Bellek derken, cihazın RAM belleğini kastediyorum. Eski çoğu Nokia’da Symbian işletim sistemi olsa da Java bellekleri, yani bana izin verdikleri bellek 512 KB kadar idi. Bu da bazı durumlarda yeterli gelmiyor belki. Gerçi ben de minimum 512 KB belleğe göre hazırlarım uygulamaları ama sanal makine türü ve özelliklerine göre değişik tepkiler oluşabiliyor.

» Posted By FeRHaD On 13 Eylül 2010 @ 10:22 pm

Enes, bahsettiğin durum teknik olarak olmamalı ama neden olduğu ile ilgili tam bir şey diyemem ama eğer bellek yetmezliği gibi bir durum varsa bundan olabilir belki, gerçi o zaman da bir hata vermesi gerekirdi. Bundan başka bir fikrim yok.
Programı kaldırıp tekrar kurmayı denedin mi?

» Posted By FeRHaD On 13 Eylül 2010 @ 12:42 am

Enes, bazı telefonlarda kelimenin yazıldığı kutucuk biraz farklı çalışıyor. Bir şey girince tamam vs. bir butona tıklaman gerekiyor. Bu da uygulamanın doğasına biraz aykırı ama butona tıkladıktan sonra aramayı yapması gerekli. Pek çok telefonda denediğim oldu, ya hiç çalışmıyor ya da çalışıyor ama farklı birkaç problem oluyordu, böylesini duymadım hiç. Muhtemelen dediğim gibi bir şeydir.

» Posted By FeRHaD On 8 Eylül 2010 @ 10:10 pm

Erhan, e-posta adresine yazdım ama sunucuda böyle bir hesap yoktur diye yanıt geldi.

» Posted By FeRHaD On 30 Ağustos 2010 @ 1:39 am

@Noname
Cep Ingilizce benzeri fonksiyonaliteden kastınız kelimelerin yazılırken gösterilmeye başlaması ise bunu sağlamam çok uzun sürmez aslında.
Ancak benim şu anki planım Cep Ingilizce için daha kullanışlı bir arayüz yazmak ve daha sonra da TR Sözlük’e bunu eklemek.
Mesela şu an iki sözlükte de yurtdışından alınan telefonlarda karakter girişi ile ilgili problemler var. Planım bunların olmayacağı, bunu tam olarak kontrol edebileceğim bir arayüz ile bu sorunu gidermek. Ayrıca bu bazı cihazlarda görülen açılış problemini de çözebilir.
Bu sebeple önce bir Cep Ingilizce’yi güncelleyeyim diyorum. Tabi dediğiniz gibi yapmam da çok zor bir şey değil, daha fazla talep olursa yapabilirim.

» Posted By FeRHaD On 4 Mayıs 2010 @ 9:48 pm

Teşekkür ederim. Amin.

» Posted By FeRHaD On 2 Aralık 2009 @ 12:08 am

Sayın Murat bey ve Mehtap hanım, 🙂
Böyle birşeyi ben de isterim ancak, bunu yapabilmem için elimde bir Türkçe – Farsça sözcük listesi olması gerekli. Ne yazık ki şu an elimde olmadığından bunu yapamam. Ancak sizin bildiğiniz sözlük listeleri varsa ya da bir tane gönderebilirseniz seve seve yaparım. 🙂

» Posted By FeRHaD On 13 Ekim 2009 @ 10:37 am

Teşekkür ederim Ahmet bey, inşallah ileride daha iyi daha değişik şeyler üretebileceğiz. 🙂

» Posted By FeRHaD On 9 Ekim 2009 @ 3:37 pm

Teşekkür ederim Selim. 🙂

» Posted By FeRHaD On 8 Ekim 2009 @ 2:57 pm

Cep Ingilizce v1.6.1

Serkan bey, uygulama bir Java uygulamasıdır ve iPhone ilk sürümünden beri Java’ya doğal destek sunmamaktadır, emülatör kurulumu da yasaktır. Ancak çeşitli yöntemlerle Java emülatörleri çalıştırılabilmekte ve Java uygulamaları da bu emülatörler üzerinde çalıştırılabilmekte diye biliyorum. Bundan dolayı uygulamayı kolay bir şekilde çalıştırmanız mümkün değil.

» Posted By FeRHaD On 7 Nisan 2013 @ 1:16 pm

Şu anda bir Android cihaza sahip olmadığım için Android sürümü hazırlamayı düşünmüyorum çok yakın zamanda.

» Posted By FeRHaD On 14 Ekim 2012 @ 2:21 am

Telefonu kapatıp açmayı deneyin.

» Posted By FeRHaD On 3 Şubat 2012 @ 4:07 am

İçine girmek önemli değil ya, string nesnelerini değiştirip kendinin gibi yayınlamaya çalışanlar vardı. 🙂
Müsait olmadığımdan dolayı pek ilgilenemiyorum şu an. Yoksa yeni sürümde Unicode karakterler okunmasa bile çözmeyi düşünüyordum fonem meselesini.

» Posted By FeRHaD On 27 Ocak 2012 @ 6:10 pm

Ne o?

» Posted By FeRHaD On 27 Ocak 2012 @ 6:07 am

Uyarı için teşekkürler, farketmemiştim bunu. Sonraki sürümde düzeltilmiş olacaktır.
Tabi işimden pek zaman kalmıyor bunu geliştirmeye, o sebeple biraz yavaş ilerliyor çalışmalarım. Aslında şu anki fonksiyonaliteyi sağlayabilirim yeni arayüzde de ama eklemek istediğim şeyler var, ve de vaktim yok.

» Posted By FeRHaD On 6 Eylül 2011 @ 9:47 pm

Enes bey, Türkçe karakterle başlayan birkaç kelime grubunda sorun vardı ama uzun zaman önce çözmüştüm sanıyordum. Şimdi denedim de, öbür kelimesini vs. buluyor bende. Kullandığınız cihazdan girişte ö harfi yerine o harfi vs. yazılıyor olmasın?

» Posted By FeRHaD On 4 Eylül 2011 @ 4:45 am

Sercan, cihazda Symbian işletim sistemi var öğrendiğim kadarıyla. Bu durumda bu uygulamayı telefonuna yükleyebilirsin. Yapman gereken, yukarıdaki Cep Ingilizce v1.6.1 (JAR) bağlantısındaki dosyayı bilgisayarına kaydetmek, onu telefonda kolay bulabileceğin bir yere atmak. Sonra da dosya yöneticisinden onu çalıştırmak. Bundan sonra kurulum başlayacaktır ve devamlı onay vererek uygulamayı akıllı telefonuna yükleyebilirsin. Kurulumdan sonra uygulama diğer uygulamaların yanında, ana menüde olacaktır, ya da alt klasörlerinde. Oradan çalıştırabilirsin.

» Posted By FeRHaD On 21 Mayıs 2011 @ 2:18 am

Enes bey, zaten uygulamaya bu harfler de eklenik, ancak karakter seti olarak her cihaz bu karakterleri göstermediğinden görünmüyordu bu harfler. Ancak yeni sürümde fonetik gösterimi resimler üzerinden yapacağım için, sorunsuz görünecektir.

» Posted By FeRHaD On 21 Nisan 2011 @ 3:40 am

Teşekkürler Murat.

» Posted By FeRHaD On 8 Mart 2011 @ 2:42 am

Başak, cep telefonunu USB kablosu ile bilgisayara bağlayacaksın. Sony Ericsson’da hafıza kartı ya da telefon hafızasında Other diye bir klasör vardı sanırım, Other değilse Misc de olabilir. Bunun içine atacaksın.
Sonra cep telefonunu bilgisayarından ayıracaksın. Telefonunun dosya yöneticisine gireceksin. Orada resimler, sesler, oyunlar, uygulamalar vs. en altta Diğer diye bir klasör olacak sanırım, onun içinde telefona kopyaladığın dosyayı bulacaksın.
O dosyanın üzerine tıklayıp devam veya ileri komutları ile devam edip uygulamayı telefon ya da hafıza kartından hangisine istersen, telefonunun Uygulamalar klasörü içine kuracaksın. Sonrasında Diğer klasöründen bir geri gidip, uygulamalar klasörüne gidersen orada Cep Ingilizce yazdığını göreceksin, sözlüğü buradan açıp kullanabilirsin. Eğer yüklediysen ama uygulamalar klasöründe yoksa oyunlar klasörüne de bak. Tabi hafıza kartı ya da telefon hafızasına kurduysan, bunlara da bakarsın.
Sony Ericsson cihazlarda kurulum kolaydı, hız olarak da hızlı çalışır sanırım uygulama. 🙂
Kuramazsan yine yaz, bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım. 😉

» Posted By FeRHaD On 25 Şubat 2011 @ 6:40 pm

Yasir, indirdiğin uygulama farklı bir uygulama olmalı. Henüz hiç SIS biçiminde bir uygulama hazırlamadım.

» Posted By FeRHaD On 5 Ocak 2011 @ 2:41 am

İmleçin yavaş hareket etmesi kelime kutusuna girişten 1.5 saniye sonra aramanın başlaması olmalı, arama işlemi işlemciyi tam kullandığından yavaşlatıyordur biraz. Yeni sürümde ayrı bir süreçte olacağından arayüz ve arama sistemi bu olmayacaktır sanıyorum.
Klavyede ses çıkışı ise benim önleyebileceğim bir şey değil. Cihazınızda mutlaka klavyede ses çıkışı ile ilgili ayarlar vardır, bunları bir inceleyin. Sesi kesemediyseniz de Java yazılımının böyle bir ayarı olup olmadığına bakın, zira ses komutunu veren Java yazılımı.

» Posted By FeRHaD On 16 Aralık 2010 @ 6:23 pm

Oldukça mantıklı, uygulama başlatılıyor ama baştaki iki ekran öğesinden ikincisine geçerken bellek yetersizliğinden dolayı geçemiyor.
Telefonu yeniden başlatınca da düzeliyordu bu problem. Tabi işletim sistemi bir süre sonra eldeki belleğin kontrolünü tam sağlayamadığından biraz sızıntı oluyor ve bellek dolunca uygulamada sorun çıkıyor.
Uygulamanın hakkında sayfasında uygulamaya ayrılmış bellek miktarını gösterir ama bu soruna sebep olan bellekten ayrı olduğundan doğru olmayabilir.

» Posted By FeRHaD On 23 Ekim 2010 @ 7:25 pm

Gelecekte olabilir de, şu an hobi olarak yaptığım bir iş ve önceliği yüksek işlerim var. Onlar bittiği gibi yeni sürüme kasmayı planlıyorum inşallah. 🙂 Müsait olsam da gelecek ay falan çıkarsam sürümü, iyi olacak. 🙂

Modelinizi söylemeniz iyi olmuş. Bu modellerde Symbian işletim sistemi yok ve sadece 1 MB boyuta kadar Java uygulamaları çalışıyor. İki mini sürümvar ama onları da 1 MB boyuta çekmem için çok uğraşmam gerek. 🙁

» Posted By FeRHaD On 23 Ekim 2010 @ 4:50 pm

«« Back To Stats Page