İstatistikler

There are a total of 3 Kullanıcı online now: 0 Üye, 1 Misafir and 2 Bots.

Most users ever online were 335, on 18 Eylül 2023 @ 9:13 am

1 Misafir Online Now

#1 - Guest on 21 Eylül 2023 @ 7:25 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Eğitim [url]

2 Bots Online Now

#1 - CCBot on 21 Eylül 2023 @ 7:28 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » » İstatistikler [url]

#2 - NBot on 21 Eylül 2023 @ 7:25 pm
F Tipi Blog - Made in Satisfaction » Kıssadan Hisse [url]

Comments Posted By Murat

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Fıkra – Ama eşek yoktir

güzelmiş 🙂

» Posted By murat On 19 Kasım 2012 @ 4:49 pm

Flash desteği olmayan iPad

Tamamen doğru bir yaklaşım. Apple firması java ve flash desteğini, uygulama satışları düşmesin diye desteklemiyor. Sonuç olarak apple bir ürünü yüksek fiyatla satarken kazandığı paranın kat kat fazlasını saçma bir programa 1$ verebilen müşterilerden kazanıyor. iphone gibi cihaza türkiye şartlarında 2500 lira veren biri o uygulamalara verdiği 2-3$ dert etmiyor. Adamlarda bunun farkındalar. Fakat kısıtlı program ağı sayesinde birçok uygulama iphone için şuan yok. Java ve flash desteği olsa, Javafx ve adobe air ile birlikte iphone özellikleri birleştirilerek insanların gözlerine inanamayacağı birçok uygulama geliştirilebilir. Apple, kullanıcılarını tarikat mensubu gibi görmeye devam ettikçe bu düzen böyle gider.

» Posted By Murat On 7 Şubat 2010 @ 2:32 pm

Nokia’dan arayüz güncelleme planları

Uzun vadede bakılacak olursa arayüz değişikliği Nokia’yı bir süre daha idare eder fakat benim görüşüm SonyEricsson şuan ki hızı ve güvenilirliği ile devam ederse Nokia pazar payının çoğunu SonyEricsson ve Türkiye’de pazara derin giriş yapması halinde HTC ye kaptıracak gibi görünüyor.

» Posted By Murat On 10 Aralık 2009 @ 12:27 am

Google Public DNS hizmeti

Yazdım bakalım google dns numaralarını. Ne değişecek birkaç günde anlarız.

» Posted By Murat On 4 Aralık 2009 @ 12:57 am

şAŞKın filmi

Filmin konusu güzeldi aslında fakat oyuncular sanki oynamamak için birbirleriyle yarışmış, oyunculuk çok sıradan geldi bana. Kendilerini bu tip bir durum için daha katlanılabilir gösterebilirlermiş. Yine de izlenebilir.

» Posted By Murat On 28 Kasım 2009 @ 12:46 pm

Cep Ingilizce Mini (ENTR ve TREN)

Ben geçen günlerde samsungun dokunmatik ekran bir telefonunda 1.6 sürümünü denemiştim, aşırı yavaş çalışmasından ötürü sildim. Belki bu sürüm daha hızlı çalışır, fakat samsungun java uygulama mantığını bir türlü kavrayamadığım için çok görmüyorum, sırf bu sebeplerden ötürü SonyEricsson un orta halli bir modelini samsungun en son modeline değişmem.

» Posted By Murat On 13 Kasım 2009 @ 12:08 pm

IMEI kontolü

gov.tr diyor bunada güvenemezsek neye güveneceğiz bu ülkede 🙂

» Posted By Murat On 10 Kasım 2009 @ 2:09 pm

Fight Club (Dövüş Kulübü)

Çok güzel bir filmdi. Benim film zevkime uyan tarzda filmler pek çıkmıyor. Psikolojik gerilim tarzı, insanı daha çok düşünmeye iten tarzda filmler pek çekilmiyor. Dövüş kulübü, Hide And Seek, 1408, GP506, Donnie Darko bunlardan yalnızca birkaçı.

» Posted By Murat On 12 Kasım 2009 @ 3:08 pm

Java SE (JRE) 6 Update 17

Filezilla kullandım fakat ben kullandığım sıralar o kadar güncelleme yoktu şanslı zamanıma denk gelmiş olacak 🙂 LeapFTP kullanıyorum hafif ve hızlı olması yetiyor, başka ne özellik isterki bir insan ftp programından.

» Posted By Murat On 21 Kasım 2009 @ 9:48 pm

Hayatımda bu kadar sık güncellenen bir yazılım daha görmedim. Neler değişiyor acaba bir what’s new yazısı koysalar bari.

» Posted By Murat On 8 Kasım 2009 @ 11:47 pm

Uygulama olarak Opera Bileşenleri

Ubuntu için harici sürücü yüklemeye gerek yok aslında genel anlamda Generic sürücüler düzgün çalışıyor. Ancak Yönetim menüsünden Donanım sürücüleri kısmına baktığınızda sürücünün aktif olmadığını görürseniz onu aktif etmeniz sürücünün otomatik kurulup hazır hale getirilmesini sağlıyor. Nadiren de olsa ekran kartı, sürücü uyuşmazlığı yüzünden grafiksel arayüze girememeniz mümkün, böyle bir durumda, konsol ekranından login ekranından “sudo nano \etc\X11\xorg.conf” komutu ile X11 conf dosyasını açıp geçerli ekran seçeneklerinden monitörünüze uygun Hertz ve çözünürlüğü seçerek ekranı düzeltebilirsiniz. Ati’nin driver yükleyicisi Linux sistemlerde pek görülmemiş bir şekilde openoffice ve netbeans kurulumu gibi GUI ile yapılıyor, yani bir kurulum sihirbazı mevcut. Yükleyiciden kastım, derleme işini kullanıcının elinden alan daha basit bir yükleme modülüydü.

» Posted By Murat On 21 Kasım 2009 @ 9:58 pm

Biraz önce inceledim de benim kullandığım zamanlar operanın paket desteği yoktu ve derleme esnasında eksik bileşenler yüzünden büyük sıkıntı çıkarıyordu. Yeni sürümlerde Universal dağıtımlar için paketleme yapılmış tekrar kurup deneyeceğim. Umarım opera kurulum işini sisteme bırakmak yerine kendine Ati gibi bir yükleyici hazırlamıştır.

» Posted By Murat On 16 Ekim 2009 @ 10:24 am

Linux sürümlerinde kullandığınız kütüphanelere göre ayrım yapılmamış ve sadece Qt frameworkunu destekliyor. Basit olarak düşününce Gtk+ daha iyi olabilirdi diyorum çünkü yüklemesi ve sisteme uyumu bence Qt den daha kolay. Fakat yinede beğendiğim tarafı Qt3 ve Qt4 için ayrı ayrı destek verilmiş olması takdir ettim 🙂 Mac’te en iyi çalışan tarayıcı Safariyi saymazsak Firefox o yüzden Opera kurup başınızı ağrıtmanızı hiç tavsiye etmem, onun arayüz zımbırtısı intel tabanlı mac’lerde sorun çıkarıyordu kasıntı duruyordu çünkü. Linux kullanıcıları depolu dağıtımları beklemenizi tavsiye ederim sistem uyumu büyük sorun olabiliyor opera için.

» Posted By Murat On 15 Ekim 2009 @ 11:58 pm

Twitter’a yeni diller

Launchpad ile ortak çalışsalardı açıldıkdan 1 hafta sonra 50 dilde hizmet verirlerdi. Birşeyleri sadece kendileri yapma isteği diğer insanları etkileyebiliyor. Koskoca Fedora ve Ubuntu bir işletim sisteminin tamamını 15-20 dilde aynı anda yayınlamak için 3 hafta gibi kısa bir süre harcıyorlar çünkü launchpad üyesi oldukları için en doğru çeviriler dünyanın her yanından geliyor. Bunları kontrol etmek zaten işin en kolay kısmı oluyor.

» Posted By Murat On 9 Ekim 2009 @ 11:03 am

Bluehenge de çıktı 🙂

İlk aya seyahat görüntülerindeki ışık farklılıkları hatasını bu işte yaparlarmı merak ediyorum.

» Posted By Murat On 6 Ekim 2009 @ 10:46 am

TR Sözlük v1.0 ve Cep imla v1.0

helal olsun çok güzel… sizden bir farsça sözlük de bekliyoruz

» Posted By murat On 10 Ekim 2009 @ 12:14 pm

Ellerinize sağlık yine başlangıç olarak çok güzel iki uygulama betası yayınlamışsınız. İlerde bu porgramlarında cep ingilizce gibi gelişip zenginleşeceğinden şüphem yok.

» Posted By Murat On 6 Ekim 2009 @ 10:33 am

Cep Ingilizce v1.6.1

Gerçekten çok detaylı ve kullanışlı bir program. samsung s8003 te sorunsuz çalışıyor. sizi kutlar, çalışmalarınızın devamını dilerim.

» Posted By Murat On 6 Mart 2011 @ 9:24 pm

kolay gelsin.yeni sürümünde MİDP 2.1 KULLANILDIĞINDA ACABA NOKİA BAZI MODELLERİNDE SORUN ÇÖZÜLEBİLİRMİ?

» Posted By MURAT On 1 Kasım 2009 @ 2:55 pm

şuan telefonumda yaptığınız sözlüğün v1.2 kullanıyorum.
ve hiç sorun çıkarmıyor.peki v1.2 ile v1.6 arasında negibi farklar var.programın çalışmasıyla ilgili.

» Posted By murat On 30 Ekim 2009 @ 12:04 am

öncelkle kolay gelsin diyorum.1 megabyte sınırlaması yani telefonun ram i oluyor.yoksa çalıştırdğımız programın büyüklüğüylemi alakalı.çünkü 7 megabyte lık advanced english dictionary sorunsuz çalışıyor.

» Posted By murat On 29 Ekim 2009 @ 12:31 pm

öncelikle yaptığın sözlük çok işe yarıyor.eline sağlık.daha önceden ericcson k750i telefonum vardı arızalandı.v.1.6 sorunsuz çalışıyordu.
şimdi yeni nokia 5130 telefonu aldım fakat v1.2 sonraki sürümler çalışmıyor.mesela v1.6.1 son sürümünde bazen normal çalışıyor çoğu zamanda “cep inglizce çalışıyor,Görüntülenecek bir şey yok” yazısı karşıma çıkıyor.telefonumun özelliklerine baktaım
java 2.1 desteği var sorun nedir.acaba.sözlük sorunsuz birkez açtığımızda müzik veya radyoyu açabiliyoruz.iyi çalışmalar.

» Posted By murat On 28 Ekim 2009 @ 2:28 pm

Ebruli Sozluk.net v1.0

Ne yalan söyleyim gözüm korktu.Hatta (şimdilik) bu projeyi rafa kaldırdım. Php biliyorum fakat o kadar uğraşmaya değmez bence. Üniversite ile anlaşmak kolayda bilgi işleme derdini anlatmak zor 🙂 Neyse artık başka bir milestone belirlemem gerekecek kendime.Aslında CepIngilizce tarzı bir Japonca sözlük düşünüyordum fakat veri tabanı fonetik olabiliyor ve fonetik veritabanı basit anlamda hiçbir işe yaramaz. Neyse artık bakıcaz birşeye. J2me Öğrenmem gerektiğine eminim artık.

» Posted By Murat On 28 Eylül 2009 @ 3:55 pm

İşin aslı aklımda bir uygulama var fakat başlangıç seviyesinde olduğum için sanırım bu uygulama beni bayağı aşıyor. Ben üniversitenin öğrenci işleri portalına bağlanıp öğrencilerin online olarak mobil cihazlarından sınav tarihlerini ve ders notlarını görmelerini sağlayan bir program yapmayı düşünüyorum. Tabi basit birkaç özellik daha olacak önemli telefonlar,yerleşim planı falan gibi. Teoride Visual design ile netbeans te birşeyler yapmaya çalıştım fakat iş canvas ile adam gibi birşeyler çizdirmeye veya bilgileri öğrenci otomasyonundan çağırmaya gelince kilitlendi kaldı. örnek olarak giriş yaptırıp gelen verileri program üzerinde yazdırmayı düşündüğüm adres bu “http://ogrenci.kku.edu.tr/ogr/giris.htm” netbeans kendi sitesinden login uygulamasına göz attım giriş Success Ve Error bağlantılarını bir şekilde sağlıyorum fakat gerisi malumunuz visual design ile yapılacak kadar basit değil. Kendi halimde vakit geçiriyorum işte 🙂 Birgün gerçekten öğrendiğim şeyleri bir araya getirip bu programı yapabilirsem güzel birşey olacağını umuyorum.

» Posted By Murat On 28 Eylül 2009 @ 3:28 pm

Bilgiler için gerçekten çok teşekkürler. çok işime yarayacağından eminim. Birşeyler yapmayı başarabilirsem buradan sizinle paylaşmayı çok isterim. İyi çalışmalar.

» Posted By Murat On 28 Eylül 2009 @ 12:48 am

Ellerinize sağlık Ferhad bey yine çok güzel bir uygulama hazırlamışsınız. Sormamın bir sakıncası olmazsa, program arayüzünde Svg mi kullandınız ve bilgi alışverişini IOException,HttpConnection ilemi sağladınız ? Ben bir süredir görsel olarak bu uygulamaya benzer birşeyler yapmaya çalışıyorum fakat netbeans sanki beni çok kısıtlıyor uygulamaya arka plan bile koyamıyorum. Bu online veri aktarımı işi ise tamamen kafamı karıştırıyor, birkaç örnekle deneme yaptım fakat veri alışverişini bırakın bağlantıyı dahi sağlayamadım.

» Posted By Murat On 27 Eylül 2009 @ 11:41 pm

Güzel Türkçe’miz

Adamların halinden belli değilmi. isteselerdi çoktan latin alfabesine geçmezlermiydi diye düşünmeden edemiyor insan. Sonuçta japonlar kanji harflerini 1937’deki Çin – Japonya büyük savaşından sonra Çin’den aldılar ve geliştirdiler. Biraz daha dikkatli bakılınca basit çincede yeri boş olan bütün kanjilerin japoncada karşılıklarının olduğu görülür. Yüzbinlerle ifade edilen kanjiler son dil birliği toplantısından sonra çok kullanılan kelimeler ve insan isimleri olmak üzere iki bölüme ayrılıp büyük oranda azaltıldı. katakana kullanımını artıracağı ve yazım dilinin sadeleştirileceği düşünülüyor fakat ben inanmıyorum çünkü masaüstü ve mobil cihazlarda bile halen katakana karakterler yazıp boşluk tuşuna basarsanız o kelimenin kanjisi otomatik olarak ekrana yazdırılıyor. İlgilenenler varsa eğer ücretsiz ve açık kaynak olarak geliştirilmiş “Wakan”(Japanco – Çince sözlük anlamına geliyor) programını önerebilirim. En azından bilgi sahibi olmak güzel olur.

» Posted By Murat On 28 Eylül 2009 @ 1:16 pm

Fakat şöylede bir durum var. orada görülen karakterlerden bir çoğu tek olarak bir anlam ifade edebiliyor. yani normalde bizim 5 kelimede anlattığımızı onlar tek kanji de anlatabiliyorlar. Bu cümleler özellikle seçilmiş sanırım. Ayrıca Japonca’da kana modu yazı kullanılarak aynen bizim yazdığımız gibi basit şekillerle yazı yazılabilir.

» Posted By Murat On 27 Eylül 2009 @ 11:26 pm

Asal Sayilar v1.0

Ellerinize sağlık ferhad bey. Birilerinin işine yarayacaktır eminim. Fakat en basit anlamda cep telefonuna performans testi yapma fikri bile başlı başına bir uç noktadır benim gözümde. o yüzden sizi tekrar kutluyorum.

» Posted By Murat On 17 Ağustos 2009 @ 12:56 am

Cep Ingilizce v1.6

Ya şu yukarıda kalan mesajların birinde netbeans ve mobil eklentileri demiştiniz, ben netbeans sitesinden ve genel olarak diğer sitelerden bir araştırma yaptım fakat 3-4 eklenti harici çok işe yarar mobil eklentiler bulamadım. eğer mümkünse siz elinizdeki eklentileri paylaşsanızda bizde faydalansak 🙂 mümkünse tabi, kendinize saklamak isterseniz anlarım.

» Posted By Murat On 22 Ekim 2009 @ 1:02 am

«« Back To Stats Page