Kapıkule’ye nolur birkaç memur daha

____________________________________________________________________

Şu devletimizde ne kadar çok memur vardır ve bir kısmının da iş diye yaptığı oturmak arada sırada gelen bir iki belgeye bakıp imza çakmaktır vs. Tabi lazım ettikleri yerlerde ise çok az vardır, bunlardan biri de Kapıkule Sınır Kapısı.

Geçen gün akşam üzeri saat 18:30 gibi Kapıkule sınırına Bulgaristan tarafından tır ile geliyorduk. Öyle planlarımız vardı ki, o akşam evde falan olacaktık. 🙂 Sınıra birkaç kilometre kala durduk tabi, başladık beklemeye. Saat 21:00’e kadar bekle bekle dur. Ne olup bittiğini bilen de yok, ne zamana kadar bekleyeceğimizi bilen de. 🙂 Bir tırda kaçak mal mı yakalanmış, görevliler mahkemede imiş de kimse yok mu imiş ne imiş uzun bir kuyruk vardı işte. Neyse saat 21:00 gibi yavaş yavaş hareket etmeye başladık ve sonraki sabah saat 11:00 gibi sınırdan çıkabildik. :DTürkiye tarafına da ancak sabah 6:00 gibi girebildik, Bulgar tarafında işler kısa sürdü ama Türkiye tarafı deli gibi dolu olduğu için onlar da ilerletemiyor.

Kapıkule Tır Gümrüğü

Kapıkule Tır Gümrüğü

Ne işler döndü bilmiyorum ama bu tür uzun beklemeler Avrupa Birliği’ne girmeye çalışan bir ülkeye yakışmıyor (zaten girmesini istemiyorum da 🙂 ). Macaristan – Slovakya, Slovakya – Çek Ch. geçişleri mesela resmen tranzit geçiş ya. Otoban için Premid’e para yüklemek veya otoman biletlerine para ödemek gerekmese bir dakikada sınırı geçmek mümkün. Biz de ise dile kolay, yarım gün. Aslında bu çok hızlı bile, iki gün beklemeler falan olduğu oluyor. O sürede orada insanlar sinirden ne hale geliyorlar belli değil, kavgamı olur insanlar hastanelik mi olur sınır yok. Bu adam nasıl bir AB üyesi diyesin gelir. 🙂

Belki bizdeki olay bir istisnaydı ama diğer günler. Günlerce sınır kapısında sıra olduğu, hatta Edirne’ye kadar uzadığı oluyor. Devletimizin gereksiz yerlerinde koltuğunda yağ biriktirip poposunu büyüten memurlar hiç yok değil. Alın bu tür memurlardan birkaçını koyun sınır kapısına işleri hızlandırın yav. Onlara da oturacak koltuk çoktur orada, yoksa de yenisi eklenir. İşleri de çok zor değildir, koltuklarında oturup önlerindeki bilgisayara birşeyler yazacaklar, önlerindeki pasaport, kimlik, tır karnelerini kontrol edecekler vs. Bir kısmı tırın orasını burasını kaçakçılık için kontrol edecek, tek bir bunlar yorulacak biraz, tıra tırman vs. O kadar da olacak, tüm memurlar yağ yapmamalı.

Madem sınırlar böyle doluyor çözümüne bakılmalı, kapasitesi arttırılmalı. O kadar memur boşa yatırılmamalı. Bir de memur maaşı diye yakınırlarya, hepsini asgari ücretli işçi yapmak gerek ki hallerine şükretmeyi öğrensinler.

6 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 1 Temmuz 2009 @ 4:15 am

    Mal müdürlüğü diye saçmasapan bir yer var. Çok sayıda memur hiçbir şey yapmadan bütün gün masa başlarında mal gibi otururlar çay içerler sohbet ederler dedikodu yaparlar.
    Avrupa birliğine gelince: Asla kabul edilmeyeceğiz boşuna üzülme.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Temmuz 2009 @ 2:10 pm

    Kendilerine yakışır bir yermiş ya. 🙂
    Bir arkadaşım belediyede staja başlamış, çoğu çalışanın bütün gün oturduğunu birşey yapmadığını söylüyor. 🙂 Bir keresinde de babam TEDAŞ’ta göverlilere bağırmış falan işlerini yapmıyorlar, insanları gereksiz yere bekletiyorlar diye. Yani işleri olmayıp da yatanlar da var, bazısının işi de var yapmaya niyeti yok. 🙂

  • Yazan: E. Ali, 1 Temmuz 2009 @ 2:39 pm

    Haram paraya haram mala çok düşkün bir milletiz. Son iki yüzyıldır bu hal gitgide artıyor. Vicdan sıfır bir millet olduk. Bütün haramlardan vazgeçip tövbe etmedikçe Türkiye’nin iki yakası bir araya gelmeyecek. Daha açık yazarsam vatan haini ilan edilirim bu kadar söz yeter. 🙁
    Daha açık konuşabilmek için STV insanlarımızın kötülüklerini gerçek hayattan alıntı filmlerle sergilemeye devam etmesi gerekiyor. Ta ki ne halt bir toplum olduğumuzu kabul edelim. Dozajı yavaş yavaş arttıracaklar galiba. Son icraatları “hayat dersi” programı oldu. Amaç kendimize kendi kendi vicdansızlıklarımızı gösterip toplumumuzu tövbeye yöneltmek. Bilmiyorum işe yarar mı.. inşallah işe yarar. Daha fazla örnek filmler programlar bekliyorum. Bir iki yıl sonra gayrimüslimlere yapılan eziyetleri gaspları da konu edeceklerdir.
    Müslümanlık kolay değil. insan müslüman ise tek hüküm sahibinin Allah olduğunu, kul haklarının telefisinin mümkün olmadığını kabul edecek tövbe edecek elinden geldiğince hatalarını telafi edecek. Toplum olarak suçlarımız çok büyük.

  • Yazan: FeRHaD, 1 Temmuz 2009 @ 3:16 pm

    Şu Hayat Dersi programını beğenmiştim. Diğer filmler falan izlenesi ama zaten var olan konular deyip kolayca geçiliyor. Bu sebeple filmlerin pek işe yarayacağını sanmıyorum, çünkü onlardan daha fazla kötü diyebileceğimiz filmler çıkıyor piyasaya.
    Ancak Hayat Dersi programı iyi, ondaki şahıslar da sahte mi gerçek mi bilmiyorum ama bir etki olursa ondan olur, diğeri çok etkileyecek birşey değil. Hatta “Eee bizim de başımıza benzeri geldi, Allah niye yardım etmedi!” diyenler de vardır.

  • Yazan: E. Ali, 1 Temmuz 2009 @ 3:42 pm

    Hayat dersindekilerin tümü oyuncu olmalı. Gerçek görüntüleri, gerçek usulü aynen yansıtmaları o uygulamaların kısa sürede herkesçe bilnmesini sağlar bu da başlatılan çalışmalarının başlar başlamaz durması demektir. Hatta vicdansızları STV stüdyosuna davet etmeleri bile gerçekte öyle değildir sanıyorum.
    Bir psikolog var onun sözleri çok dikkatli seçilmiş. en fazla vicdani sorumlulukları, vicdanı canlandırmaya çalışan sözler..
    Bir de boşanmalarla ilgili program var. onun da tümü gerçekten alınma.
    Müge Anlı programları hele, tam STV usulü. 🙂
    Belki STV’ye transfer olabilir.
    Önceki yorumumda yazdığım son meseleye gelince; evet, inşallah işe yarayacaktır ama çok çok uzun vadede… yani önümüzdeki 20 yıldan hiçbir umut yoktur bence. çünkü toplumumuzun hastalığının tedavisine fazlasıyla geç kalınmış. şimdi hızla yükselişte. daha çoook cinayetler zorbalıklar göreceğiz.
    Belki 60 veya 70 yıl sonra toplumumuz yola girmiş olur.

  • Yazan: FeRHaD, 2 Temmuz 2009 @ 1:29 am

    Kur’an’ı bilgisayarda inceleyip yorumlayan biri vardı, 2030’lar Türklerin yılları falan olacakmış yani Türkler o zamandan sonra iyi yerlere geleceklermiş, belki o zamanlarda olur birşeyler. 🙂

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz