Klavye kullanma hızınızı ölçün

____________________________________________________________________

Hepimiz klavye kullanıyoruz da nasıl ve ne kadar hızlı kullanıyoruz kim biliyor. 🙂 MSN’de dandik ve eksik harfler ile çok hızlı yazıyoruz, resmi birÅŸey yazarken ise yanlış yapmamaya özen gösterdiÄŸimizden hızımız biraz düşüyor. Peki ne kadar hızlı yazabildiÄŸinizi hiç merak ettiniz mi? Ediyorsanız TypingTest tam bu isteÄŸinizi cevaplayacak ve kendinizi yavaÅŸ buluyorsanız hızlandıracak bir yer.

TypingTest‘te ne kadar hızlı yazdığınızı çok kolay bir ÅŸekilde öğrenebilirsiniz. Bunun için ana sayfada görünen ilk kutucukta dakika olarak deneme sürenizi seçin. Bundan sonra da altındaki kutucuktan konu seçin. Konu seçimi ilgi alanınız dahilindeki konulardaki kelimeleri gözle daha kolay tanıyıp muhtemelen daha önceden yazmış yani alıştırmalı olduÄŸunuz için size +hız olarak döner. Tabi konu seçiminden önce Test Instructions seçeneÄŸini seçip bir test ortamını tanımanızı ve ilk bu testi yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü zaten bu test Ä°ngilizce olduÄŸundan bir miktar hız kaybımız oluyor ve de Ä°ngilizce konulu metinler konuyla alakamız olsa bile uzakmış gibi gelebiliyor. 🙂 Bundan sonra Start Typing Test butonuna tıklayıp test sayfasını açın. Burada da aÅŸağıdaki kısma farenizle tıklayın ve yukarıdaki yazıyı okuyup yazmaya baÅŸlayın. Yanlış yazdığınızda yanlış yazılan kısmın altı çiziliyor. Ãœstteki metinde de yazacağınız kelimeler renklendirilerek kolay bulmanız saÄŸlanıyor.

Test sonuçları da net hız(net speed), doğruluk (accuracy) ve toplam hız(gross speed) olarak ayrılmış durumda. Hız kısımları yazdığınız kelime sayısı ve doğruluk olarak da yazdığınız metnin orijinale doğru yazılmış oranı. Benim sonuçlar birkaç denemeden sonra net ve toplam hız 53, doğruluk da %100. Tabi şu an parmaklarım morarmaya çalışıyor. Termometre odamı 16 C gösteriyor, ancak pek emin değilim. 🙂 Ha bir de hem ekrandaki yazıyı takip edip hem yazmak, arada düğmeleri sert basan klavyeyi kontrol etmek zor oluyor. Kafamdan birşey yazsam veya sesli okusa yazılacak şeyi daha iyi olur sanki. Klavyede bazı tuşlar var tam basınca kütük gibi ses çıkarıyor yav. 🙂 Bir de telefondan denemeliyim aslında bu testi, onda ne çıkacak merak ediyorum, onda daha çok yazıyorum ne de olsa. 🙂

Eğer hızınızı yavaş buluyorsanız sitede denemelik ve ücretli farklı hızlandırma programları var, bunlara katılarak hızınızı arttırabiliyorsunuz.

1 Yorum

  • Yazan: Enes, 15 Ekim 2009 @ 8:31 am

    Merhaba Ferhat bey, Q klavye ile 10 parmak yazabiliyorum, ancak hızlı yazamadığımdan dolayı bunun bana tam faydası elde edemedim. Bunun için bu siteyi öngörmeniz çok iyi olmuş. Teşekkürler

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz