LG kablosuz şarj aleti WCP-700

____________________________________________________________________

WCP-700 LG’nin kablosuz şarj aleti. Kablosuz derken, cihaz ile şarj aleti arasında bir kablo yok. Ancak şarj aletinin bir yastığı var ve cep telefonu bu yastığın üzerine konmak durumunda. Aşağıdaki resimdeki gibi.

LG kablosuz şarj aleti LG WCP-700

LG kablosuz şarj aleti LG WCP-700

LG Wireless Charging Pad (Kablosuz şarj yastığı/pedi) WCP-700 ile cep telefonunu yastığın ortasında kenarlardan 7mm gibi içeride olacak şekilde koyarak şarj olması sağlanabiliyor. Yastığa kablo ile voltaj düşürücü adaptör kısmından elektrik geliyor yine. Yani farkı cihazın kendisine bir kablo bağlanmıyor, cihaz sadece kablonun sonunda bağlandığı yastığın ortasına konuyor.

LG WCP-700 eCoupled Qi teknolojisi ile uyumlu. Tabi hangi cihazların bununla uyumlu olduğu ile ilgili bir liste vs. bulamadım. HTC (HTC Thunderbolt) ve LG’nin yeni çıkan bazı ürünlerinde eCoupled Qi teknolojisi bulunuyormuş ve bu yastıkla muhtemelen kullanılabiliyor. Tabi eCoupled Qi kablosuz şarj teknolojisinin Motorola, DELL, Energizer vs. birçok partneri var. Bu cihaz ile belki sadece cep telefonu değil, farklı tür şarjlı pilleri de uyumlu şarj aletleri ile şarj etmek mümkün olacak.

WCP-700 telefonu uygun şekilde yerleştirip yerleştirmediğinizi üç şekilde bildirebiliyor, ışıkla, sesle ve dokunsal, muhtemelen titreşim gibi bir yöntemle. Cihazdaki LEDlerin ışığa göre anlamı şöyle:

Güç LED’i – Mavi = Cihaz prize takılı
Batarya LED – Turuncu = Şarj etmeye hazır
Batarya LED – Yanıp sönen yeşil = Telefon düzgün bir şekilde şarj oluyor
Batarya LED – Sabit yeşil = Telefonun şarj işlemi bitmiş, batarya dolmuş durumda

LG WCP-700 Nisan ayında yurtdışında $70 gibi bir fiyata çıkacakmış. Burada bizim şebekemize uyumlu bir cihaz ne zaman çıkar bilmem, en az 100 lira olur çıkarsa ama, daha da ne kadar yukarı tırmanır o hiç belli değil. 🙂

Ha böyle bir icada ne gerek olduğunu da anlamadığımı söyleyeyim. Cihaza bir fiş takmak yerine bu yastığı neden kullanabilirim? Cihazın kulaklık çıkışı şarj aleti girişi ile aynı ise bunu kullanmak mantıklı olabilir. Veya TV çıkışı kablosu vs. takılı iken şarj etmek için. Bu gibi durumlar hariç çok da kullanışlı gelmiyor. Mesela normal yöntemde cihazı eline alınca şarjda iken de kullanabiliyorsun, ama yastığı da elinde çok doğru bir şekilde tutmak zorundasın.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz