Margarin Plastikten Farksız

____________________________________________________________________

Margarin ile tereyağının karşılaştırıldığı bir araştırmada, margarinin plastikten sadece 1 molekül farklı olduğu ortaya çıktı.

Amerika’da Harvard Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada, margarin ve tereyağının farkları ortaya konuldu.

Araştırmaya göre, margarinin plastikten yalnızca 1 molekül farklı olduğu iddia ediliyor. Gölge bir yerde 2 gün bekletildikten sonra margarinin üzerine bir tane bile sinek konmadığı, çürümediği ve kötü kokmadığı tespit edildi. Bu da margarinin besin değeri olmadığı şeklinde yorumlandı.

Uzmanlar, “Tereyağı ise çok az daha fazla doymuş yağ asitine sahiptir. Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırır. Tereyağının gıda değeri yüksektir. Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Son 100 yılda ortaya çıkan margarin ise kadınlarda kalp hastalığına yakalanma riskini yüzde 53 artırıyor. Margarinde yağ asitleri çok yüksektir. Kroner kalp hastalığı riskini üçe katlar. Toplam kolesterolü ve LDL’yi (kötü kolestrol) yükseltir. HDL’yi (iyi kolestrol) düşürür. Kanser riskini beş katına çıkarır. Anne sütünün kalitesini düşürür. Bağışıklık sistemini zayıflatır. İnsülin tepkisini düşürür” dedi.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz