Max Payne

____________________________________________________________________

Dün gece sabaha karşı bir süre önce elime geçirdiğim ve ne zaman izleyip kurtulabilirim dediğim Max Payne filmini izledim.

Film ne kötü ne de iyi denecek bir film ama yine de bir karar vermek açısından iyi diyeyim. Ama öyle çok değil, IMDB puanı 5.5 zaten, yani iyi sınıfına girmiş bir de 0,5 puan almış.

Filmde Max Payne kapatılmış davalarla ilgilenen bir dedektif. Eşi Michelle Payne bir süre önce öldürülmüş ama katilleri bulunmuş ve yakalanmış değil. Kahramanımız da davaları vs. inceleyerek katile ulaşmayı amaçlıyor. Katile ulaşmak için araştırma yaparken de birkaç faili meçhul ve tuhaf cinayetin sanığı oluyor. Hiçbirini o işlemedi ama kanıtlar tek sanık olarak onu gösteriyor. Devamında da işler daha karışıyor vs. sonunda olay çözülüyor ama saçma bir şekilde. Bir yerde Max ve arasında süper bir kavga beklediğim bir insanlıktan çıkmış insan arasında güzel sahneler olabilecekken, o insan ötesi insanı bir kurşunla geberten Max’in arkadaşı filmin mallığını kanıtlıyor zaten. Yahu insan orada iyi bir çatışma, heyecanlı sahneler bekliyor, o hayvan insanın bir kurşunla ölmesini değil.

Bir şirket insanların sinir sistemini etkileyerek acı vs. hissetmemesini, düşünmemesini sağlayan ve sonsuz motivasyonla dolduran bir ilaç üretmiş. Bu bazı kişilerde başarılı olmuş ama bazılarında halisünasyonlara yol açıp başarısız olmuş. Katil bu başarılı taraftan, ölenler de başarısız. Aslında iyi bir fikir, konu ama film dandik olmuş işte.

Filmdeki adalet sisteminde de tuhaflık var. Aslında bildiğimiz film adaleti ama biraz tuhaf geldi. Kahramanımız kesiyor, biçiyor, yıkıyor, yakıyor problem yok, tutuklanmasını veya vurulmasını engelleyecek de birşey yok. Tek başına adaleti sağlama havası.

Filmin sonunda filmde olayların kaynağı olan şirketin hisselerinin değerlendiğinden bahsediliyor. Buradan ikinci filmin de yapılacağı anlaşılıyor ama bu film bu kadar beğenilmişse, ikinciden pek emin değilim.

Aşağıda filmin fragmanı var ama kanmayın derim, diğer filmlere öncelik verin. 🙂 Yani zorda kalmadan izlemeyin.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz