Microsoft MyPhone kapanıyor

____________________________________________________________________

Microsoft MyPhone, Microsoft’un eski Windows Mobile dönemi cihazları için çevrimiçi veri yedekleme ve eşitleme uygulaması idi. Windows Phone 7 ve Windows Phone 8 ya da Mango ile uğraşan Microsoft Windows Mobile serilerine desteği kaldırırken MyPhone servisini de kapatıyor.

MyPhone servisi ile eşitleme 7 Ağustos 2011 günü duracak. Servis eşitlemeye kapatılacak. Serviste bulunan bazı veriler kullanıcının Windows Live hesabına bağlı SkyDrive alanına taşınacak.

6 Ekim 2011 tarihinde ise, Microsoft MyPhone sitesi kapatılacak. Yani kullanıcılar bir daha burada tutulan verilerine ulaşamayacaklar.

Tabi Microsoft tüm verileri Windows Live SkyDrive alanına taşımayacak. Burada biraz sınırlama var.

My Phone’dan Sky Drive’a otomatik taşınacak veriler:
Kişiler
(csv)
Takvim öğeleri
(ics)
Metin iletileri (SMS)
(txt)
Fotoğraflar
(jpg, jpeg, gif, png, tif, fit, wbmp, bmp, opl, n3a, ota)

My Phone’dan taşınmayacak yani servis kapatılışı ile ulaşılamayacak olan veriler de var. Bunları da kullanıcılar kendileri indirip yedeklemek durumunda.
Videolar
(3pg, 3gpp, mp4, avi, wmv, mpg, mpeg)
Müzik
(mp3, aif, mid, amr, aac, au, awb, dm, m4a, midi, mp1, mp2, mpa, ogg, ram, rng, wav, wma, wve)
Belgeler
(doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pdf, txt, 1sp, rtf, html, htm, cab, pwi, wks, wps, wdb)
Sık kullanılanlar
(url)
Görevler

Peki verileri kendiniz yedekleyemeyecekseniz ne olacak?

Bu durumda Microsoft 6 Ekim 2011’den itibaren isteğiniz üzere buradaki verileri bir CD ya da DVD olarak size gönderebilecek. Bunun için Microsoft Destek ile iletişime geçmeniz gerek.

My Phone ile birlikte Microsoft’un uygulama pazarı Market Place sitesi de Windows Mobile cihazlar için kapatılacakmış. Ancak pazar hala cep telefonlarındaki uygulamalardan ulaşılabilir olacakmış.

MyPhone genel olarak iyi bir servisti. Çıktığı günden beri telefonumu eşitlemek için kullanıyordum. Hizmetin uygulamasını farklı cihazlara kurarak aralarında da eşitleme sağlanabiliyordu. Bu hizmet ile Toshiba Portégé G500 cihazımdaki verileri kolayca Samsung Omnia i900 cihaza taşıyabildim. Ayrıca SMS vs. silseniz bile site üzerinde durduğundan sonradan ulaşabiliyordunuz. İyi bir hizmetti ama, Microsoft yeni planları için kapatıyor My Phone’u. My Phone’da şu an yirmi binden fazla SMS, onlarca görev, yüzlerce takvim girdim var. 🙁 Çevrimdışı uygulamalara kaldı işimiz şimdi.

Ha bu arada, bildiğim kadarıyla My Phone, Windows phone 7 cihazlar için bile aktif değil hala. Yani Microsoft Windows Mobile kullanıcılarına son kıyağını yaptı diyebiliriz. 🙂

Kaynak: Microsoft® My Phone Service Shutdown

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz