MiM: İsrail’i boykot ediyoruz

____________________________________________________________________

Bu da güncel mimlerden bir başkası. Amaç İsrail’i destekleyen ürünleri ve firmaları boykot etmek. Mimin ulaştığı her kişi bu tür firma ve ürünlerden beş tanesinin tanıtımını yapıyor. Beni E. Ali mimlemiş.

Aslında bu konuya Mayıs ayından hazırlıklıydım, İsrail bizlere teşekkür ediyormuş yazımda gelen bir e-postadaki İsrail ile ilgili markaların bulunduğu bir grafiği paylaşmıştım. Bu sebeple mimi önceden cevaplamış sayılırım ama yine de birkaç marka yazayım.

Marks & Spencer: Bu markadan az giyim eşyası yok evimde. Bu yazıyı yazarken giydiğim eşofmanım bile bu markadan. Şimdi bunu atmalımıyım, hayır. Zaten bir kere satın almışım, giyeceğim ama yenisini alacağım. Zaten de kalitesiz mallar, bir süre sonra renkleri soluyor vs. bir de İngiltere de satılan mal.

Intel: Bir tane bilgisayarımın içinde bir tane de cep telefonumda olmak üzere iki tane Intel ürünü kullanıyorum. Neyseki anakartın yonga seti SIS, yoksa iyice zengin edecekmişim Intel’i.

Tommy Hilfiger: Dolabımda bir tane böyle mal duruyor. En azından Marks & Spencer’dan daha kaliteli, yıllardır giyiyorum. Artık giymesem iyi olacak, yoksa sokakta linç edecekler.

CNN: Zaten pek izlemezdim kendilerini.

DANONE: Lüleburgaz fabrikası için yakındaki bir köyden süt alıyorlar. Bir ara lastiğini patlatmak gerek.

Bonus (Ali’de ilk seçeneğimi yazmış sonradan fark ettim) – Kotex: Donunuzun içine dikkat.

Ayrıca İsrail’i destekleyenler ile ilgili birçok markanın olduğu grafiği görmek isteyenler İsrail bizlere teşekkür ediyormuş yazıma bakabilir.

Bu tür bir boykot ne kadar işe yarar bilmiyorum. Çünkü  İsrail’in desteklediği markalar ile ilgili e-postalar vs. çok dolaşıyor ve hangisine inanalım bilmiyorum. Belki bu mimde bahsedilen markalardan bazıları suçsuz. Sadece etkiyi arttırmak için karalanmışlardır, bilmiyorum.

Mimi Başak Esin, Mavi Genç ve Burak Budak‘a paslıyorum.

8 Yorum

  • Yazan: E. Ali, 6 Ocak 2009 @ 5:00 am

    1- Türk malı olsa o mallardan sağlanılan kazançların bir kısmının israile gitmediğinin garantisini kim verebilir? İçimizde masonlar çok yahudi iş adamları çok.
    2- Türkiye olarak biz zaten israil ve ABD ile aynı ittifaktayız.
    3- Bu boykot çağrıları hep dindar insanarımızca yapılıyor, yeni değil her zaman var. İşin garip yönü şu: Şimdiye kadar islami cemaatlere mensup hiçbir bakkalın marketin herhangi bir dükkanın boykota katıldığını görmedim. her biri israil menşeili malları satmaya tam gaz devam ediyor. işte bu en tuhaf şey.
    4- Ne olursa olsun yine de boykotu destekliyorum. En azından duyarlı olmak açısından.
    5- Bazı firmalara bilmeden iftira atıyor olabiliriz demek istemişsin. Bence bir mahsuru yok. Nasıl ki bir zamanlar domuz yağı veya katkılı ürünlerden halkımız uzak durmaya başlayınca bütün gıda firmaları ürünlerinin üzerine “domuz yağı veya katkısı içermez” gibi notlar iliştirdiler.. şimdi de temiz firmalar “ürünlerimiz israil malı olmadığı gibi biz israile tek kuruş vermiyoruz” diye ürünlerinin üzerine yazsalar çok iyi olur. işte bu israile vuracağımız büyük bir tokattır.

  • Yazan: FeRHaD, 6 Ocak 2009 @ 10:47 am

    “Bu ürünün İsrail’e katkısı yoktur. Bu ürünü satın alarak İsrail’in katliamlarına destek olmuyorsunuz.”
    İyi fikir aslında.
    Nasıl çoğu Amerikan firması yahudilerin ise Türkiye’de de vardır mutlaka bazı şirketleri.
    Para insanımıza tatlı sıcak geliyor. Savaş iyice buraya da bulaşmadan kolay kolay hiçbir alışveriş yapılabilen yerin bu malları satacağını sanmam. Çünkü yerlerine pek alternatif yok. Bir giyim firmasını bırakıp yerine başka bir firmanın ürünlerini satabilir ama gelen müşteri ilk firmayı soracaktır, onun eşdeğeri tanınmışlıkta bir firma da yoksa orada bilinçsiz müşteriyi kaybedecektir. Ancak orada da dükkanın kapısına “İsrail’i desteklemiyoruz!” gibi biz yazı koymak etkili olabilir.

  • Yazan: Burak Budak, 6 Ocak 2009 @ 5:46 pm

    Ferhad yanlış anlama ama ben bunu cevaplamak istemiyorum. Nedeni ise burda onların markalarını yazmamız bile o şerefsizlere destek gibi etki yapıyor. Yani başka bir şey olsa tamam diyecem ama markayı kötülemek yazmak biraz anlamsız geldi.

    Yine de düşünce önemli tabi…
    Yüce RABBİM onlara cezalarını verir inşallah …

  • Yazan: FeRHaD, 6 Ocak 2009 @ 6:25 pm

    Mimi konu olarak biraz ben de etkisiz buldum ne de olsa bu tür marka isimleri vs. çoğu yerde bulunuyor, başka birşey yapılabilirdi.
    Mimle ilgili birşey yazıp yazmamakta özgürsün ne de olsa seninki de doğru bir nokta.
    İstersen degirmenlerekarşı gibi bir kınama yazısı şeklinde de bir yazı yazabilirsin, o da isim falan anmadan güzel bir yazı yazmış.
    Tabi karar senin.

  • Yazan: Turgay, 6 Ocak 2009 @ 8:34 pm

    Mim’inizi mavi gençin sitesinde gördüm ve oraya yolladığım mesajı burada da paylaşmak istedim:

    Prensip olarak siteyi uygun bulur musunuz bilmiyorum ama İsraili boykot için aynı amacı taşıdığı şeklinde değerlendirirseniz şu sayfadaki bandı sitenize ekleyebilirsiniz:

    http://www.gidaraporu.com/israil-boykot-destek_g.htm

    Boykotlar için merkezi bir sayfa olarak nitelendirebileceğimiz bir sayfa hazırlanmış durumda:

    http://www.gidaraporu.com/boykot_g.htm

  • Yazan: Erkan, 9 Ocak 2009 @ 1:10 am

    Ferhat şu mim’ e bir bakarmısın
    http://yesersin.com/?p=1075

  • Yazan: m.ali, 12 Ocak 2009 @ 10:23 pm

    ısrail mallarını ve aydın dogon gurubunu boykot edyorum

  • Yazan: nisanur, 1 Haziran 2010 @ 9:50 am

    meraba ben nisanur israillin hiçbirmalını almıyor onuboykot ediyorum

    ben 12 yasındayım

Bu yazıya bağlantılar

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz