MiM : Lakaplarım

____________________________________________________________________

Yeni bir miminiz var.

Alıcı: F Tipi Blog

Gönderen: KardanBlog

Konusu: Lakaplarım

Yanıt:

KardanBlog’a mim için teşekkür ediyorum.

Bu lakap konusu farklı bir konu. Farklı zamanlarda farklı lakaplar takılmıştır bana, bu sebeple bunların çoğunu hatırlamıyorum bile, mümkün değil.

Hatırladıklarım:

İlkokul üç gibi yanlış hatırlamıyorsam Cey Cey Okaça diye kırmızı krampon giyen bir topçu vardı, benim spor ayakkabılarım da kırmızı olunca okoça, okaça gibi lakaplarım oldu. Bu daha sonra aynı modelden kahverengi ayakkabı giyince düzeldi.

Bazı arkadaşlar ismimi söyleyemez Fehrad derlerdi, o da lakap gibi olmuştu.

Bundan başka F ile başlayan her tür marka kullanılmıştır, Ferrari vs.

En uzun yıllar kullandığım lakap Eco‘dur, kökü Bülent Ecevit’tir. 🙂 Yedinci sınıfta ikendi sanırım, sınıfımızda İbrahim adında lakabo inek olan bir arkadaşımız vardı. Ben kendisine hiç öyle demezdim ama sanırım bir beden dersinde bir kez demiştim, o da yanındaki arkadaşa “Bu Ecevit’e benzemiyor mu?” dedi. Ondan sonra da Bülent, Bülo, Ecevit, Eco, Ecowith, Ecowithegirls gibi lakaplarım türedi. O zamanlar Ecevit başbakandı ve kriz de başlayınca az çekmemiştim, herkes hergün “Ne olacak bu memleketin hali?” diye sorardı, hepsine cevap ver küfür et falan. 🙂 Bu lakap hala Eco türeviyle olacak devam ediyor, pek asosyal olduğumdan ve pek canlı kimse görmediğimden şu aralar pek duymasam da ismimden çok bunu bilenler vardır. Hatta beni arayanlar mahalleye gelince “Ecevit’e benzermiş, Ecevit derlermiş okulda.” falan diye sorarlar, ararlar. 🙂

Lisede bir ara sapık da denirdi. 🙂

Üniversitenin ilk yılında Ahmet arkadaşım Feri, Fery ya da Ferry derdi bana, kendimi feribot gibi hissederdim. Fero diyenler olurdu.

Geçen yıl oda arkadaşlarım Nuri Alço derdi, yanlış hatırlamıyorsam John Carpenter’ın bir şarkısı vardı, bizde Nuri Alço diye geçerdi, bunu açıp bir kafa dansı yapardık 🙂 Bir başka arkadaşım Gökhan Ferhere derdi, anlamını bilmiyorum merak da etmiyorum. Sonra da Made in Satisfaction ve Satisfaction şeklinde kullanıldı bu.

Bundan başka diğerleri şöyledir; Ferhad Gates, Ferhad Torvalds, Bulgar, Gavur, Feriye, Feroş, Fıro… şeklinde devam ediyor aklıma gelmeyen var daha.

Mimi Yönlendir: Başak Esin, Yalçın, Javacikiz ve Mavi Genç.

8 Yorum

Bu yazıya bağlantılar

  1. Lakaplarım :) {MiM} — BasakEsin
  2. Javacikiz : Mim: Lakaplarım

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz