NetBeans 6.5

____________________________________________________________________

Bir süre önce Hosaf.org‘de NetBeans 6.5 çıktı yazısından görüp sülalemizin IDE’si NetBeans 6.5’i indirmiştim. Bu sürümle sanırım NetBeans 10. yaşını da doldurmuş oluyor, kendilerini de kutluyorum.

NetBeans 6.5 Açılış Görüntüsü

NetBeans 6.5 Açılış Görüntüsü



İndirmek için seçmem gereken farklı sürümler vardı, bunlar istediğiniz özelliğin önceden hazır olduğu sonradan eklemek zorunda kalmadığınız sürümler. Tabi bunlarda Java SE’de standart geldiğinden boyutları biraz büyük oluyor. Java SE olmayan sürümü de olmadığından ve kotama da güvenerek ilk kez tüm paketleri içeren sürümünü indirdim.

Kurulum eski NetBeans kurulumunuzdan farklı bir yere yapılıyor, bu sebeple sanırım iki sürümü de kullanabiliyorsunuz. Yenisi varken eskisine ihtiyacım olmadığı için eski sürümü kaldırdım ve yeni sürümü kurdum.

Kurulum bittikten sonra var olan Java ME projelerimi aktarmaya kalktım ama nerede ne yanlış yapıyorum bilmem mutlaka bazı hatalar veriyor ya da kilitlenip kalıyor. Projeyi içe aktarıyorum referans problemleri vs. bir sürü problem çıkıyor. Ben de kestirmeden NetBeans 6.5 ile aynı proje isimlerinde projeler oluşturdum ve programı kapatıp eski projelerin dosyalarını yeni proje klasörlerindekilerle değiştirdim. Sonrasında NetBeans açılışında problem çıkarmadı ve normal projelere devam edebildim.

Üstelik bu sürümde Obfuscation aracı da hiç bir hata vermeden çalışıyor, yanılmıyorsam 6.1 veya 6.0 sürümünde ProGuard’ın yeni sürümünü indirim NetBeans kütüphanelerine eklemek gerekiyordu.

NetBeans programına sadece Java IDE’si demek doğru değil, özellikle bu sürümle PHP, Ruby vs. özellikleri de geliştirilmiş, hatta bir eklenti ile Android platformuna bile uygulama geliştirebiliyorsunuz.

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz