Nexus One vs. HTC HD2: ağ gezginleri testi (saçma)

____________________________________________________________________

WMpoweruser blogunda ilginç bir videoya rastladım. Videoda dünyanın şu anda işlemci gücü olarak en yüksek frekansta çalışan iki cihazı HTC HD2 ve Google Nexus One karşılaştırılıyorlardı. Karşılaştırma da Ağ’da gezinme performansı.

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Şimdi videoya göre HTC HD2’de kullanılan Skyfire Nexus One’ın Ağ gezginini yeniyor. 🙂 Ama bunun gerçek ile alakası yok. Nexus One sayfaları bilgisayarımızda olduğu gibi işleyip görüntülüyor. Skyfire ise sayfaları ana sunucusunda işleyip bu işlenmiş sayfanın ürününden parça parça fotoğraflar alıp indiriyor telefona. Bu şekilde de yükleme daha çabuk bitmiş gibi görünüyor. Halbuki yüklenen sayfanın sadece bir kısmı. Diğer taraflara da gitmeye kalkınca resimler tekrar yüklenmeye başlıyor. Tüm sayfayı yüklemek ise gayet uzun bir zaman alıyor diyebiliriz. Bu sebeple Skyfire Nexus One’ın Ağ gezginini yeniyor demek doğru olmaz. 🙂

Benim karşılaştırmam ise Opera Mini ile Skyfire. 🙂 Çünkü ikisi de bir ara sunucu kullanıyor. Video yok ama olayı anlatacağım. Bunda da Skyfire daha çabuk yüklemeyi bitiriyor. Ama yine aynı problem; sayfa içinde gezinmeye kalktığınızda sayfanın yüklenmeye devam edilmesi sorunu çıkıyor yine. Opera Mini ise sayfanın tamamını yüklüyor ve tamam, artık bağlantınızı kesebilirsiniz, isterseniz de kaydedip daha sonra inceleyebilirsiniz bu sayfayı.

Burada gereksiz hava atanlara bozulduğumdan yazdım sadece bunları, Skyfire bir kere hiç hızlı bir Ağ gezgini değildir diyorum içimden. ): Kötü demiyorum ama, şu an mantıklı işlemci kullanımı ile Flash ve videoları tek onda çalışıyor. Sayfa dönüştürme motoru da kötü değil gayet iyi, Firefox’un eski sürümlerinden birini kullanıyor. Ama dediğim gibi sayfanın parça parça yüklenmesi keyfini kaçırıyor. Hatta geçmiş sayfalara giderken bile böyle. Opera Mini ise sayfayı belleğinde saklar ve geri butonuna basıldıkça da belleğinden getirip gösterir. Skyfire’ın daha iyileştirilmesi gerek hani. Öncelikle resim tabanlıdan metin tabanlı bir biçime geçirilse hiç fena olmayacak.

Bunun dışında ara sunucu kullanan Ağ gezginlerinde güvenlik vs. tehlikesi olsa bile gezinmek için daha keyifli oluyorlar. Mesela annem Ağ’da sadece telefondan Opera Mini’den girer. Orada örgü falan bir şeyler bulurya, onları yazıcıdan çıkarmam için ben bilgisayardan girince “Ne yavaş senin İnternet’in.” der beğenmez. 😀

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz