Omnipresence

____________________________________________________________________

Omnipresence Windows Mobile işletim sistemli cep bilgisayarınız ile masaüstü bilgisayarınızı kontrol etmenize olanak sağlayan basit bir uygulama.

Uygulamanın Windows bilgisayarda çalıştırılacak bir sunucusu var, bir de Windows Phone cihazlara kurulacak bir istemci uygulaması. Cep bilgisayarındaki uygulama bilgisayardaki sunucuya bağlanarak ekran görüntüsünü alıyor ondan ve fare klavye komutlarını iletiyor bilgisayara.

Omnipresence

Omnipresence

Uygulamayı ZIP içinde buradan indirebilirsiniz. İndirdikten sonra ZIP dosyasını bir yere açıp içindeki CAB uzantılı dosyayı WM cep bilgisayarınıza atıp kurun. Daha sonra da hem bilgisayarınızdan hem de cep telefonunuzdan aynı kablosuz ağa bağlanın. Omnipresence uygulamasının cep bilgisayarınızdaki istemcisini çalıştırdığınızda bir sunucu adresi istenecek. Sunucu adresi olarak bilgisayarınızın kendi ağınız içindeki IP adresini gireceksiniz. Bundan sonra çıkardığınız arşiv içindeki OmnipresenceServer.exe dosyasını çalıştırın. Normal şartlarda port numaralarına bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Bundan sonra sunucunun Start butonuna tıklayın, Windows birkaç izin vs. kontrolü yapacak, onaylayıp devam edin. Sonrasında cep bilgisayarınızda çalıştırmış olduğunuz uygulamadan Connect butonuna tıklayın. Bundan sonra masaüstü görüntünüz kısa sürelerle cihazınızın ekranına gelecek. Görüntü boyu ayarlardan tam ekranı göstermesi için de yapılabiliyor, belli oranda yaklaştırma da yapılabiliyor.

Telefonunuzdan fare imlecini kontrol edebilir, metin girişini de sanal klavyenizden yapabilirsiniz. Ancak her programda çalışmayabiliyor. 🙂
Geliştirici sayfası.

Yalnız cihazınızda Net.CFv3.5 yüklü olmalıdır!

Yorum yok

Henüz bir yorum yok.

Bu yazıdaki yorumlar için RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz