Opera SEOBar3.JS

____________________________________________________________________

SEO ile ilgilenenler 襤nternet gezginlerinde sitelerinin ya da rakip sitelerinin PR deerini g繹rmek isteybilirler. Bunun i癟in de IE ve Firefox i癟in Google ve dier 羹癟羹nc羹 parti eklenti gelitiricilerin eklentileri kullan覺l覺r. Opera eklenti sistemi IEve Firefox’tan farkl覺d覺r, Opera uygulamas覺 i癟inde Opera irketinin koymad覺覺 bir kodun 癟al覺mas覺 istenmez. Bu sebeple de Opera IE veya Firefox eklenti sistemleri gibi b羹t羹nleik bir sisteme sahip deildir. Opera’n覺n destekledii eklentiler Netscape i癟in haz覺rlanm覺 video, ses vb. ortam eklentileri ve harici uygulama olarak kurulabilen ve k覺s覺tl覺 miktarda Opera konfig羹rasyonuna erierek 癟al覺abilen eklentilerdir. Bu durumda Google PR ve Alexa s覺ralamas覺n覺 Opera’da ara癟 癟ubuu eklinde g繹stermek zordur. Ancak bu Opera’da PR ve Alexa deerlerimizi g繹remeyiz demek deildir. Opera bu t羹r ek gelitirmeler i癟in kullan覺labilecek User JavaScript 繹zelliini gelitirmitir. Bu sayede Opera’ya her sayfada 癟al覺abilecek bir JS ekleyebiliyorsunuz, peki bu JS neden bir PageRank ve Alexa kontrol羹 yapan bir kod olmas覺n?

SEObar3 Opera’da JavaScript olarak 癟al覺an yakla覺k 200 Kb boyutlu bir koddur. Sayfan覺n 羹st sa k繹esine yerleir ve Alexa, Google, Yandex verilerini al覺p kendi alan覺nda ve Opera durum 癟ubuunda g繹sterir. Gerektiinde k羹癟羹lt羹lebilir.

Opera Seobar Kullan覺c覺 JavaScript'i g繹r羹n羹mOpera Seobar Kullan覺c覺 JavaScript’i g繹r羹n羹m

Durum 癟ubuunda Opera Seobar3 癟覺kt覺s覺

Durum 癟ubuunda Opera Seobar3 癟覺kt覺s覺

Ayr覺ca sadece arama motoru deerleri ve Alexa s覺ralamas覺n覺 g繹stermekten baka indeksteki sayfa say覺s覺, siteye link say覺s覺, DMOZ vs. kay覺t durumu, Technorati s覺ralamas覺 gibi bilgilere de ula覺labiliyor. Bunun i癟in SEObar 羹zerindeki R (Rankings – s覺ralamalar) butonuna t覺klamak gerekli. Daha sonra alt se癟enekler Indexed Pages (襤ndekslenmi sayfalar), Backward Links (Linkler), Directories (Link dizinleri) ve Other sekmeleri 癟覺kacak. Her sekmeye t覺kland覺覺nda ilgili bilgiler al覺n覺p g繹r羹nt羹lenir.

Seobar Site BilgileriSeobar Site Bilgileri

Ayr覺ca sitenin arama motorlar覺 ile ilgili 繹zellikleri hakk覺nda bilgi verme d覺覺nda sitenin kendisi ile ilgili bilgiler de verebiliyor. Bunun i癟in de T (Tools – Ara癟lar) butonuna t覺klanmal覺. Burada da General, Link Statistics, Meta Tags, HTTP Headers bal覺klar覺 alt覺nda bilgi sunuluyor.

Seobar ara癟lar覺

Seobar ara癟lar覺

General alt覺nda sayfadaki linklerin rel= bilgileri 繹renebilir, ve sitenin Whois kayd覺na, robots.txt dosyas覺na, ilgili Google 繹nbelleine ve birka癟 PR kontrol sitesine balant覺s覺 var.

Link Statistics alt覺nda sayfada yer alan toplam link say覺s覺, dahili ve harici link say覺lar覺, metin ve grafik link say覺s覺 ve oranlar覺 gibi bilgiler var.

Meta Tags sekmesinde sayfan覺n meta bilgileri g繹r羹nt羹leniyor.

HTTP Headers sekmesinde de sitenin 癟al覺t覺覺 sunucu ile ilgili bilgiler veren HTTP Bal覺k bilgileri g繹r羹nt羹leniyor.

Olumsuzluklar: SEObar olduk癟a basit bir ekilde bunlar覺 yapabiliyor. Ancak olumsuz yanlar覺 da yok deil. SEObar’覺n penceresi sayfan覺n kendi 羹zerinde bir 癟er癟eve (frame) olarak g繹r羹nd羹羹nden sayfan覺n g繹r羹n羹m羹n羹 engelliyor, daha da 繹nemlisi 羹st k覺s覺mda bulunan linkleri kapatabiliyor. Tabi bu gibi durumlarda hemen yan taraf覺ndaki eksi iaretli buton ile k羹癟羹ltebilir veya 癟arp覺 iaretli buton ile de kapatabilirsiniz. Dier bir olumsuzluk da bir JavaScript olarak 癟al覺t覺覺 i癟in sayfadaki dier JavaScript kodlar覺 ile etkileime girebilmesi. Bu durumda sayfan覺n g繹r羹n羹m羹 bozulabiliyor, mesela MSN Hotmail sayfas覺 ekran覺n 羹zerinde ince bir 癟ubuk halini al覺yor, veya dier baz覺 siteler de bu ekilde k羹癟羹lebiliyor. Ayr覺ca JavaScript ayarlar覺 kaydetmek i癟in …p://8412ea42-008d-4621-b919-3cb2e38a2e6c.ru/ alan覺n覺 kulland覺覺 i癟in DNS sunucusu OpenDNS ayarl覺 sistemlerde Opera bu DNS adresi 羹zerinden yukar覺daki alana gitmeye 癟al覺acak ve yerel ayarlara ulaamayacakt覺r, bu durumda eklenti 癟al覺mayacakt覺r. Bunun i癟in DNS ayar覺n覺 bilgisayar覺n覺zdan deil destekliyorsa modeminizden yapman覺z tavsiye olunur. Ayr覺ca u an g繹r羹nd羹羹 kadar覺yla Opera 10 Alpha s羹r羹mlerinde 癟al覺mamakta, stabil s羹r羹m 癟覺kt覺覺nda 癟al覺覺r m覺 bilmem, JS 癟er癟evesi oluturuluyor ya da y羹kleniyor ama g繹sterilmiyor gibi bir durum var, gelitiriciye bildiririm bir ara.

Kurulum:

Eklenti bir User JS kodu, bu kodu kullanabilmek i癟in Kullan覺c覺 JavaScript’i etkin olmal覺. Bunun i癟in ve kurulum i癟in Opera User JavaScript sayfas覺n覺 okuyabilirsiniz. Ekleyeceiniz dosya da aa覺da, linke sa t覺klay覺p farkl覺 kaydedin.

Ayr覺ca SEObar i癟inde Alexa s覺ralamas覺n覺n g繹sterilmesi Alexa ara癟 癟ubuu etkisini g繹stermez. Asl覺nda Opera ile Alexa s覺ralamas覺n覺 y羹kseltmenin yolu ara癟 癟ubuu kullan覺lmad覺覺ndan Alexa y繹nlendirmeli linkler vs. d覺覺nda yok. Yak覺n zamanda da Opera Alexa ara癟 癟ubuubu sadece bir casus olarak g繹rd羹羹nden eklemeyecektir.

SEObar3.JS

Gelitirici sayfas覺.

Bunlara gerek yok, sadece sayfaya girdiimde tek t覺kla olsun, sayfan覺n PR deerini g繹rebileyim derseniz aa覺daki butona t覺klayarak, butonu ara癟 癟ubuunuza ekleyin. Bundan sonra bu butona t覺klad覺覺n覺zda k羹癟羹k bir pencerede sayfan覺n PR deerini g繹receksiniz. Baz覺 Opera 繹zellikleri butonun ald覺覺 verinin d羹zenlenmesini engelliyor, bu y羹zden 癟覺kt覺 g繹r羹n羹m羹 biraz tuhaf. 襤sterseniz buradaki kullan覺c覺 JavaScript’ini kurarak bunu d羹zeltebilir ve 癟覺kt覺y覺 grafiksel bir ekle sokabilirsiniz.

PageRank

___________________________________________________________

4 Yorum

  • Yazan: Oulcan, 10 May覺s 2009 @ 8:51 pm

    Saol Ferhad, g羹zelmi

  • Yazan: FeRHaD, 11 May覺s 2009 @ 12:58 am

    Oulcan, yahu b羹t羹n yorumlar覺n覺 captcha kodunu girmeden mi g繹nderiyorsun, hep denetim bekleyenler k覺sm覺ndan kurtar覺yorum.

  • Yazan: Serdar, 19 May覺s 2009 @ 8:27 pm

    Teekk羹rler fakat bu Opera 10 ile uyumlu deil san覺r覺m
    Neyse teekk羹rler genede

  • Yazan: FeRHaD, 19 May覺s 2009 @ 9:59 pm

    Serdar uyar覺 i癟in teekk羹r ederim, imdi Opera 10 turbo ile kontrol ettim, 癟al覺m覺yor. Stabil s羹r羹mlerde ne olaca覺 belli olmaz, yaz覺ya uyar覺 olarak ekledim 癟al覺mad覺覺n覺, tekrar teekk羹r ederim.

Bu yaz覺ya balant覺lar

Bu yaz覺daki yorumlar i癟in RSS beslemesi. Geri izleme URI

Yorum yaz